Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Юни, 2024 16:33 2 319 80

ISW: Западът намери решение за руските активи

  • русия-
  • нато-
  • г-7-
  • владимир путин-
  • кремъл-
  • санкции-
  • украйна

Страните от Г-7 притежават 235 милиарда долара замразени руски активи и лидерите посредничат за сделка, която ще разчита на ръководен от САЩ заем от 50 милиарда долара, който ще стигне до Украйна до края на 2024 г.

ISW: Западът намери решение за руските активи  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна подписа двустранни десетгодишни споразумения за сигурност със Съединените щати и Япония на 13 юни, докато други държави партньори потвърдиха дългосрочната си подкрепа за Украйна в рамките на форматите на Г-7 и "Рамщайн". Украинският президент Володимир Зеленски обяви на 13 юни, че е подписал споразумения с американския си Джо Байдън и японския премиер Фумио Кишида.

Споразумението между САЩ и Украйна предвижда дългосрочно сътрудничество в областта на отбраната и сигурността, икономическото възстановяване и реформи, както и напредъка в евроатлантическата интеграция на Украйна. Японско-украинското споразумение предвижда 4,5 милиарда долара за Украйна през 2024 г. и продължаваща десет години подкрепа в областта на сигурността и отбраната, хуманитарна помощ, техническо и финансово сътрудничество, усилия за възстановяване и санкционни мерки срещу Русия.

Това се казва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Зеленски приветства и двете споразумения като исторически пробиви за двустранните отношения на Украйна както със Съединените щати, така и с Япония. Кабинетът на министър-председателя на Великобритания съобщи на 12 юни, че Риши Сунак ще обяви до 242 милиона британски лири (около 208 милиона долара) двустранна помощ за хуманитарни, енергийни и икономически и социални нужди на Украйна. Френското издание France24 съобщи, че лидерите също така финализират прехвърлянето на до 50 милиарда долара замразени руски активи към Украйна до края на 2024 г.

Страните от Г-7 притежават 235 милиарда долара замразени руски активи и лидерите посредничат за сделка, която ще разчита на ръководен от САЩ заем от 50 милиарда долара, който ще стигне до Украйна до края на 2024 г. и ще бъде "допълнен" с вноски от други съюзници .

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви във военновъздушната база "Рамщайн" в Германия на 12 юни, че партньорите от НАТО ще се споразумеят за цялостен пакет от военна и финансова помощ за Украйна по време на предстоящата среща на върха на НАТО през юли 2024 г. и подчерта, че НАТО ще ръководи усилията за предоставяне на помощ за сигурността и обучение за Украйна. Столтенберг също така заяви, че доставката на оръжия за Украйна може да стане задължителна за членовете на НАТО.

Съединените щати санкционираха Московската борса, руски финансови институции и производители на отбрана 839 дни след началото на войната в Украйна. Министерството на финансите на САЩ обяви на 12 юни санкции срещу повече от 300 лица и организации, подкрепящи руската военновременна икономика, включително Московската борса и нейните дъщерни дружества; големи банки като ВТБ и "Сбербанк"; държавния отбранителен конгломерат "Ростек", държавната космическа и отбранителна компания United Aircraft Corporation, производителя на превозни средства и компоненти за превозни средства Kamaz, основния руски производител на танкове Uralvagonzavod и компанията за проектиране и производство на хеликоптери Russian Helicopters.

Великобритания също обяви подобни санкции.

Руското правителство изглежда уверено, че тези нови санкции ще засегнат минимално руската финансова система, а забавянето на САЩ и други западни страни, налагащи санкции на тези субекти, даде време на руската финансова система да подготви и смекчи подобни санкции.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев се оплака от новите санкции на САЩ. Той твърди, че Русия е достатъчно стабилна, за да не е необходимо да реагира на тези санкции поради икономическа нужда, но трябва да нанесе "максимална вреда" на Запада в отговор, защото Съединените щати и техните съюзници "обявиха война на нас (Русия) без правила".

Изборът на Медведев да публикува това само в акаунта си в Telegram на руски език показва, че той вероятно възнамерява да представи сила и стабилност на местната руска публика, вместо да се обърне към международната публика.

Bloomberg оцени на 13 юни, че новите санкции на САЩ ще направят по-трудно за руския бизнес да търгува на международния пазар.

Източник, близък до Руската централна банка, каза на Bloomberg, че китайските банки постепенно ще намалят сътрудничеството си с Московската борса предвид тези проблеми, но че тези банки все още ще предоставят ликвидност в юани, за да подкрепят вноса. Източникът също така заяви, че има несигурност дали новите обменни курсове на Руската централна банка ще работят и колко ще се повишат разходите за външна търговия и бизнес.

Президентът на САЩ Джо Байдън повтори противопоставянето си на това да се позволи на украинските сили да нанасят удари по военни цели в оперативните или дълбоките тилови райони на Русия на руска територия с оръжия, предоставени от САЩ. Байдън призна, че "има много смисъл" да се позволи на украинските сили да нанасят удари по руските сили от непосредствената страна на международната граница на руска територия, но Съединените щати не са променили своите ограничения, забраняващи на Украйна да нанася удари по оперативния или дълбокия тил на Русия в руска територия.

ISW оценява, че ограничената промяна в политиката на администрацията на Байдън, позволяваща на Украйна да използва оръжия, предоставени от САЩ, за да нанесе удари по някои руски военни цели в малка зона в рамките на руска територия, е намалила размера на сухопътното убежище на Русия само с 16 процента максимум. ISW оценява, че Западът поддържа способността да наруши съществено руските операции в мащаб, като позволи на Украйна да използва предоставени от Запада оръжия, за да нанесе удари по оперативния тил на Русия и дълбоките тилове на руска територия.

Продължителните украински удари срещу руски военни цели в окупирания Крим изглежда принуждават руската армия да изпрати допълнителни средства за противовъздушна отбрана в Крим, за да защити съществуващите бази и логистична инфраструктура, а по-нататъшните украински удари срещу такива средства за противовъздушна отбрана могат да направят полуострова несъстоятелен, тъй като плацдарм за руската армия. Ръководителят на Главното управление на военното разузнаване на Украйна (ГУР) генерал-лейтенант Кирило Буданов съобщи на 12 юни, че руските сили са поставили система за противовъздушна отбрана С-500 (по същество модернизирана версия на С-300) в Крим като част от усилията си за укрепване на въздушната авиация на Русия отбранителен чадър над Крим.

Буданов заяви, че руските сили не са използвали досега система за противовъздушна отбрана С-500 в битка и характеризира системата като "експериментална". Forbes съобщи на 12 юни, че летището Белбек в окупирания Крим се превръща в "капан за изтощение" за руската противовъздушна отбрана след няколко успешни украински удара по противовъздушната отбрана близо до летището. Forbes заяви, че е възможно украинските сили да са унищожили елементи от четири или пет батареи С-400 по време на последните удари, но отбеляза, че руската армия разполага с над 50 батареи С-400. Потребител на X (известен преди като Twitter), цитирайки сателитни изображения, отбеляза на 11 юни, че руските сили са поставили 17 шлепа близо до моста през Керченския пролив, който свързва окупирания Крим с Краснодарския край.

Зеленски заяви на 2 юни, че Русия използва китайско влияние и дипломати, за да осуети Срещата на върха за глобалния мир. Кремъл вероятно се опитва да използва по-големите дипломатически връзки и влияние на КНР в света, за да прокарва руските интереси.

Съединените щати, Обединеното кралство и Канада пуснаха съвместно изявление на 13 юли, в което признават и осъждат руската подривна дейност и усилията за намеса в изборите в Молдова, което е в съответствие с дългогодишната оценка на ISW за продължаващата хибридна кампания на Кремъл за дестабилизиране на Молдова демокрация.

В изявлението се отбелязва, че Съединените щати, Обединеното кралство и Канада споделят опасенията на молдовския президент Мая Санду, че Кремъл се стреми да подкопае молдовските демократични институции и практики в навечерието на президентските избори в Молдова през октомври 2024 г. и референдума за членство в Европейския съюз (ЕС).

В изявлението се отбелязва, че Кремъл използва престъпни групи за финансиране на политически дейности, които подкопават молдовската демокрация и подкрепя кандидати за президент, които "изострят социалното напрежение". Изявлението силно подчертава ролята на руските кампании за дезинформация, насочени към молдовската демокрация. ISW писа надълго и нашироко за неотдавнашните усилия на Кремъл да дестабилизира Молдова вътрешно, включително чрез подкрепа на прокремълски молдовски политически партии и провеждане на целеви кампании за дезинформация.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Град Козлодуй

    11 47 Отговор
    Свобода за Украйна
  • 3 Град Козлодуй

    16 42 Отговор
    Народът на Украйна трябва да са Свободни
  • 4 ха дубру ютро

    60 11 Отговор
    Путин: Кражбата на руски активи на Запад няма да остане ненаказана
  • 5 Русофил

    10 48 Отговор
    50 млрд. за оръжия срещу русията ще доближат мира.

    Коментиран от #14

  • 6 Атина Палада

    47 12 Отговор
    Даже не ми се чатат глупостите ви:))) Престанете с тях! Никакво решение не може да се вземе за руските активи.. Не може да ги помиришите само, камо ли да ги пипнете:)) :ама вЕтър на устата си правите:))))

    Коментиран от #13, #45

  • 7 Чакалите западни

    48 7 Отговор
    няма да могат да се нарадват на плячката.Путин ги дебне.Ще повръщат с тежки лихви.
  • 8 БгТопИдиот🇧🇬

    47 7 Отговор
    Мецана винаги идва за своето !
  • 9 Град Козлодуй

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Вие Сте Менти Ник Град Козлодуй

    Коментиран от #33

  • 10 Гошо

    49 5 Отговор
    "ISW: Западът намери решение за руските активи" само дето с прилагането му не бързат ,че добре осъзнават ,каква финансова бомба са си сложили в къщата
  • 11 Путин съм

    38 3 Отговор
    сега ще трябва и Одеска област да
    освибодим
  • 12 Русофил

    10 43 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Аварията е в блока с руско гориво и не е в ядрената част.
    Аман от руски лъжи и хибридки. Никой вече не се хваща

    Коментиран от #27

  • 13 Ганчев

    10 12 Отговор

    До коментар #6 от "Атина Палада":

    Ами не чети.
  • 14 Атина Палада

    19 7 Отговор

    До коментар #5 от "Русофил":

    Дааааа, ще НИ доближат до руски и мир:)) а ти вади по бързо партиината книжка от нафталина:)))

    Коментиран от #59

  • 15 Копейки

    6 16 Отговор
    Изкупувам рубли.

    Коментиран от #18

  • 16 друг гост

    32 6 Отговор
    "Страните от Г-7 притежават 235 милиарда долара замразени руски активи." Защо не кажете каква е реципрочната стойност на западни активи в Русия . Ама май западняците полека лека взеха да се връщат в Русия.Липсва им гогромния пазар

    Коментиран от #24

  • 17 Майна

    4 18 Отговор
    На снимката путин си избира студентки за с... в студените дни .
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ТаУмВзе

    24 3 Отговор
    Западналите и Кражбата на Хилядолетиято ли! ХАХАХХХ
  • 20 Кресна

    14 9 Отговор
    Намерила е ,тя за това Русия започна същото от вчера и в Русия западните фирми са в нокаут .Частни руски лица нямат валута от повече от две години .Пишете истината .
  • 21 АУУУУУ

    8 26 Отговор
    ОПАШКИТЕ ПРЕД БАНКИТЕ В РУСИЯ СА ДЪЛГИ ПОВЕЧЕ ОТ 100 МЕТРА.......ПЪЛНО Е С КЛИПОВЕ..... СЕГА ВЕЧЕ РУСИЯ СТАНА АБСОЛЮТЕН РОБ НА КИТАЙ .......НООО И ТАМ ЩЕ ИМ ДАВАТ ВСЕ ПО-МАЛКО.......КИТАЙСКАТА БАНКАТА КОЯТО ДОСЕГА Е ПОМАГАЛА НА РУСИЯ СЪЩО ПОД НАЙ-ТЕЖКИ САНКЦИИ.....ЗА НЕЯ СЕ ОЧАКВА ДА ОБЯВИ ФАЛИТ......КОМПАНИЯТА "МАВИТ" КОЯТО Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ДРОНОВЕ СЪЩО Е ПОД САНКЦИИ......ТЕ ВЕЧЕ ОБЯВИХА ЧЕ СПИРАТ ДА РАБОТЯТ С РУСИЯ .....И ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО ОТ ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ НОВИТЕ САНКЦИИ 🚾🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 22 Оги

    23 5 Отговор
    Статията е ясна ,още по ясно е че евррогейците с урдулица ,макарон,шволц исие са фашистки наследници!! Унищожават Европа ,възраждат фашизма чрез наркомана комик и хвърлят света в хаос и войни!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Русофил

    7 16 Отговор

    До коментар #16 от "друг гост":

    Русията не е никакъв пазар с малко нископлатено население и под санкции.

    Коментиран от #25

  • 25 Атина Палада

    12 3 Отговор

    До коментар #24 от "Русофил":

    Ха ха ха, ти верно се врътиш:))))
  • 26 Че те

    20 2 Отговор
    Западняците кога не са намирали решение за чуждите пари!? Винаги са обирали парите на колониите си, на завладените чужди територии или държави със слугински елити.
    Англосаксите са най-последователнитете в това отношение!
  • 27 Хахаха

    16 3 Отговор

    До коментар #12 от "Русофил":

    То от тъпофил друг коментар не можеш да очакваш.
  • 28 Смех

    19 3 Отговор
    Решенията на Запада са едни и същи и все с един и същи резултат - НУЛА. Как не им е неудобно. Имат ли поне един въпрос/проблем/ да са решили. Където се намесят - се провал. И сега ще е така.
  • 29 Миглена Ангелова Ангелова , град Тервел:

    5 20 Отговор
    Астрономически загуби на Втората (уж) армия
    край Харков ! Путин е отчаян и в шок и ужас !
    Вече не знае на кой свят е !
  • 30 Това е добре...

    4 8 Отговор
    Щом са намерили решение, само малко по експедитивно с ракетите и самолетите, след малко очакваме включване от изтрезвителя в Кремъл.
  • 31 Още съвсем малко....

    5 16 Отговор
    И Русия ще се сгромоляса зрелищно!
    То и друго не се очакваше!
    Разпад и трибунал в Хага!
    Много се налага!
    Бенат Миролюбов.
  • 32 Така Така

    16 4 Отговор
    Какво решение може да се очаква от пирати и разбойници имащи безочието да се наричат Цивилизован свят хахаха тези Модерни обратни варвари нямат нищо общо с цивилизацията.
  • 33 Град Козлодуй

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Град Козлодуй":

    И кво от туй ве?, Войните са кървав бизнес.... И северният вятър духа от север.
  • 34 Ало ало

    7 7 Отговор
    Замразените руски активи Русия ги е събирала след 2та Световна Война по време на социалистическия блок и се полагат пари и на бившите социалистически страни

    Коментиран от #75

  • 35 Запада ще победи zлото жуженце!

    8 15 Отговор
    То се знаеше предварително!
    Чисто и просто, като къпан путинофил!
    Роза 🌹 Емилова.

    Коментиран от #42

  • 36 Тити

    2 11 Отговор
    Това отдавна трябваше да стане.
  • 37 Дааа

    5 13 Отговор
    Ще изпързалят Путин и с неговите камбани по неговата глава.
  • 38 Копейки

    7 10 Отговор
    росиа омре.Коментирайте.

    Коментиран от #43, #47

  • 39 Държава София

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    тя първата авария мина и цените станаха либерални. Със следваща авария може да стане като тец марица
  • 40 Симо

    20 2 Отговор
    "Страните от Г-7 притежават 235 милиарда долара замразени руски активи"!!!!!
    Как може да притежаваш чужди активи???? Все едно нашите спестявание в банките да сапритежание на банките!!!! Не си мислете, че "вашите" пари вложени в банките, контролирани от същите хора са ВАШИ!!! Не, те явно са на банките и ви дават временна възможност да ги ползвате. Ако не слушкате и с нещо ядосате същите тези хора, които разполагат с руските пари, то те ще вземат и вашите. Нарича се КРАЖБА. В случая в особено големи размери.

    Коментиран от #49

  • 41 Икономист

    15 2 Отговор
    Обяснявам и на журналисти и читатели къде заровено кучете, и кой е прецакания.

    Идеята е САЩ да даде заем от 50 милиарда сега, който ЕС да го изплаща на САЩ в продължение на 10 години чрез кражба на лихвите от руските активи. Тъмния въпрос е че в това споразумение между САЩ и ЕС е че ако войната приключи с победа на Русия(което разбира се е невъзможно, де:):)- по рано от 10 години, и активите на Русия биват отблокирами, то ЕС сам ще изплати заема на САЩ. Наведеняците на ЕС пак са се навели на САЩ предавайки народите си.

    Отделен е въпросът, че журналистите не си задават въпроса, каква е причината обеДнения запад да опре отчаяно до рискованата за доверието във банковата им система, кражба на руски активи?

    И кога ще престанат да се омайват от Базирания във Вашингтон Мозък на Виктория Нюланд.

    Коментиран от #46

  • 42 Атина Палада

    11 2 Отговор

    До коментар #35 от "Запада ще победи zлото жуженце!":

    И как според теб Запада може да победи ζλото жуженце? :))))

    Коментиран от #51

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Баба Яга

    5 12 Отговор

    До коментар #6 от "Атина Палада":

    Лихвите от тея активи до края на годината занимават за Украйна, пък ти си драскай каквото си искаш.

    Коментиран от #48

  • 46 Атина Палада

    8 1 Отговор

    До коментар #41 от "Икономист":

    Едва ли е заради някакви си 50 млрд.. Та такива пари в САЩ ще се напечатат без проблем, без да се поставя в риск финансовата система в ЕС..
    Да са 50 трилиона.... Иди ела, ами то 50 млрд.. Пари за семки, които се напечатват за час време.

    Коментиран от #77

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Атина Палада

    7 1 Отговор

    До коментар #45 от "Баба Яга":

    Вярвай си, че това ще стане:))) Не пречиш.

    Коментиран от #50, #52, #53

  • 49 Изключително прав сте

    13 0 Отговор

    До коментар #40 от "Симо":

    поради тази опасност, икономисти изискват да се направят промени в Конституцията на Р България, гарантиращи кешовите разплащания, иначе ставаме като пухчопеевски по магнитскиако не слушкаш ти блокират електронното банкиране, картите, кредитни, дебитни и т.н. карти сметки и за да станеш управляем, предсказуем и "добър" гражданин.
  • 50 Баба Яга

    1 7 Отговор

    До коментар #48 от "Атина Палада":

    То вече е станало, не че ще стане.
  • 51 😉........

    1 7 Отговор

    До коментар #42 от "Атина Палада":

    Задаваш риторичен въпрос, до болка ми е позната стройната ти теория, извадена от дълбините на нестандартният ти поглед върху нещата, тук дори не става въпрос за Давид и Голеат, тук става въпрос за боата удушвач, която бавно и методично стяга жертвата си в смъртоносна прегръдка, жертвата усеща трошенето на костите си, очите и изхвръкват от орбитите, дишането спира, и из блатата се понася погребален звън... Само минавам да те видя😉.

    Коментиран от #58

  • 52 Патина Елада

    6 3 Отговор

    До коментар #48 от "Атина Палада":

    няма нуждада се наддумвашсглупцинеразбрани, Ото Фон Бисмарк го е казал русите винаги идват за СВОЕТО, тогава ще стане интереснокатоотидатда си търсятсвоето....

    Коментиран от #73

  • 53 АУУУУУ

    4 11 Отговор

    До коментар #48 от "Атина Палада":

    НЕ ВАЖНО В КАКВО ВЯРВАШ........ВАЖНОТО Е ЧЕ НЕЗАВИСИМО ОТ КОМЕНТАРИТЕ ......... РУСКИТЕ АКТИВИ ЗАМИНАВАТ ЗА УКРАЙНА ......ОТ Г7 НЯМАТ ПЛАНОВЕ ДА ЧЕТАТ ТУК КАКВО СТЕ ПИСАЛИ 🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #55

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Атина Палада

    7 1 Отговор

    До коментар #53 от "АУУУУУ":

    Ха ха ха Г7 не са в позиция да решават каквото и да било:) наивник си голям.. :)))

    Коментиран от #57, #71

  • 56 Кражбата е чиста печалба

    9 1 Отговор
    Кражбата е супер! Докато дойде бирника...
  • 57 АУУУУУ

    4 3 Отговор

    До коментар #55 от "Атина Палада":

    ДА БЕ .....САМО ДА УТОЧНИМ.......КЪДЕ ЗАМИНАВАТ 50 МИЛИАРДА РУСКИ ПАРИ......КО РЕЧЕ 🚾🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #61, #62

  • 58 Атина Палада

    6 0 Отговор

    До коментар #51 от "😉........":

    Ииии.... жертвата е Европа... Бавно и методично ни стягат в смъртоносна прегръдка....

    Коментиран от #60, #70

  • 59 Русофил

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Атина Палада":

    Той няма точ педал, с тая шизофрения не е ясно дали има шофьорска книжка
  • 60 АУУУУУ

    4 3 Отговор

    До коментар #58 от "Атина Палада":

    ЗАТОВА НАЙ-ДОБРИЯ ИЗБОР Е ......ДА ХВАНЕШ ПЪРВИЯ ВЛАК ЗА РУСИЯ ......ТАМ Е НАЙ-ХУБАВОТО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ......ПИШИ КАТО ПРИСТИГНЕШ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #63, #64

  • 61 Русофил

    6 0 Отговор

    До коментар #57 от "АУУУУУ":

    Ей сега Путин като ви Конфискува нещо, ще ревнете
  • 62 Атина Палада

    8 1 Отговор

    До коментар #57 от "АУУУУУ":

    Абе не ми се разправя с теб:))))) какви 50 млрд сънуваш? Не вдеваш ли, че ако се пипнат руските активи, това означава краят на ЕС и еврото? Това е идея на САЩ, но.....

    Коментиран от #67, #69

  • 63 САЩисан вие на поляна

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "АУУУУУ":

    още можеш ...
  • 64 Атина Палада

    7 2 Отговор

    До коментар #60 от "АУУУУУ":

    Не си далеч от истината! В настоящият момент най доброто и безопасно място за живеене на нашата планета-Земя е Русия!

    Коментиран от #66, #68, #78

  • 65 Бъдеще

    5 0 Отговор
    Обявявам санкции срещу БНБ. Не им искам авоарите, просто ще взема оборота им за следващия месец. И ако не ми го дадат, ще хвърля яйце/домат към фасадата им.
  • 66 АУУУУУ

    3 2 Отговор

    До коментар #64 от "Атина Палада":

    ПИШИ КАТО ПРИСТИГНЕШ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 67 АУУУУУ

    3 3 Отговор

    До коментар #62 от "Атина Палада":

    АКО ГИ ПИПНАТ ЛИ .....🤣🤣🤣🤣🤣...ТЕ ГИ КОНФИСКУВАТ ...... 🤣🤣🤣🤣.....ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ЧЕТА САМО ЗАПЛАХИ И ЧЕРВЕНИ ЛИНИИ......РУСКОТО КУЧЕ СИ ЛАЕ , А СВЕТОВНИЯ КЕРВАН СИ ВЪРВИ .......ВЕЧЕ СТЕ СКУЧНИ С ТОВА ...АКО . ...ЧЕРВЕНИ ЛИНИИ 🚾🚾🚾🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 68 Стига бе......

    1 2 Отговор

    До коментар #64 от "Атина Палада":

    Затова ли са само 160 милиона....
  • 69 Г7 ша гушне тия руски

    3 4 Отговор

    До коментар #62 от "Атина Палада":

    Милиарди като стой та гледай.....и ша купи оръжия за разгрома на пълчищата путинови....
  • 70 Айде бе....

    4 2 Отговор

    До коментар #58 от "Атина Палада":

    Магазини пълни, ядене и пиене на корем, сгодни женици на всеки ъгъл....и яко рускини драпащи за ЕС.
  • 71 Те да гушнат милиардите на путин

    5 1 Отговор

    До коментар #55 от "Атина Палада":

    Пък ша видим кво ша стане....
  • 72 С милиардите на путин

    1 5 Отговор
    По главата на...Путин.
  • 73 То и за ссср

    0 3 Отговор

    До коментар #52 от "Патина Елада":

    Така се говореше......
  • 74 Фейкове и Маниполации

    2 0 Отговор
    От Украински"источници"!!?
  • 75 Нали искат подкрепа за Украйна и бившите

    1 4 Отговор

    До коментар #34 от "Ало ало":

    Социалистически страни са в НАТО трябва и те да получат пари от замразените авоари на Русия
  • 76 Ком

    4 0 Отговор
    Колониалните държави от Г-7 намериха директна форма за грабеж.
  • 77 Икономист

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Атина Палада":

    Аз ти казвах45 какво е написано в споразумението.
    И кой ще го отнесе накрая. Каквато е целта.

    Пък ти си разсъждавай.
  • 78 😉........

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Атина Палада":

    Ooo, не... Quo vadis domine, знаеш историята нали? За това питам теб?, ти мислиш ли че Рим гори?, и някой трябва да се жертва, не и не... Рим е само един, другите са хлебарки,... I Want to kiss you!!!!
  • 79 Рашка с чашка

    1 0 Отговор
    За Съединените щати тази сделка е невероятно изгодна, войната между Украйна и Русия. Няма да го оставят да свърши, докато има украинци, докато не измрат всички. Вие се биете там, докато аз забогатявам тук." Не очаквах, че Европа ще падне и коленичи толкова много. Изглежда, че след Втората световна война САЩ, възнамерявайки да създадат зона на финансов комфорт, напълно завладяха световния елит. Нищо притеснява ли някой? ако всички са слепи и следват примера на американците, време е да спрем войната, но това не е от полза за собственика!
  • 80 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    В Украйна финансираните от САЩ медии цензурират, разпространяват дезинформация и заглушават критиците, пише The Federalist. От началото на CWO 175 украински медии вече са получили американска подкрепа, а Вашингтон директно определя техния дневен ред.
Новини по държави: