Last news in Fakti

25 Май, 2024 05:14 2 618 28

46 китайски военни самолети навлязоха във въздушното пространство на Тайван

  • тайван-
  • китай-
  • самолети

Бойните машини са пресекли междинната линия на Тайванския проток

Министерството на отбраната на Тайван обяви днес, че 46 китайски военни самолета са навлезли във въздушното му пространство над Тайванския проток, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Бойните машини са пресекли междинната линия на Тайванския проток, обяви военното ведомство на демократично управлявания остров, имайки предвид мислената линия, която разделя наполовина протока. Китай смята Тайван за част от своята територия.

Силите на Пекин провеждат около острова военни учения, пояснява Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    38 9 Отговор
    "Меродията" на всяка манджа няма ли да размаха пръст и да предупреди Китай да не прави така или ще изпрати някой самолетоносач да обикаля там ,за да си пази "интереса" .

    Коментиран от #26

  • 2 Последния Софиянец

    51 14 Отговор
    Тайван не е държава и няма въздушно и морско пространство.
  • 3 Уса

    42 16 Отговор
    Какво могат да направят Тайван срещу Китай?Каквото могат да направят и Американците срещу Китай,Русия и Иран..НИЩО.Едно голямо НИЩО запомнете го и си ударете в сороските кратуни в нещо твърдо да ви светне лампата.САЩ са напълно зависими от Русия и Китай

    Коментиран от #9, #17

  • 4 Китай иска да направи същото

    17 46 Отговор
    с Тайван, което прави Путлеристан с Украйна... а именно кражба на територии или тотална анексия. Само чака да види резултата от войната в Украйна.

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Софийски

    7 28 Отговор
    Вова го е страх от САЩ и ще удари по време но изболите за президент

    Коментиран от #7

  • 6 Последния Софиянец

    50 9 Отговор

    До коментар #4 от "Китай иска да направи същото":

    Окрайна е Русия а Тайван е Китай.Македония е България.А САЩ да върне земята на индианците.

    Коментиран от #10

  • 7 Последния Софиянец

    30 6 Отговор

    До коментар #5 от "Софийски":

    Все неграмотни работите за Козяк.За центове толкова.
  • 8 Госあ

    37 12 Отговор

    До коментар #4 от "Китай иска да направи същото":

    Първо, Тайван е остров принадлежащ към Китай подобно на Тибет, Хонконг и Макао. А, и подобно на Каталуния в Испания. Второ, Вова предупреди многократно бандерите да запазят неутралитет и да не си мислят, че ще разполагат войски и оръжия за масово унищожение на територията си. Трето, Крим винаги е бил автономна република подобно на Шотландия, както и днес впрочем, но в границите на Русия а не на Украйна. И четвърто бандерите ще си платят за наглостта и глупостта да тормозят руснаци и да скочат на Русия, а сепаратистите от острова ако последват техния път, ще си платят двойно.

    Коментиран от #27

  • 9 Хм Хм

    16 20 Отговор

    До коментар #3 от "Уса":

    "САЩ са напълно зависими от Русия и Китай"

    Би ли обяснил на нас, незнаещите защо САЩ са зависими от Русия, след като се надяват на чипове, технологии и софтуер, произведени в САЩ или Тайван? И защо САЩ са зависими от Китай, след като всичкото ноу-хау идва от САЩ, машините в китайските заводи са от ЕС, а пазарът на Китай е ЕС и САЩ? А Китай без пазари е нищо.
    Моля те, обясни.

    Коментиран от #20, #21

  • 10 Първо

    5 18 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Русия ще върне Сибир на Китай и евентуално тогава САЩ ще върне земята на индианците.

    Коментиран от #12

  • 11 любопитен

    12 2 Отговор
    "навлязоха във въздушното пространство на Тайван" и "китайски военни самолета са навлезли във въздушното му пространство над Тайванския проток", да разбираме ли, че Тайландски проток е част от териториалните води на Тайланд или джурналята толкова си могат?
  • 12 Д'мин

    21 3 Отговор

    До коментар #10 от "Първо":

    Ти знаеш ли каква е територията на Сибир, като географско и историческо понятие? 99% от това нещо китайците не са го виждали и помирисвали! Безсмислени и наизустени опорки са характерни за индивиди с интелектуална инвалидност!

    Коментиран от #16

  • 13 Истината

    10 6 Отговор
    Почваме ги!И не забравяте в същото време да месите пити може да имаме гости от братска Русия!

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 хихи

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "Истината":

    Магарев ни изпревари!!!
    Готов е с плаката "Добре дошли Освободители"
    В случай на гости от Русия най-добре първоначално да се качите на най-високия блок да не ви смачка вълната посрещачи някой като ГолемияАлл и Шиши много корпулентни...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Вълк

    7 10 Отговор

    До коментар #3 от "Уса":

    Какво могат да направят ли? Могат да направят на местото на Китай р00сия и Иран дива и обезлюдена територия,вълците ще са благодарни

    Коментиран от #23

  • 18 БгТопИдиот🇧🇬

    13 5 Отговор
    Краварските проксита мучат безсилно.

    Дракона в Азия и Мечката в Европа ще върнат НОРМАЛНОСТТА !
  • 19 Да опънат мрежа

    10 3 Отговор
    "Демократично управлявания остров" сигурно от някое посолство го управляват демократично. Когато САЩ доставят оръжия на страни по границите на КНР, е съвсем нормално китайците да мрънкат и да предприемат някакви ответни действия.
  • 20 Хммм

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хм Хм":

    Какво представляват високите технологии без суровините и предприятията? Просто безполезни чертежи, като нашите F-16. С обикновенна лопата можеш да изкопаеш яма но с чертеж на високотехнологичен багер не. А що се отнася за пазарите , нещата са взаимни, но все пак забележи по време на ковид от магазините на САЩ първо изчезна тоалетната хартия , а не неща които са високотехнологични. Западните общества са много по-изнежени и им е трудно да издържат на лишения.

    Коментиран от #22, #24

  • 21 Панта

    14 2 Отговор

    До коментар #9 от "Хм Хм":

    Руснаците от къде взимаха чипове, кога китайците ядоха само ориз? Или си от папагалите които твърдят, че руснаците не могат да произведат един часовник. Русия измести Канада по внос на петролни продукти в САЩ. Урана внася Русия в САЩ. Имаш ли представа колко е световния дял на Енергоатом? Франция внася атомно гориво от Русия. Защо африканците гонят франсетата и краварите? Имаш ли представа какъв е пазара на Китай и Русия в Африка и латинска Америка? От ковида се разбра, че западняците и един аспирин не могат да произведат без Китай. САЩ са още по зле. 80%от БВП услуги. И пироните са китайски. Как си представяш ЕС и САЩ да спрат вноса от Китай и Русия? Имаш ли представа, кой държи кредитните книжа на запада и САЩ? Китай е раздал повече заеми от Световната банка. Само в Сърбия Си занесе инвестиции за 13 милиарда. Нас ни прескочи като чумаво село. Хора като вас, още не са разбрали, че света се промени. Запада е губещия.В социално, технологично и военно.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Панта

    12 1 Отговор

    До коментар #17 от "Вълк":

    Кутре, дори бай Дън призна, че САЩ нямат противодействие, срущу хиперзвуковите ракети на Русия. Ама той вече мирише на пръст. Та може деменцията нещо. Едни хуси, дето са по чехли и калаш направиха за смях "патриотите" в арабията. Хваления евреиски Железен щит, даде фира. Та се наложи чак от Румъния НАТО да помага. Мултиките са по стращни от детските самолетчета. Руснаците много пъти ги предупреждават, че тласкат света към ядрен акаполитис. Не вълци ами и бръмбари в главите ни няма да останат. Та по сериозно!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ХиХи

    1 2 Отговор
    Ми то не е останало пространство бре
  • 26 ХиХи

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    Как ша изпрати самолетносач, като две катерчета могат да го съборят
  • 27 Един

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Да пазят неутралитет, че когато му кефне на Путлер, да влиза и да си краде територии, нали това беше идеята. Е не се получи на фашиста и сега ближе рани и най-вероятно скоро неговите ще го бастисат скоро.
  • 28 мишо

    1 0 Отговор
    Една кривокрака проклета продажна усойница има в Европа а другата е в Тайван които служат вярно и предано на Задокеанският господар.