Last news in Fakti

24 Май, 2024 07:10 1 711 15

Съдът остави в руски арест американския военен Гордън Блек

  • гордън блек-
  • русия-
  • съд-
  • арест

Той е задържан по обвинение в кражба, извършена във Владивосток

Приморският областен съд остави в ареста американския военен Гордън Блек, който беше арестуван по обвинение в кражба във Владивосток, съобщи ТАСС. Жалбата на адвоката на Блек беше оставена неудовлетворена.

„Апелативният съд постанови: решението на Первомайския районен съд на Владивосток от 3 май по отношение на Гордън Блек се оставя непроменено, жалбата не се удовлетворява“, каза председателят на съда.

Преди това адвокатът подаде жалба срещу решението за ареста на Блек. Тя не беше съгласна, че като остане свободен, Блек може да избяга. Самият обвиняем обяснява в жалбата, че няма намерение да бяга от страната и е готов да живее с половинката си. В същото време на срещата той отбеляза, че в момента няма пари да напусне страната.

Както заяви прокурорът на срещата, съдът е проверил информацията за самоличността на Блек. Той пристигна на територията на Руската федерация с еднократна виза с ограничен срок на валидност. В същото време членовете на семейството му - съпругата и детето му - са в САЩ, така че той няма връзки в Русия, които биха могли да го задържат в страната.

Разследването обвини Блек в кражба със значителни щети (клауза „с“, част 2 от член 158 от Наказателния кодекс на Руската федерация). Обвиняемият се е признал за виновен и сътрудничи на следствието. Блек е щабен сержант в американската армия. Както по-рано съобщи пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Приморския край, той е бил разположен в Република Корея и след като е приключил службата си, е отишъл във Владивосток, за да посети рускиня, с която е имал романтична връзка.

Според полицията в Приморие сигнал за кражба е подаден от местно момиче, познато на Блек. Запознават се в Република Корея, където тя работи. Връщайки се във Владивосток, момичето продължило да общува с младия мъж онлайн, но когато пристигнал в Приморския край, двойката стигнала до конфликт. След като Блек си тръгнал, приятелката му установила липсващи пари и се обърнала за помощ към органите на реда. Полицията открила заподозрения за кражбата в един от хотелите в града. По това време той вече бил закупил самолетни билети и възнамерявал да лети към дома. Сега мъжът е задържан в следствения арест на Федералната пенитенциарна служба на Русия в Приморския край.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ице

    27 1 Отговор
    Отишъл да клецне, а то каква станала…
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Обвинен в Кражба

    4 22 Отговор
    Хахаха

    Да бяха го обвинили в
    Шпионаж
    Щеше да бъде по правноподобно .

    Хахаха

    И какво открадна

    Някой от Елените на Шайгу ли ?

    Хахаха

    Коментиран от #12

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 1234

    21 1 Отговор
    Добре го е врътнала рускинята.
  • 7 Болно русоробче

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "болно козяче":

    Тебе сън не те хваща от 2022г и голямо висене на Дунав от чакане.

    Коментиран от #11

  • 8 Механик

    22 2 Отговор
    Аз не разбрах последо, от ккаъв зор е тая статия и кого инересува?
    Ако очкавате да съчувстваме на "бедното войниче", ми няма кка да стане. Откраднал е и ще лежи в паделата.
    Ако очаквате да плюем по "репресивния апарат" на Русия, и това няма да стане. Става въпрос за кражба, а това се наказва в цял свят.
    Та, какво целите с инфото което ни предоставяте?

    Коментиран от #9

  • 9 ЕВРОНЮЗ

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Механик":

    В американски затвор лежи вече повече от 20 години с доживотна присъда италианеца Кико Форте...... Извършен е въоръжен обир на банка, а той имал нещастието да върви по отсрещния тротоар.. Обвинен е в съучастие.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 доналдь..

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Болно русоробче":

    Като стана президент,този ще си го менкам с онзи масковец дека затри една дузина кравари у градо на ангелите..
  • 12 Ми защо

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Обвинен в Кражба":

    Не четеш и ще разбереш какво е откраднал. Май бързаш да се смееш като шиле
  • 13 Отец Чапаев

    6 1 Отговор
    Държавата им дава пример, САЩ окрадоха много държави и нас тоже.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Маг

    1 0 Отговор
    Романтчните връзки винаги така завършват.
    Особено, когато са под наблюдението на КГБ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания