Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Юни, 2024 15:17 4 244 97

НАТО вече директно се ангажира с Украйна

  • украйна-
  • лойд остин-
  • русия-
  • нато-
  • война-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • володимир зеленски-
  • унгария-
  • джо байдън-
  • оръжия

НАТО дълго време не желаеше да подкрепи Украйна. Сега това се променя - отчасти поради евентуалната смяна на властта в САЩ.

НАТО вече директно се ангажира с Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Опасявайки се от ескалация на конфликта с Русия, НАТО дълго време не желаеше да подкрепи Украйна. Сега това се променя - отчасти поради евентуална смяна на властта в САЩ през есента, отбелязва "Франкфуртер рундшау", пише БТА.

Държавите от НАТО приеха т.нар. оперативен план за разширяване на подкрепата за Украйна. Проектът на алианса дава израз на загрижеността на пакта да поеме в бъдеще международната координация на доставките на оръжие и дейностите по обучение на украинските въоръжени сили.

Документът беше приет в четвъртък в рамките на срещата на министрите на отбраната в Брюксел, както научи ДПА от дипломати. Споразумението трябва да бъде оповестено след официалното му одобрение от министрите. Досега САЩ отговаряха за задачите по подкрепата. В края на 2022 г. САЩ създадоха подразделение от около 300 войници, наречено Група за подпомагане на сигурността в Украйна (SAG-U), в европейския щаб на въоръжените сили на САЩ във Висбаден, провинция Хесен. Сега НАТО трябва да разполага с поне същия брой служители. Първоначално подробностите за оперативния план бяха пазени в тайна от алианса.

Подготовка за сценарий "Тръмп"

Проектът на НАТО се разглежда и като предпазна мярка в случай на евентуално завръщане на Доналд Тръмп на президентския пост в САЩ през януари 2025 г. Изявленията на републиканеца в миналото породиха съмнения дали САЩ ще продължат да подкрепят Украйна в отбранителната ѝ война срещу Русия под негово ръководство, посочва "Франкфуртер рундшау". В алианса съществуват опасения, че промяната в политиката на Вашингтон може да се отрази и на координацията на доставките на оръжие и дейностите по обучение на украинските въоръжени сили. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в четвъртък в Брюксел, че сега става въпрос за създаване на по-стабилна платформа за подкрепа на Украйна, за да се гарантира дългосрочен ангажимент.

Унгария се страхува от война

Унгария няма да участва в новия проект на НАТО. Правителството на премиера Виктор Орбан се опасява, че проектът може да вкара алианса в пряка конфронтация с Русия, посочва "Билд". По тази причина редица други държави от НАТО също бяха много предпазливи преди две години и предотвратиха по-силна подкрепа от страна на НАТО. С течение на времето обаче тази оценка се промени и повечето държави от НАТО вече смятат, че рискът е изчислим. За да се гарантира, че Унгария няма да попречи на постигането на необходимия консенсус за проекта, страната е получила уверение, че не трябва да участва нито финансово, нито с персонал.

Спорът за наименованието засега е решен

Понастоящем новият проект се нарича в рамките на алианса "Помощ на НАТО за сигурността и обучението за Украйна" ("NATO Security Assistance and Training for Ukraine“) - (NSATU). Преди това повечето държави от НАТО се изказаха в полза на наименованието "Мисия на НАТО в Украйна“. Германското правителство обаче е на мнение, че такова име може да бъде погрешно разбрано, че алиансът иска да изпрати войници в Украйна. Поради което Берлин се опасяваше, че това име може да бъде използвано от Русия за пропаганда срещу алианса.

Както отбеляза "Франкфуртер алгемайне" , Столтенберг на пресконференцията си преди срещата на министрите на отбраната на НАТО, която започна вчера, говори за "мисия" в Украйна. "Но след това дисциплинираният норвежец веднага прехапа устни и използва правилното наименование, за което съюзниците трябваше да се споразумеят под германски натиск: NATO Security Assistance and Training for Ukraine, съкратено до непроизносимата абревиатура NSATU", пише вестникът.

По-нататъшната работа по проекта вече може да се извършва въз основа на договорения оперативен план. В идеалния случай той трябва да бъде официално стартиран през юли, когато федералният канцлер Олаф Шолц и останалите 31 държавни и правителствени ръководители на страните от НАТО се съберат на среща на върха във Вашингтон. Столтенберг, който председателстваше заседанието в четвъртък, заяви, че изтощените украински въоръжени сили се нуждаят от по-дългосрочна предвидимост по отношение на това какви оръжия, боеприпаси и колко средства могат да очакват.

След руското нахлуване през февруари 2022 г. западните поддръжници на Украйна се срещат редовно в рамките на ръководената от Пентагона Контактна група за отбрана на Украйна, за да набавят оръжия и боеприпаси за Киев, отбелязва "Билд". Прехвърлянето на отговорността е един от елементите на по-широкообхватно предложение - което все още се обсъжда - съюзниците от НАТО да поемат дългосрочен ангажимент за подкрепа на Украйна. Това предложение ще бъде обсъдено допълнително на срещата на върха на лидерите на НАТО във Вашингтон през юли, отбеляза Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин 🇧🇬

    100 21 Отговор
    НАТО 🚾 е абсолютна нула руснаците се подиграват с НАТО в Окрйнината

    Коментиран от #13, #29

  • 2 Гост 2

    76 19 Отговор
    Оръжията на НАТО са скрап която не върши никакеа работа срещу модерните руски оръжия

    Коментиран от #17

  • 3 Русофил

    19 80 Отговор
    Още една лоша новина за руснаците след вчеращния крах на рублата с 200.

    Коментиран от #9, #25

  • 4 Да, защото

    81 12 Отговор
    Работата е дебела.Опелото за Украйна започна.
  • 5 3322

    61 4 Отговор
    По-ясно го напишете! В опозиционната чуждестранна преса е много добре обяснено. Тук е някаква мътилка.
  • 6 Мда

    71 7 Отговор
    дотук беше отбранителен саюз

    Коментиран от #19, #39

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гориил

    72 7 Отговор
    Спрете да притеснявате себе си и другите. Никой от вас няма да си мръдне пръста, за да спаси Украйна.Лицемери и фарисеи. Единственото спасение и защита на Украйна е Русия.
  • 9 мило тролче с разли1ни никове

    36 8 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    и на работа в посолството при галка
    $1,000 USD = руб89,28 RUB
    Mid-market exchange rate at 15:18

    колко си смешно

    Коментиран от #27

  • 10 Ихууууйй

    61 8 Отговор
    Руснаците яко се бъзикат с НАТО

    Коментиран от #15

  • 11 Местния Козар

    78 8 Отговор
    Интересно, Унгария отказва и няма проблем, а тук едни ни обясняват как сме били "партньори" и не можело да им отказваме..........ти да видиш.....

    Коментиран от #26

  • 12 Хахаха хахаха

    55 8 Отговор
    Искандерите попиляват натовска скрап барабар с окраинските фашисти хахаха хахаха

    Коментиран от #42

  • 13 Ангел

    8 41 Отговор

    До коментар #1 от "Българин 🇧🇬":

    Нали я превзеха за три дни.
  • 14 АУУУУУ

    11 49 Отговор
    Руските банки сега купуват долара на 200 рубли, а от следващата седмица може и по 300 да дават, но никой няма да им взема вестниците. 🚾🚾🚾
    Като им давахме долари за газа, те искаха рубли. 🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 15 Фридман

    50 5 Отговор

    До коментар #10 от "Ихууууйй":

    Не се бъзикатб ами се гаврят. Гаврата със соросите е абсолютна.
  • 16 ТаУмВзе

    41 3 Отговор
    Тия палавници от натУ са или по майчинство или губят цяла военна колона на Учение във Сливенско! ХАХАХАХХА Нали ще падне една бомба и ще се разбегат, накъдето видят бреее.
  • 17 Особено руските кораби нали😄

    14 9 Отговор

    До коментар #2 от "Гост 2":

    А за пластмасовите летящи танкове ,вече изглеждат на оранжерии ,да ние не виждаме кадри всеки ден ,
  • 18 Абе

    48 5 Отговор
    Никой американец или европеец няма да иде да мре за някаква си умряла Покрайна. Я марш от тука.
  • 19 НИКОГА

    56 3 Отговор

    До коментар #6 от "Мда":

    НЕ Е БИЛ ОТБРАНИТЕЛЕН СЪЮЗ АКО МИ ПОКАЖЕШ КОГО ДО СЕГА Е ОТБРАНЯВАЛА САМО Е НАПАДАЛА
  • 20 да де

    28 1 Отговор
    Хехе "дисциплинирания норвежец" без да иска е казал истината именно мисия на НАТО, а не шменти ми капели.
  • 21 Калъчев

    48 2 Отговор
    Тия дейбили ще ни докарат ядрени удари. Каква работа имате в Украйна, тя майка ли ви е, баща ли ви е?! Защо си мушите гагата в техните местни дела?! Да питам нашия старчок министър, ти какви интереси има да защитаваш в Донбас, например+??! Кажи бе запрян лиси подпрянлиси?
  • 22 Ми ще видим то чак сега се показа

    5 43 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Пък раша вече е на командно дишане от Китай😁😁

    Коментиран от #30

  • 23 Гост 2

    41 1 Отговор
    Нали видяхте смешните евреи 8 месеца с американските оръжия не могат да се справят с една шепа чалми
  • 24 Метро Голдуин

    21 1 Отговор
    Кат дойде Дончо,чернилката при Конг,а зеленият в Холивуд
  • 25 Баба ти

    31 4 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    Сутринта беше 87,87 / 1 $. Опресни си сънищата, лоша ракия си пил.

    Коментиран от #60

  • 26 Пак ли не схвана бе

    44 4 Отговор

    До коментар #11 от "Местния Козар":

    А ти не схвана ли как Унгария се откопчи. Ние нямаме такива дипломати. Нашите мълчат и козируват. Браво на Орбан. Добър политик е. Гениално се откачи, но има топки, не п...ки като нашите
  • 27 Русофил

    4 32 Отговор

    До коментар #9 от "мило тролче с разли1ни никове":

    Заради този курс днес на фронта има бунтове на мобики и километрични
    опашки в Масква.

    Коментиран от #71

  • 28 Не виждам никаква разлика

    36 3 Отговор
    Остана им само войски да изпратят всичко друго пратиха

    Обаче жабакарон говори за пращане на войници и такъв шамар получи на изборите че е вече почти политически труп така че се съмнявам някой да си позволи да говори и действа така освен някой наш ганьовец. На никой не му се умира за некролога от белия дом и крадливия комик.
  • 29 Мхм

    11 35 Отговор

    До коментар #1 от "Българин 🇧🇬":

    Само дето е обратното, НАТО се подиграва на ватите в Украйна, цял свят видя, че ватираните се задавиха с големият залък Украйна.

    Коментиран от #36, #38

  • 30 Затова ли

    27 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ми ще видим то чак сега се показа":

    Зеленски преди няколко дни проплака, че Китай бил подчинен и бил подлога на Русия. Изпълнявал всичко,което Русия му каже?
  • 31 Русия попиля НАТО

    38 3 Отговор
    Фашистката коалиция от 54 държави, която воюва срещу Русия (включваща и колониалните и територии), има същите цели както хитлеровата Германия – пълното й унищожение и раздробяване. А този процес се съпровожда с тотална фашистка пропаганда и цензура, целяща делегитимиране самото съществуване на руската държава, отричане правото на Русия на суверенитет и независимо развитие, на икономика, на наука, на култура, изкуство.
    И през 1945 г. маршал Г. Жуков неслучайно изрече пророческите си думи за т. нар. европейци: „Ние ги освободихме от фашизма и те никога няма да ни го простят.“
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 лицемерие до безкрай

    26 0 Отговор
    новината на века е, че държави от НАТО признали Палестина, не се ангажират с геноцида! включително и ние.
  • 34 Новината на часа

    27 2 Отговор
    Самолетоносача от Червено море американския вече потъна не можаха да го изтеглят до Оман
  • 35 Тома

    17 0 Отговор
    Не знам за нато ама тези на снимката ми приличат на близнаци.От една майка и различни бащи
  • 36 Олесия 🇺🇦

    8 9 Отговор

    До коментар #29 от "Мхм":

    Вярно ли бе Лърч?
  • 37 Лека нощ ,деца

    29 1 Отговор
    Когато сащ не са готови да покажат истинското си лице на разбойник -авантютист ,намират жертви ,които да го правят вместо тях докато се подготвят. В момента ,в който са убедени ,че победата им е в кърпа вързана -хоп - вече не им трябват помощници защото не желаят да делят нито слава ,нито средства.
  • 38 Българка.

    35 6 Отговор

    До коментар #29 от "Мхм":

    Голяма гавра си прави Русия с НАТО. 85%от света видяха. 139 държави и източни и западни го потвърдиха в Русия. Сключиха 892 договора с нея. Въпреки санкциите не искат да се откажат от търговията с Русия. Хихихи. Срам за НАТО.
  • 39 Мда

    3 19 Отговор

    До коментар #6 от "Мда":

    Отбранява суверенитета на Украйна, кое не е ясно?!

    Коментиран от #44, #46, #75

  • 40 Гай Турий

    25 0 Отговор
    Тая сутрин руснаците са опукали с кинжал един Патриот - радарна с-ма, а може и пускова уст.-ка в Жуляни и с искандер M270 MLRS с баистически ракети MGM-140 ATACMS в Запорожие и щаб на ГУР в Кривой Рог.
  • 41 Аре бре

    24 0 Отговор
    (НАТО вече директно се ангажира) А досега незаконно ли беше и кой се беше ангажирал ? Светият синод сигурно а? А по кой член на устава на НАТО се е ангажирал?

    Коментиран от #74

  • 42 Ха Ха

    4 7 Отговор

    До коментар #12 от "Хахаха хахаха":

    Като пишеш едни и същи измишльотини по сто пъти, почваш ли поне ти да им вярваш, за останалите е ясно.
  • 43 Козяшки глашатай от Бомбай

    18 0 Отговор
    От преди минути главното управление на ГУР в Кривой рог, директно яде на бай Искандер големият Гур.
  • 44 Кое не ецясно

    18 0 Отговор

    До коментар #39 от "Мда":

    Завладява земите им , чрез Монсанто и Бляк Рок

    Коментиран от #58

  • 45 И как точно

    23 0 Отговор
    НАТО директно се било ангажирало в нарушение на устава си и без да е гласуване в местните парламенти. Що за смехотворна организация е това ? Пълна порнография
  • 46 Кое не е ясно

    15 0 Отговор

    До коментар #39 от "Мда":

    Завладява земите им , чрез Монсанто и Бляк Рок
  • 47 Баба ти

    16 0 Отговор
    Черният оживял и украевреинът са световни негодяи. Историята ще ги погребе.
  • 48 А тъй

    18 0 Отговор
    А до сега координацията на доставките на оръжие и дейностите по обучение на украинските въоръжени сили кой ги правеше ? А ? Някой терорист ли беше, или контрабандист ?

    Коментиран от #65

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ха ха

    16 0 Отговор
    нато призна престъпните си намерения , не от друга а от невъзможност вече да ги прикрива
  • 51 Отец Дионисий

    2 17 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.

    Коментиран от #96

  • 52 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    1 20 Отговор
    Не му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения...❗❗❗

    Коментиран от #77

  • 53 Гоорил

    0 22 Отговор
    Що трябваше на един 71г. комлексар да си търси белята. С шойгу на лов и риболов(той от друго не разбира), с кабаева и недоносените деца на дачата в Геленджик, на водка с медведя, маша, лавров и песков, мезетата от пригожин, от кадир козара печеното яре. Печелеше по $2млрд. на ден от газ, нефт и ценни метали, на всеки руснак по $15 на ден. Щяха да пият, пеят и да те възхваляват в цяла рабсия. Какво гледаш петър първи, екатерина втора и иван грозни - те са били млади когато са правили грабежите си, двамата починали на 52г., 53г., а екатерина на 67г. Стар глупак си пуся

    Коментиран от #78

  • 54 Иво

    21 1 Отговор
    Нагла американска и натовска пропаганда!! Този черен примат да каже истината ,Украина е тяхна територия ,те дават оръжието но жертвите са на украинчета бедни!! Тарикатите богати и политици плъзнаха по света ,наркомана купува замъци и ходи да проси, този е невменяем !
  • 55 Мишел

    3 16 Отговор
    От втарая остана само леш и скрап, Зеленски ги унищожи за две зими!
  • 56 Ъхъъъъъъ мозъци

    13 1 Отговор
    По-нататъшната работа по проекта вече може да се извършва въз основа на договорения оперативен план. Обаче още план нямало, обаче бил договорен...... Ъхъъъъъъ
  • 57 Последния Софиянец

    3 18 Отговор
    долара стана ли 1000 рупли вече, сутринта беше 500, магуучаяяя

    Коментиран от #67, #73

  • 58 Мда

    1 8 Отговор

    До коментар #44 от "Кое не ецясно":

    И ги пръска с кем трейлс, за да не се предват на руснаците, на които праща заразени комари.

    Коментиран от #69

  • 59 ТаУмВзе

    2 17 Отговор
    Но трябва да отбележим, че за 2 години пълномащабна война русия не успя да завземе нито една цяла област в Украйна, дори тези, които е записала в собствената си щонституция като руски. Редовната руска армия беше разбита и се наложи на пусин да мобилизира цивилното население. Умря легендата за "великата" руска армия. Половината от модерното въоръжаване на русия беше унищожено. Над 600 000 са човешките загуби за русия на фронта. Милиони от най-активното руско население избягаха от страната. руски градове се превърнаха във фронтови с всекидневни обстрели, окопи и укрития. русия се оказа в пълна изолация от цивилизования свят. руската агресия възроди НАТО и удвои общата дължина на границата с Алианса. Заради руската агресия Финландия се присъедини към НАТО, а всеки момент това ще стори и Швеция. Над 300 млрд. долара руски активи бяха замразени и конфискувани. Европа прекъсна зависимостта си от руски енергийни източници. русия загуби целия си пазар на газ и нефт в Европа, който гради дълги години. пуcин превърна страната си във васал на китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на русия ще стане част от срамната история на страната.
  • 60 Русофил

    3 12 Отговор

    До коментар #25 от "Баба ти":

    Виж където продават. В Норвик банк е 200. Виж в Телеграм как всички тичат
    и крещят като заклещени.
  • 61 Име

    6 1 Отговор
    Досега нямаха ли оперативен план!
  • 62 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    3 16 Отговор
    Кармата на пycлеpoвич е да доведе руската империя на злото до нов разпад ❗ ❗
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗
    пycлеp, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби ❗ ❗
    Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят ❗ ❗
    Включително като предадат самоличността на агентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес❗❗
    Да го имате предвид това руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная❗❗

    Коментиран от #79

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 незнайко

    16 0 Отговор
    ( НАТО вече директно се ангажира с Украйна )
    Постигнаха това което искат ! Пълна конфронтация с Русия . Докъде ще ги доведе това решение предстои да разберем ??? За жалост и ние сме в КЮПА по този параграф !!!
  • 65 То това НАТО

    18 1 Отговор

    До коментар #48 от "А тъй":

    собственост реално няма, освен 3 климатика в офиса им, обаче щяло видиш ли координацията на доставките на оръжие и дейностите по обучение на украинските въоръжени сили да прави ? Я вижте първо дали НАТО активи има въобще и дали логистика въобще може без подизпълнители да направи и на един пирон дори. Смях ....

    Коментиран от #68

  • 66 Калпазанин

    4 10 Отговор
    Замина блатная на дъното при крайцера
  • 67 Абе не знам пич, ама долара пада

    10 2 Отговор

    До коментар #57 от "Последния Софиянец":

    спрямо украинската велика гривня и прай сметка сам , що за цирк са САЩ

    Коментиран от #70, #72

  • 68 НАТО

    11 1 Отговор

    До коментар #65 от "То това НАТО":

    Ще си купи тирове. И Столтенберг ще набира тираджии и сам ще върти геврека скоро. Няма само на албанците пари да дава за логистика я... хахахаха .....
  • 69 Мдааа

    8 0 Отговор

    До коментар #58 от "Мда":

    Щом праведната пропаганда го казва, може и така да е:)))))?
  • 70 Хохохо

    9 0 Отговор

    До коментар #67 от "Абе не знам пич, ама долара пада":

    А в русия направо го ликвидираха този долар ,съвсем изчезна ,никой не го иска ...
  • 71 Русофил

    2 7 Отговор

    До коментар #27 от "Русофил":

    Централната банка на Русия се опита да успокои ситуацията, като заяви, че "компаниите и гражданите ще могат да продължат да купуват и продават долари и евро през руските банки", както и че доларите и еврото "по сметките и влоговете на гражданите и компаниите се запазват". На практика обаче много банки замразиха всякакъв достъп до такива сметки. При опит на клиентите да изтеглят или прехвърлят пари от тях им се появява надпис, че "достъпът е временно блокиран". При Т-банк пък се изписва, че курсът не е потвърден, след което операцията се анулира.
  • 72 долара пада

    6 2 Отговор

    До коментар #67 от "Абе не знам пич, ама долара пада":

    А не бе... САЩ набиха 50 милиарда, миналата седмица по сметка на централната украинска банка те пък ги пуснаха на пазара и направиха свръхпредлагане на долари и държателите на украинска шума от Вандербилд изкупиха ефтиният долар по предварителни заявки и от понеделник пак ще чакат следващият цирк. 3,4% направиха за тримесечие и всички са диви и щастливи само дето европейски банки не успяха и един долар да купят реално

    Коментиран от #80

  • 73 незнайко

    5 4 Отговор

    До коментар #57 от "Последния Софиянец":

    В БЪЛГАРИЯ забрави ли, че е стигал до 3200 лева за 1$ !!!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Урсула

    16 0 Отговор

    До коментар #39 от "Мда":

    Защо не отбраняват суверенитета и на други държави? На Палестина примрно.
  • 76 Слава на Русия

    9 1 Отговор
    Велик е Вова! Цялото НАТО го погреба в Покрайнината.Следва удар по териториите на наглеците.
  • 77 6644

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Копи, копи, акъл за собствено мнение няма!
  • 78 6644

    0 1 Отговор

    До коментар #53 от "Гоорил":

    Копи, няма багаж за собствено мнение!
  • 79 6644

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Плоско! Всеки ден едно и също.
  • 80 Ролан

    8 0 Отговор

    До коментар #72 от "долара пада":

    Абе печатницата за долари е доста добра! Печата та пушек се вдига))) Но за нас ще има само пушек ,и то в изобилие!)))

    Коментиран от #84

  • 81 Тити

    4 1 Отговор
    Да бяха си свършили работата в 2014 сега нямаше да има война.
  • 82 Дядо Иван

    8 0 Отговор
    Абе идеотите от натостан, какъв план бе, спечелили Тръмп, човека го каза остегля войските и който плаща ще го пазят. Ердоган и той се ориентира към написване на натостан и сте свършено. Натостан е пътник само такива идеотите като нас него рязбрах

    Коментиран от #83

  • 83 Путин вкара най много оръжия в Украйна

    0 8 Отговор

    До коментар #82 от "Дядо Иван":

    Избива мирни жени и деца....само НАТО го спира от имперските му амбиции.....

    Коментиран от #88

  • 84 Кво да кажем

    1 4 Отговор

    До коментар #80 от "Ролан":

    За печатницата на РУБЛИ.
  • 85 Тези си искат водородното

    10 0 Отговор
    слънце и не се отказват. Тъпи и упорити. Ама най-добре, всичките тези, които решават, БЕЗ да питат народите на Европа, само те да се огреят на слънцето без нас!!!
    Дебили смотани, урсулята, бербоците, макароните... 7-джуджета, слуги на сатаната... и останалата паплач!!! Да се препекът сами на водородните слънца, без нас! Ако ме чуе Галактическата федерация на светлите сили, извънземните и даже Бог, много моля, само тези да отидат в ада!!! Милионите невинни хора нямат никаква вина и би трябвало да останат живи! Моля запазете народите и унищожете само тези, които предизвикват това!!!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 особен

    9 0 Отговор
    Кво нато бре.Че до сега нали помагахте.Айде изпращайте маймуните да се бият.Нали сте корназ.
  • 88 Хахахаха

    4 0 Отговор

    До коментар #83 от "Путин вкара най много оръжия в Украйна":

    Ааахахахахахахахахаах
    Ти трябва да бъдеш съендъп комик като Зеленски хахахахаха
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Минувач

    7 0 Отговор
    Какви са тези смешки? Та той Тръмп заплаши НАТО с излизане на САЩ, хахха.
    Били приели нещо, с което американския президент може да си избърше д-то, ако поиска. Тръмп, ако дойде на власт и може да реши да спре всякаква помощ за Украйна, тогава и другите членки на момента ще клекнат, ако се видят в чудо сами да плащат, хахаха.
  • 91 666

    5 1 Отговор
    ГЛУПАЦИ СУШЕТЕ СУХАРИ ДА НЕ МИСЛИНЕ ЧЕ ТОРНАДОТО ЩЕ ВИ ПОДМИТЕ ПАК ИЗБРАХТЕ ГРЕШНАТА СТРАНА И ЩЕ БЪДЕТЕ НА ПРЕДНА ЛИНИЯ А КРАВАРИТЕ ЩЕ ПИЯТ ДАЙКИРЕТО И ЩЕ ГЛЕДАТ СЕИРА ОТ ОСТРОВА
  • 92 асдасд

    6 0 Отговор
    Heгъp.... до вчера е брал памук на плантацията, днес се прави на велик.
    Мястото на нeгъpа е на полето. Само там е полезен. Другаде прави бели - точно като маймуните.
  • 93 Така,така

    6 0 Отговор
    КРИХА СЕ ЗАД ПАРАВАНА "ПОМОЩ" И НАЙ-ПОСЛЕ ВЗЕХА ЧЕ СЕ ИЗДАДОХА ЧЕ НЕ УК А ТЕ ВОЮВАТ С/У Р. ТО СИ БЕШЕ ОЧЕВАДНО , НО ПОНЕЖЕ СА ПОДЛИ МЕРЗАВЦИ , СИ МИСЛЕХА ЧЕ НИ ЗАБЛУЖДАВАТ.ТАКА ПОДПАЛИХА ТАЗИ ВОЙНА , ТАКА " ПОМАГАХА"И "ПОМАГАТ "НА УК. БЛАЗЯ ИМ НА У-ТЕ.
    СТРАХОТНА ПОМОЩ , НЕМА ЩО
  • 94 Рашка с чашка

    1 0 Отговор
    За Съединените щати тази сделка е невероятно изгодна, войната между Украйна и Русия. Няма да го оставят да свърши, докато има украинци, докато не измрат всички. Вие се биете там, докато аз забогатявам тук." Не очаквах, че Европа ще падне и коленичи толкова много. Изглежда, че след Втората световна война САЩ, възнамерявайки да създадат зона на финансов комфорт, напълно завладяха световния елит. Нищо притеснява ли някой? ако всички са слепи и следват примера на американците, време е да спрем войната, но това не е от полза за собственика!
  • 95 Сигурността на Украйна

    0 0 Отговор
    е прерогатив на държавата .
    Ако зависи от други има васал , не и държава .
  • 96 Струпеи

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Отец Дионисий":

    Чума и проказа за продажници на Сатаната
    за долари .
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: