Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Юни, 2024 06:56 2 738 65

Москва: Конференцията в Швейцария няма нищо общо с мира, а е трибунал срещу Русия

  • русия-
  • украйна-
  • швейцария-
  • сергей цеков

На Запада не му пука за украинците, тревожи го, че губи хегемонията си в света, смята руският сенатор Сергей Цеков

Конференцията в Швейцария няма нищо общо с постигането на мир в Украйна, а е трибунал срещу Русия. Това мнение изрази пред ТАСС членът на комисията по международни въпроси на Съвета на федерацията, сенаторът от Република Крим Сергей Цеков.

„Това не е конференция за постигане на мир в Украйна. Тази конференция е съдилище срещу Русия и тя е свикана с тази цел. Ясно е, че те използват тази конференция само за да поддържат своята хегемония и влияние в света. Разбират, че ги губят. Това ги тревожи много повече от Украйна като такава. Освен това те изобщо не се интересуват от живота на украинските граждани“, каза Цеков.

Още новини от Украйна

Според сенатора изявленията, които руският президент Владимир Путин направи на 14 юни на среща с ръководството на руското външно министерство, са известни и се обсъждат от страните, участващи в конференцията. Според Цеков обаче в рамките на конференцията няма да се вземат решения по този въпрос. „Владимир Владимирович ясно очерта позицията на Русия на този етап. В същото време той каза: ако не искате, тогава ще има други изисквания, още по-строги“, добави Цеков.

Преди това Путин направи нови мирни предложения за разрешаване на конфликта в Украйна, предвиждащи признаване на статута на Крим, ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсон региони като региони на Русия, необвързан и безядрен статут на Украйна, нейната демилитаризация и денацификация и премахване на антируските санкции. Кабинетът на Владимир Зеленски отхвърли тази инициатива.

Конференцията за Украйна се провежда на 15-16 юни. Берн покани повече от 160 делегации, включително Групата на седемте, Групата на двадесетте и страните от БРИКС. Но както съобщиха организаторите в навечерието на срещата, не всички изпратиха свои представители: присъстваха 91 държави, сръбската област Косово и осем международни организации. 55 държави делегираха държавни и правителствени ръководители. В Бюргенщок групата държави на колективния Запад е числено доминираща.

Русия не е поканена на форума. Повечето страни членки на ООН не изпратиха свои делегации. Китай не е в списъка на участниците, а Бразилия участва със статут на наблюдател. Няма делегации от Азербайджан, Беларус, Венецуела, Египет, Иран, Казахстан, Киргизстан, Китай, Куба, Никарагуа, Пакистан, Сирия, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан, Етиопия и много други държави.

В дневния ред на форума има три точки. Това са хуманитарни въпроси, ядрена безопасност и продоволствена сигурност. Правителството на Швейцария поясни на 14 юни, че страните могат да споделят своите виждания по въпроси като обмен на военнопленници, освобождаване на цивилни и репатриране на деца. Очаква се окончателният документ да бъде приет.

Руският президент Владимир Путин заяви на 14 юни на среща с ръководството на Министерството на външните работи, че постигането на мирно решение на украинския конфликт без участието на Русия и честен диалог с нея е невъзможно. Според руския лидер вече е очевидно, че по принцип никакви „наистина фундаментални въпроси“, които стоят в основата на настоящата криза на международната сигурност и стабилност и истинските корени на украинския конфликт „няма да бъдат обсъждани в Швейцария, въпреки всички опити да се създаде някакъв малко по-приличен вид на дневния ред на конференцията." „Вече можем да очакваме, че всичко ще се сведе до общи разговори от демагогски характер и нови обвинения срещу Русия“, подчерта президентът.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историк

    45 39 Отговор
    Конференцията в Швейцария е като конференцията в Техеран през 1943 г : тогава също се обсъжда бъдещия мир, естествено без присъствието на страните агресори.

    Коментиран от #3, #5, #8, #30

  • 2 Последния Софиянец

    33 32 Отговор
    Трибунал се прави от победителите.

    Коментиран от #28

  • 3 БгТопИдиот🇧🇬

    22 22 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Конференцията в Швейцария е като конференцията в Техеран през 1943 г : тогава също се обсъжда бъдещия мир, естествено без присъствието на ПОБЕДЕНИТЕ .

    Извърташ по килифаревски.
  • 4 Не спряха

    27 51 Отговор
    да плачат тия руснаци бе... Нали беше губене на време тая конференция? Що всеки ден я коментирате? Внимание ли търсите? Внимание ще ви обърнат Himars и F16, а дотогава си вярвайте че ще ви се размине

    Коментиран от #9

  • 5 Гориил

    34 7 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Не бих се поколебал на твое място. Следващите условия ще бъдат още по-лоши.

    Коментиран от #7, #12

  • 6 БгТопИдиот🇧🇬

    42 17 Отговор
    Мечока си го премести в десният за мнението на пуделите на ФАЩ.
  • 7 Историк

    20 22 Отговор

    До коментар #5 от "Гориил":

    При 200 рубли за долар?

    Коментиран от #10, #55, #64

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 дедо..

    29 13 Отговор

    До коментар #4 от "Не спряха":

    Вова в чест на конференцията придоби и черешовая..а пък вчера и ягодовая замина към имперята..а пък бандерците още чекать аналоговите ефки с един двг от миналио век- за да си върнат..ореховка.

    Коментиран от #11

  • 10 дедо..

    19 16 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    Последни новини от дезинфекцията на зелените,вова раздава..по 10 хектара от житницата в укрофашагия-за всеки повален бандерец.
  • 11 Като

    19 28 Отговор

    До коментар #9 от "дедо..":

    Волчанск ли ги взехте? Дето уж го окупирахте преди повече от месец ама вчера се оказаха не било баш така 🤣 Спри да четеш фантасмагориите в руските телеграм канали, там Русия от 3 години побеждава цялата галактика

    Коментиран от #16, #24

  • 12 Следващите

    21 35 Отговор

    До коментар #5 от "Гориил":

    условия ще ги постави Западът. И да, те ще са доста лоши за наследника на Путин. А самият Путин ще е в чувал дотогава

    Коментиран от #14, #62

  • 13 Р.К.И.

    19 19 Отговор
    Не ,другарю, със звучната руска фамилия Цеков,това не е трибунал. Трибуналът ще бъде в Буча, Мариопул, Харков ... там някъде ще бъде. И точно там трябва да бъде.

    Коментиран от #15

  • 14 дончичо

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "Следващите":

    Ще ,ама надали...3247
  • 15 дончичо

    10 3 Отговор

    До коментар #13 от "Р.К.И.":

    Полюционираш ли на " звучната руска фамилия Цеков"
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ми нещата отдавна

    17 16 Отговор
    Затрубяха. Що не им пратихте един Циркон за поздрав? Как са се събрали, все ваши "приятели", можеше да ги поздравите? Вижте хусите? Не им пука от никой и даже със сащ се заяждат. А Русия въоръжена до зъби не смее? Ако бях аз, отдавна щях да пусна "Йелоустоун " на свобода. И край с кравите и дементните сенатори.

    Коментиран от #19

  • 18 Артилерист

    29 12 Отговор
    Вл. Путин постави сериозен ребус на участниците в " конференцията за мир" в Швейцария, като промени дори дневния им ред с реални предложения за мир в изказването си на Петербурския икономически форум. Особено впечатляващо е предупреждението, че следващите предложения на Русия за преговори ще бъдат още по-тежки тях...
  • 19 Много си смел бе!

    16 16 Отговор

    До коментар #17 от "Ми нещата отдавна":

    Явно Путин не в толкова смел колкото си ти. И вместо да праща циркони мяука колко било нечестно че не да ги поканили на конференцията. Явно Путин знае неща които не знаеш, примерно че цирконите не работят 🤣
  • 20 ХайлХимарс

    17 14 Отговор
    Дядя пУТЯ обасрался.
  • 21 Тореро

    20 16 Отговор
    Слава на Русия и Путин!
  • 22 Р.К.И.

    9 12 Отговор
    Швейцария. Едно от другите и имена (първото) е пари. Да поговорим за пари. Досега са вкарани като помощ за Украйна десетки милиарди. Няма ли да е по-евтино да са скове един ешафод на ленинградското милицонерче. Точно това ще се случи, нали за пари говорим.
  • 23 Конференцията в Швейцария е

    16 19 Отговор
    идентична с тази през 1943 година в Техеран където се събират съюзниците САЩ, Англия и СССР...Обсъжда се бъдещето и възстановяването на Европа...
    Там естествено Германия не присъства, а тук фашистка Русия също не е поканена...

    Зеленски и Запада третират Путлер, като Хитлер и затова рашистите са ядосани. 🤣🤣🤣

    Коментиран от #38

  • 24 смотань бандерець..

    17 6 Отговор

    До коментар #11 от "Като":

    Последни новини от швейцарско-зеленио в колапс,вторичните кравари напуснаха конференцията,заради престрелките в детройт и пожарите в градо на ангелите..в момента володимирскио комик е в скута на вашио главчо и двамката се утешавать-взаймно.
  • 25 Копейкин

    11 16 Отговор
    Путин== Хитлер
  • 26 Въш.кар.ис.тан

    8 7 Отговор
    П.иян боклук. Достатъчно е , че фаш.истката Ко.чина се интересува ежедневно от живота и съдбата на украинските граждани. И Дре.бното Фю.ре.рче също.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Къде видя

    11 7 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    трибунал? 🤔
    Хората се събират за да обсъждат мира в Украйна след войната и как да бъде траен този мир.
  • 29 Град Козлодуй

    9 2 Отговор
    Трябва да има Мир по Света

    Коментиран от #37

  • 30 Ха-ха-ха

    16 10 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Какъв историк си като сравняваш Техеранската среща 1943 г.с тази пародия в Швейцария. Края на 1942 началото на 43та положението на фронта се е обърнало и руснаците яко са подбрани гермаците.Тогава в Техеран се събират тези които печелят войната, а сега в Швейцария се събират губещите няма какво да решават освен да се опитат да вкарат още балами в конфликта. Къде са победите на Зеленски че да поставя условия как да приключи СВОто.
  • 31 Анонимен

    13 8 Отговор
    Конференцията е един пропаганден балон. САЩ разходи лидерите на Г-7 като панаирджийски мечки. Каквото и да обещават няма значение. Шолц е пътник, Макарон и той, Трюдо също и др. Май само Мелони стои стабилно,но от нея не се чува нищо.
  • 32 Ами

    1 1 Отговор
    Добре.
  • 33 А ТАКЪВ

    10 17 Отговор
    Не Швейцария.....кремълския гном да се стяга за Хага....и да си носи сапун...за въжето.......!!!!

    Коментиран от #42, #57

  • 34 Аз съм веган

    1 1 Отговор
    Вземи изтрезней ма.
  • 35 усс.ран русофил

    3 6 Отговор
    Аз съм силно възмутен!
  • 36 Софиянски

    5 13 Отговор
    Слава на украйна
  • 37 Ангел

    0 2 Отговор

    До коментар #29 от "Град Козлодуй":

    На всяка цена ли?
  • 38 Ха-ха-ха

    13 5 Отговор

    До коментар #23 от "Конференцията в Швейцария е":

    Идентични ама друг път. Ха ха ха. Събрали се в Швейцария губещите и се мислят за голямото нещо. Наистина много смешно.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Ройтерс

    8 3 Отговор
    Камала Харис напусна конференцията е Швейцария и се завърна в САЩ
  • 41 Владимир Путин

    14 7 Отговор
    Конференцията в Швейцария е бал на вампирите
  • 42 Ха-ха-ха

    16 5 Отговор

    До коментар #33 от "А ТАКЪВ":

    Объркал си джуджетата. По-вероятно е украинското джудже да ходи в Хага, ако украинците го оставят жив де . Чудя се дали след конференцията ще се прибере в Украйна. Прави ми впечатление че откакто стана нелегитимен президент все е някъде по чужбина, не смее да се прибере.
  • 43 Ами нормално,

    7 14 Отговор
    нацистите са изправени пред трибунала!
    Бункерният плагиат на Адолф какво очакваше?
    За Кремлянските фашисти съд до дупка!

    Коментиран от #47

  • 44 И какво е казал там

    10 11 Отговор
    Другаря Сталин най големия убиец на руския народ.Ако не беше Ленд Лиза от Запада нямаше да успеем.Анадъмо,Барни.

    Коментиран от #45, #46

  • 45 Простако

    13 7 Отговор

    До коментар #44 от "И какво е казал там":

    Ако не беше Сталин да счупи гръбнака на Хитлер в Сталинград и Курск десант в Нормандия щеше да има на Кукуво лято.
    Ленд Лиза е плащам в злато бе калтак.Каква помощ?

    Коментиран от #49

  • 46 Ха-ха-ха

    4 1 Отговор

    До коментар #44 от "И какво е казал там":

    Просто е бил възпитан, и е знаел как да ласкае. Той и французите сложи след това към победителите, та немците бая се учудиха че и французите ги били победили.
  • 47 Роьоф фашист

    4 4 Отговор

    До коментар #43 от "Ами нормално,":

    Българите в Украйна ще те разчекнат защото ги направи украинци
    Прасетата в Белене те чакат
  • 48 россия Терорист

    5 9 Отговор
    Прокажена русия!
  • 49 Историк

    3 5 Отговор

    До коментар #45 от "Простако":

    Ако не беше Запада да пречупи гръбнака на германския военопромишлен комплекс и да елиминира по-голята част от германското технологично превъзходство, Сталин щеше да е рибар в Северна Корея до края на дните си.
  • 50 Ццц

    5 2 Отговор
    До колкото разбрах вече и САЩ нямат представител и са на ниво Джейк Съливан. 😂😂😂. Наркобой се чувства по-зле и от абстиненция.

    Коментиран от #51

  • 51 Историк

    3 3 Отговор

    До коментар #50 от "Ццц":

    За разлика от ботоксовия фашист, американските висши ръководители имат действителна а не измислена "натоварена програма" и се налага да пътуват непрекъснато.

    Лошичко им е на руските пропагандисти, че Путлер го третират както са третирали Хитлер едно време.
  • 52 Бай Тъню Кочаня

    2 0 Отговор
    Днеска, ний от ТКЗСто на село Каспичан, правихме събрание и решихме как и колко коли ще произвежда завода на Про100Кирчо.
    Да му мисли, ако не ни изпълни решенията!!!
  • 53 Лондон

    5 7 Отговор
    Да правилно , това е трибунал , подготовка за истинския еоенен трибунсл , когато цялата фашизоидна кремълска плеада ще бъдат в пижама , с наведени глави , очакващи своите присъди!!!

    Коментиран от #58, #61

  • 54 незнайко

    4 2 Отговор
    ( На Запада не му пука за украинците, тревожи го, че губи хегемонията си в света, смята руският сенатор Сергей Цеков )
    Абсолютна истина е това ! СРЕЩУ Индия, Китай и Русия ако са заедно запада няма ШАНС !!!
  • 55 незнайко

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    Значи сте малък и не знаете, че долара в БЪЛГАРИЯ е стигал до 3200 лева за долар !!! Сега затова ли сме цъфнали и вързали ???
  • 56 Мразя Масква без пари

    2 2 Отговор
    Гнусните москали се оригнало нещо пак...
  • 57 Гледай да не се хлъзнеш

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "А ТАКЪВ":

    На сапуна, идиоте

    Коментиран от #60

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Zа родину

    1 2 Отговор
    ТОЧНО ТАКА. СЪБИРАТ СЕ ВСЯКА СЕДМИЦА ЗА ДА ПРИОБЩАВАТ ВСЕ-ПОВЕЧЕ СТРАНИ СРЕЩУ РУСИЯ.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Чичо Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Лондон":

    Пак ще кажа пич, че такива като теб ще ни оправят държавата.
    Трета операция ви правят и не могат да ви извадят главите от диференциалите.
  • 62 Чичо Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Следващите":

    Условията ги поставят победителите п .р.а.з.н.а г. л. а. в.о
    А като гледам целиот колективен краварник се омраза стабилно в укрия.
  • 63 Кога се прави трибунал?

    0 0 Отговор
    Когато дълго време не може да се излезе на глава с крайно агресивен и неразумен субект и единственият начин е той да се принуди от други сили да престане да вреди на всички!
  • 64 Чичо Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    Ама кво му се радваш на долара пич, то вече и за тоалетна хартия не става.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания