Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Май, 2024 13:02, обновена 22 Май, 2024 15:02 3 052 42

Ако САЩ приеме използването на американски оръжия в Украйна, това ще отбележи голяма промяна в политиката за Вашингтон

  • конгресмени-
  • призив-
  • лойд остин-
  • украйна-
  • оръжия-
  • сащ

Депутатите се застъпват и за увеличаване на броя на обучените украински пилоти на F-16 и значително подобряване на механизмите за противовъздушна отбрана на Украйна

Ако САЩ приеме използването на американски оръжия в Украйна, това ще отбележи голяма промяна в политиката за Вашингтон - 1
Снимкa: БГНЕС

Американски конгресмени от Постоянния комитет по разузнаването на Камарата на представителите отправиха силен призив към министъра на отбраната Лойд Остин. Те настояват Украйна да получи разрешение да използва произведени в САЩ оръжия за поразяване на цели в Русия, предава БТА.

Това искане има за цел да подсили украинските военновъздушни сили и да повиши техните способности за противовъздушна отбрана, както съобщава Укринформ.

Още новини от Украйна

След дискусии с членове на украинския парламент, американските депутати подчертаха критичната необходимост Украйна да има способността да се насочва към стратегически места в Русия.

Това според тях е от съществено значение, за да може Украйна ефективно да се защити срещу руската агресия. Предложението включва не само предоставяне на оръжия, но и обучение на повече украински пилоти на изтребители F-16 и укрепване на системите за противовъздушна отбрана на страната.

Писмото до министъра на отбраната на САЩ изтъква опасенията, че сегашната администрация на САЩ може да ограничава способността на Украйна да използва доставено от Америка оръжие за операции на руска територия.

"От съществено значение е администрацията на Байдън да предостави на украинското военно ръководство възможността да провежда пълния спектър от операции, необходими за отговор на непровокираното нападение на Русия върху тяхната суверенна земя", пише в писмото, цитирано от БТА.

Освен това депутатите се застъпват за увеличаване на броя на обучените украински пилоти на F-16 и значително подобряване на механизмите за противовъздушна отбрана на Украйна.

Този ход се разглежда като решаваща стъпка за гарантиране на способността на Украйна да се защитава и да възпира по-нататъшна агресия от Русия.

Ако американците се съгласят, това ще отбележи голяма промяна в политиката за Вашингтон, който отдавна се стреми да намали риска от военна ескалация между Съединените щати и Русия, като същевременно подкрепя Украйна, предава The ​​Wall Street Journal, цитирано от Фокус.

"Те наистина поискаха помощ от Съединените щати, за да нанесат удари по Русия. Не ставаше дума за конкретна оръжейна система, а за допълнителна помощ за нанасяне на удар по руснаците“, заяви генералът от ВВС на САЩ К. К. Браун.

The ​​Wall Street Journal припомня, че САЩ са прехвърлили на Украйна ракетни системи земя-земя и други оръжейни системи, като ATACMS, при условие, че няма да бъдат използвани за атаки срещу Русия. Както беше отбелязано, това условие, с което Украйна се съгласи, имаше за цел да намали риска от прерастване на конфликта в пряк сблъсък между САЩ и Русия.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Черния примат

    60 3 Отговор
    Лойд Остин....... Що ли никой не се изненадва от малоумните му съждения ......

    Коментиран от #15

  • 2 Колко конгресмени?

    41 3 Отговор
    От кои партии?
  • 3 Пимпарев

    56 4 Отговор
    От сега усещам,че ще никнат огнени гъби над краварска територия.Скоро!

    Коментиран от #16

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Време е верно,

    53 4 Отговор
    да ви се отнеме правото да печатате парите

    Коментиран от #9

  • 6 Атина Палада

    51 3 Отговор
    Украйна източва САЩ и продава хамериканските оръжия у Африка..
    А американския данъкоплатец плаща цялата сметка... А и ние европейските плащаме де... :) Украйна ни направи на пумпели нас колективните...
  • 7 Спорт

    50 4 Отговор
    Кажете че нито Украйна нито Русия са обявили война една на друга. Ако това в стаята се случи , ще има обявяване на война, масова мобилизация в Русия, в Украйна ще е пустиня
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Атина Палада

    30 2 Отговор

    До коментар #5 от "Време е верно,":

    Те нямат това право да ги печатат..
    Кенеди напечати едни двайседолсрови банкноти на американското правителство и си замина от този свят... А наследника му ги изтегли тихомълком от мрежата още преди да положи клетва.
  • 10 Няма досега

    5 37 Отговор
    в световната история две съседни държави да воюват, но едната да има забрана да стреля по цели в другата(която е и агресор) и да навлиза в нейна територия.

    Коментиран от #13

  • 11 Талибан

    38 2 Отговор
    Укъра не разбра ли че колкото по мърдаш толкова по навътре си го набиваш.
  • 12 Примата Лойд Остин

    37 2 Отговор
    Заплю гроба на Мартин Лутър Кинг ! Няма повече нито кариера, нито нищо този индивид.... Многоточие в историята

    Коментиран от #20, #28

  • 13 Дообре

    24 1 Отговор

    До коментар #10 от "Няма досега":

    Ами да влизат бе, кой им пречи?
  • 14 украинците ги гледаха

    2 32 Отговор
    с бинокли и дронове как пристигат, формират боен ред по границата, но нямаха право да стрелят. Ако ги бяха подпукали с ракети, дронове, артилерия още при идването им с конвоите далеч нямаше да стане така.

    Коментиран от #18

  • 15 Черния примат

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "Черния примат":

    85,046% от местните черни общности в САЩ не го припознават ! Анкетата е от 9.12.2023 г. За съжаление не мога тук линк да приложа

    Коментиран от #25

  • 16 Продължи си мисълта,

    15 9 Отговор

    До коментар #3 от "Пимпарев":

    как Кремъл ще се изпепели, Москва,Питер, бункерите на Путин също - въображение ли нямаш?
  • 17 Васко делчев

    25 2 Отговор
    Тоя негър каква роля играе, та го молят....
  • 18 Е нали са...

    18 2 Отговор

    До коментар #14 от "украинците ги гледаха":

    ...суверенни и независими...що слушат САЩ...аре не ме разсмивай.
  • 19 САЩ са терористи

    40 2 Отговор
    САЩ се доказаха категорично като спонсор на нацизма, тероризма, ционизма, военните престъпления, етническото прочистване и геноцида. ..... ООН лоши, Международният съд лош и нелегитимен, всички са лоши, само те са добри и убави ..... Срам ме е и гнус хора, че партньор на тази държава сме ! Срам и гнус ! И отново се сещам колко прав е бил Тодор Живков през далечната 1982 година когато октомври месец заяви : ....... Пълна солидарност другари с палестинският братски народ. Израел са нацисти и терористи извършващи апартейд и геноцид. САЩ са съучастници във всички престъпления на ционисткият-нацистки режим на Израел ! ======Сами преценете дали не е бил прав ..... Преди това през 1975 г. Генералната асамблея на ООН прие резолюция, с която категорично с огромно мнозинство определи "ционизма" като брутална и анти-човешка „форма на расизъм и расова дискриминация”..... САЩ и тогава позорно гласуваха ВЕТО и се доказаха като боклуци , върховни боклуци ....
  • 20 Колко болен човек трябва да си

    33 1 Отговор

    До коментар #12 от "Примата Лойд Остин":

    Че да заплюеш гроба на Мартин Лутър Кинг и да заявиш че в САЩ никога робство не е имало? Колко болен и неадекватен трябва да си ?

    Коментиран от #27

  • 21 Сатана Z

    34 2 Отговор
    Следващата световна война ще се води на Американска територия,искат или не Краварите.
  • 22 Стига плюхте бе!

    28 1 Отговор
    Всички небинарни атлантици от Евровизия сме за маймуня атрактив Лойд Остин ! Стига плюхте бе! .....
  • 23 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    26 1 Отговор
    ЦЯЛОТО НАТЮ СЕ О С Р А ОТВСЯКЪДЕ
  • 24 Доротея

    17 1 Отговор
    Норт Атлантик Терорист Организейшън.Разбирайте го както си поискате,аз съм наясно.
  • 25 Не само

    19 1 Отговор

    До коментар #15 от "Черния примат":

    85,046% от местните черни общности в САЩ не го припознават ! Но и са го обявили даже за враг на "черните общности" ! Сигурно щото е бял викинг ариец ....
  • 26 Аз съм веган

    13 2 Отговор
    Обонго нещо много на сериозно се е взел.
  • 27 Колко болен и неадекватен трябва да си ?

    16 1 Отговор

    До коментар #20 от "Колко болен човек трябва да си":

    Ами болен е човека !!!! Онкологично болен и постоянно е под въздействието на тежки обезболяващи и опияти
  • 28 Каза че Мартин Лутър Кинг

    19 1 Отговор

    До коментар #12 от "Примата Лойд Остин":

    Бил "медийна грешка" !!! ...... Мюсулманските черни общности в САЩ издивяха ...... Не знам Байдън въобще на какво разчита в изборите вече
  • 29 Ъхъъъъъъ мозъци

    17 2 Отговор
    Конгресмени с призив към Лойд Остин: Украйна трябва да използва произведени в САЩ оръжия........ Все едно български депутати с призив да въоръжаваме Русия ..... 1/1
  • 30 Бая кретени се навъдиха в САЩ верно

    21 0 Отговор
    (Украйна трябва да използва произведени в САЩ оръжия) ........ А до сега не ги ли използваха тези оръжия произведени в САЩ ? А тези "Конгресмени" нормални ли са верно според вас ?

    Коментиран от #40

  • 31 В САЩ тотално полудяха

    17 0 Отговор
    У белият дом ..... месец на еврейското наследство танцуват обаче с руска лузгинка а пък на поляната от пред 2500 души чакат да дойдат марсианците (на 18-ти събота беше).... Неописуема кретения пичове....
  • 32 Тома

    20 0 Отговор
    Голям мерак имат краварите да се поразяват жилищни квартали в Русия но има и умни сред тях защото знаят какво ще се случи
  • 33 Еми събудете се най после.....

    1 17 Отговор
    Дай те каквото искат украинците, помогнете със съветници и инструктори, украинците да смачка руските боклуци и да приключва тази война.

    Коментиран от #35, #36

  • 34 Неслучайно

    10 0 Отговор
    Това ще е поредната стъпка към Трета световна война. Не случайно вдигат заплатите на военните,като се надявят на глофърци да се запишат за пушечно месо.
  • 35 И ОЩЕ ПО ГОЛЯМА

    11 0 Отговор

    До коментар #33 от "Еми събудете се най после.....":

    В РУСКАТА ПОЛИТИКА
    ЗНАЧИ БЕЗ МОСТОВЕ НАД ДНЕПЪР БЕЗ ТУНЕЛИ БЕЗ ЕЛЕКТРОСТАНЦИИ НА 100 % БЕЗ КПП ТА КЪМ ПОЛША И РУМЪНИЯ И МИНИРАНИ ПОДХОДИ КЪМ ОДЕСКОТО ПРИСТАНИЩЕ

    ТА СЪБУДЕТЕ СЕ И ДАЙТЕ НА УКРАЙНА КВОТО ИСКА А РУСИЯ ЩЕ И ДАДЕ ТОВА ДЕТО НЕ ГО ЩЕ
  • 36 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 0 Отговор

    До коментар #33 от "Еми събудете се най после.....":

    Ти верно ли още СПИШ ‼️❓‼️❓
    Вече от години САЩиянските "инструктори" и оръжия са в У-крайна‼️
  • 37 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор
    "Ако САЩ приеме използването на американски оръжия в Украйна..."
    🤔🤔🤔
    Досега не са ли приели, а изпратиха десетки тонове 🤔🤔🤔
  • 38 Остин

    11 0 Отговор
    Да признае официално ,че окраина е поредният американски щат !! Земята всичко печалившо в Украина е в американски ръце !! Водят война за превземане на руската територия , със стотици хиляди убити украински войници ,руски и мирно руско население!! Израел е другото голямо престъпление срещу палестинците с американско оръжие !!
  • 39 Ветеран от протеста

    4 0 Отговор
    Абе тази новина по колко пъти на ден я пускате?Я дайте нещо по обнадеждаващо за Перемогата например.
  • 40 Не си разбрал,

    0 4 Отговор

    До коментар #30 от "Бая кретени се навъдиха в САЩ верно":

    както виждам и тези дето са ти написали плюсовете също. Украйна има забрана да ползва американски оръжия по руска територия, затова всички дронове удрящи по руските летища, нефтозаводи, военни складове са украинско производство. Ограниченията не се отнасят за окупираните Крим, ЛНР, ДНР. Сега руснаците откриха нов фронт на североизток от Харков, а украинците ги гледаха как пристигат и се разгръщат в боен строй на руска територия, Започнаха да стрелят по тях чак когато преминаха границата което е крайно неефективно.
  • 41 Мишел

    3 0 Отговор
    САЩ много желаят да разпалят голяма война, но само ако тя остане в Европа . Но ги спира да го направят това, че хиперзвуковите Авангард стигат до САЩ за 15-20 минути, което е 3 пъти по бързо от американските балистични до Русия и 12 пъти по бързо от Томахоук.
  • 42 БПФ

    0 0 Отговор
    Тия конгресмени май мислят, че проксито им 404 воюва с Либия или Ирак? А ще им хареса ли една ракета Циркон да тресне Капитолия, докато те да вътре?