Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Юни, 2024 05:49 1 239 21

Москва: Режимът на Зеленски не е способен на преговори

  • василий небензя-
  • русия-
  • украйна

Англосаксонските спонсори на Киев не са се нуждаят от бърз мир, смята постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя

Москва: Режимът на Зеленски не е способен на преговори - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Режимът на Владимир Зеленски не е способен на преговори, Москва е убедена в това, каза постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя в интервю за РИА Новости.

„Ние многократно сме потвърждавали готовността си за диалог, и това не са само декларативни изявления. През април 2022 г. нашите преговарящи са подписали и ръководителите на украинската делегация".

Още новини от Украйна

Според него англосаксонските „спонсори“ на Киев явно не са се нуждаели от толкова бърз подход към мирно уреждане“ и са направили всичко, за да предотвратят това.

„Всички видяха интервюто с лидера на фракцията „Слуга на народа“ във Върховната Рада Дейвид Арахамия, който оглавяваше украинската делегация в Истанбул, той директно каза, че всичко е готово, но Борис Джонсън (бивш министър-председател на Великобритания - б.р.) дойде и каза, че трябва да продължим да се борим, смятам, че няма нужда да го повтаряме. Единственият логичен извод, който направихме в резултат на това, е, че режимът на Зеленски не е способен да преговаря“, подчерта той.

Небензя също отбеляза, че още през октомври 2022 г. Зеленски е подписал указ, забраняващ преговорите с руското ръководство.

„Възниква риторичен въпрос: възможно ли е да се постигне споразумение без диалог обаче, такава явна непоследователност е отличителна черта на цялата външна политика на Киев“, добави той.

Миналия петък Путин по време на среща с ръководството на руското външно министерство заяви, че мандатът на Зеленски е изтекъл и неговата легитимност не може да бъде възстановена по никакъв начин. Прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков уточни, че Путин не отхвърля възможността за преговори с Украйна, тъй като там има други легитимни власти.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    17 19 Отговор
    Вие нападнахте Украйна
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Груйо

    15 17 Отговор
    Василий Обезяна е още един рядко неприятен орк, живеещ в паралелната реалност на Блатната империя, където тя е нападната от Украйна и целия свят и се защитава.
  • 4 един

    8 11 Отговор
    Даааа,искаме директно с американците да преговаряме и ако може да изчакаме с Тръмп да преговаряме!

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Руски вой

    11 17 Отговор
    рано сутрин ми върви с кафето. Като не върви офанзивата и всеки ден вият на умряло: не ги били поканили в Швейцария, ама тая среща била безсмислена, ама пак вой че не ги били поканили. Направиха (глупаво) предложение за мир, Украйна разбира се го игнорира, после пак вой че Зеленски не бил легитимен и нямало да преговарят с него. Ми като е нелегитимен що само правите предложения и му се молите за мир? Щото го закъсахте, навярно?

    Коментиран от #9

  • 7 Ама дали

    10 15 Отговор

    До коментар #4 от "един":

    ще дочакат? Щото като гледам как се обърна войната, КГБ-то може да стегне вратовръзката на Путин
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Евгени от Алфапласт

    9 5 Отговор

    До коментар #6 от "Руски вой":

    Кой му се моли на тоя прошляк?! Да не се е провъзгласил за бог?
  • 10 Швейк

    11 11 Отговор
    Терористите искат да преговарят.
    Леле, жива да не бях !
  • 11 въпрос

    16 7 Отговор
    Нали мандатът на Зеления свърши?
    Що се мота още насам- натам?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Загрижен Европеец

    6 3 Отговор
    В наша полза е войната да продължи с гпдини! Защото САЩ дадоха заем от 50 милиарда, който според договора, ЕС трябва да погасява чрез лихвите от замразените руски активи. От договора се разбира също, че ЕС са гарант по договора и ако войната приключи скоро и руските активи бъдат размразени, ЕС трябва да изплати заема на САЩ.

    А това означава в нашите джобове пак бъркат, любимите ни европейски ръководители. И то с десетилетия.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Параграф 22

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Загрижен Европеец":

    А за да продължи с години, от чии джобове ще взимат милиардите ?
  • 16 Тити

    5 5 Отговор
    На Рашистите не може да се вярва.
  • 17 Тази истина трябва да се чуе и знае!!!!!

    8 3 Отговор
    Това е точната истина , която няма да я чуете от друго място. Тази истина трябва да кънти на висок глас . Да пробие ушите и мозъците на обединените кретени , та дано спрат със спекулациите и лъжите.
    Надрусания дивак с указ забрани преговори с Р, а плещи как те искали мирнен договор , а Р не. И как без преговори?? Кретенизъм в действие !!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Усещам, че знаеш защо!

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ми тогава":

    Защото вижда че губи войата и отчаяно се опитва да се измъкне от "непредизканото, пълномащабно нажлуване" в което се "забърка международния престъпник".

    Познах ли?:)

    Как да не съм познал, след като и аз чета редовно докладите на британското разузнаване, Мозъчни Тръстове и експерите на утвтрдените медии
  • 20 Анализатор

    3 1 Отговор
    Атлантическите войнолюбци, които несъмнено поддържат войната в Украйна, организираха една лицемерна мирна конференция в Швейцария и си подписаха една ялова декларация одобрена от 80 държави при членуващи в ООН 193 държави. Какъв регрес!
  • 21 Русорибите правят бълбук

    0 0 Отговор
    Така разбирате, че нещата вървят на добре.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания