Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Юни, 2024 10:36 3 044 81

Украйна в крайна сметка не успя да постигне пълна изолация на Русия

  • украйна-
  • швейцария-
  • русия-
  • война-
  • сащ-
  • зеленски-
  • путин-
  • изолация-
  • конференция

Зеленски не е отстъпил от своето виждане за постигането на траен мир, което гласи, че Русия трябва да се изтегли напълно от окупираните територии

Украйна в крайна сметка не успя да постигне пълна изолация на Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Състоялата се онзи ден и вчера в швейцарския курорт Бюргенщок конференция за мир в Украйна е централна тема в западния печат днес, пише БТА в прегледа на печата.

Украйна спечели подкрепата на международната общност по отношение на териториалната си цялост и част от възгледите си за пътя към прекратяване на руската инвазия, но големи държави като Индия, Бразилия и Южна Африка не подписаха общата декларация, отбелязва британският в. "Файненшъл таймс". Изданието уточнява, че съвместното комюнике от конференцията е било подписано от близо 80 от присъстващите 92 държавни делегации.

Още новини от Украйна

От казаното в общото изявление "Файненшъл таймс" акцентира на това, че според участващите страни "зачитането на териториалната цялост и неприкосновеността на всички държави" ще "послужи като основа" за разрешаване на конфликта в Украйна. Вестникът посочва още, че в документа са залегнали три точки от представения преди време от украинския президент Володимир Зеленски Мирен план в десет точки.

Става въпрос за продоволствения износ, ядрената безопасност и връщането от страна на Русия на украинските военнопленници. Според "Файненшъл таймс" тези точки са били избрани, за да спечелят развиващите се страни, които досега не са подкрепяли Киев.

В същото време изданието обръща внимание на факта, че докато подкрепата за Украйна в края на срещата на върха е била впечатляваща, други държави със стратегическа роля - като Саудитска Арабия и ОАЕ, също не са подкрепили общата декларация, което е свидетелство за продължаващото международно политическо и икономическо влияние на Русия.

Москва нямаше свой представител в Швейцария, участие във форума не взе и основният поддръжник на Кремъл - Китай, припомня "Файненшъл теаймс", цитирайки Зеленски, който заяви, че е готов да изчака някои страни да се присъединят към съвместното комюнике по-късно, стига те да споделят "същите ценности на думи и дела".

Британското издание посочи и условията на Русия, обявени от президента Владимир Путин в навечерието на срещата в Бюргенщок - предаването на Москва на четири украински области и прекратяване на действията по присъединяването на Украйна към НАТО. По този повод вицепрезидентката на САЩ Камала Харис, която бе упълномощена да участва в мирната конференция в Швейцария от президента Джо Байдън, заяви, че Путин "не призовава за преговори, а призовава Украйна да се предаде", посочва "Файненшъл таймс".

Друг британски вестник - "Гардиън", също акцентира върху държавите, които не са подписали окончателния текст на съвместната декларация. Като обръща внимание на присъединяването към комюникето на Турция, която поддържа тесни търговски взаимоотношения с Русия, изданието изтъква, че същевременно отсъстват подписите на представителите на Саудитска Арабия, Индия, Южна Африка, Тайланд, Индонезия, Мексико и ОАЕ.

Бразилия също не се е присъединила, но тя е обявила, че участва във форума в Бюргенщок със "статут на наблюдател". "Гардиън" цитира председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, според която за постигането на мир в Украйна "ще е нужно време".

Според трети британски вестник - "Индипендънт", точката в общото комюнике за "зачитането на териториалната цялост" според устава на ООН "със сигурност не се нрави на Путин". Изданието подчертава надеждата на много от страните участници във форума в Швейцария, че в бъдеще Москва ще тръгне по общия път за постигане на мир в Украйна.

Световни лидери подкрепиха общата декларация, като призоваха за по-голяма роля на дипломацията, но остана разделение за това как да бъде включена в преговорите Русия, пише на свой ред американският в. "Ню Йорк таймс". Изданието отбелязва, че Зеленски не е отстъпил от своето виждане за постигането на траен мир, което гласи, че Русия трябва да се изтегли напълно от окупираните територии и чак тогава да се преговаря с нея.

Друго американско издание - "Уолстрийт джърнъл", е на мнение, че "глобалната дипломатическа офанзива" на Украйна в крайна сметка не е успяла да постигне пълна изолация на Москва.

"Много световни лидери пропуснаха срещата в Швейцария, като има натиск върху Киев да потърси преки преговори с Кремъл", отбелязва авторът във вестника Лорънс Норман. "Далеч от неволите си на бойното поле Украйна се бори да задържи света обединен зад своето виждане за прекратяване на конфликта с Русия", пише още той.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очевидец храбър

    100 6 Отговор
    80 държави постигат съгласие, а някакви 145, дето са в БРИКС се въздържат, така или иначе! Ах, колко сте жалки! А, след година, когато Украйна се свие до размерите на Латвия или Булгаристан, тогава могат да организират резерват за индианци и на нейна територия, под егидата на САЩ разбира се, защото те единствени имат опита в подобно начинание !!!

    Коментиран от #23, #52

  • 2 Пич

    75 9 Отговор
    Урсулианците спешно трябва да си намерят пропагандист от класа, и да му плащат страшни пари, за да им оправи работите !!! Сегашните са умствено ощетени !!! Много !!!
  • 3 Укропат

    20 31 Отговор
    Шефчето се тръшка в бункера. Не е доволен. Иде му да се ритне отзад.
  • 4 БТА

    75 8 Отговор
    Клиенти на кръчмата нещо пак се мъчат да правят сметката си без кръчмаря ! Събрали се мишоците да съдят котаците! А нашата народна певица Лили Иванова, също се присъедини към участниците в конференцията, като ги поздрави с песента "Панаири" !!!
  • 5 Глобус на България

    65 7 Отговор
    Пребройте колко часови зони има РФ и колко ЕС, не се излагайте така.
  • 6 Казуар

    32 23 Отговор
    Путин не може да бъде изолиран от диктаторите по света.
  • 7 456

    60 5 Отговор
    Добре де, сега дайте и статии и от Китай, СА или другаде. Стига само какво пише в западните. Там ни е ясно.
  • 8 пешо

    44 5 Отговор
    брендо кво му дава на тоя клоун
  • 9 Аха 80

    74 5 Отговор
    Държави са подписали като Кипър,Малта, Люксембург,Естония,....просто публикувайте с какво население са подписалите документа...Ами то няма да са и 800 млн от 7 млрд!!! Тоест около 15% подкрепят Украйна а говорят за световна подкрепа...както герб ...8% от всички избиратели но били победители....евроатлантици бе

    Коментиран от #13, #18

  • 10 Украйна никога нищо не е постигнала

    53 8 Отговор
    Срещу Росия!
    Светът се променя! Стремглаво!

    Коментиран от #67

  • 11 Хахаха

    54 6 Отговор
    Следващото предложение на Путин ще бъде, украинските войски да се изтеглят от всички области с изключение на Лвовска област.
  • 12 ДА БЕ,

    45 6 Отговор
    НА УБИЙЦАТА С КОВИД ВАКСИНИ ЛА@НЕН И ТРЯБВА ВРЕМЕ.. ДА УБИВА НА БОЙНОТО ПОЛЕ, ЩОТО НЕ УСПЯ ДА УБИЕ ДОСТАТЪЧНО... УМНИТЕ
    ХОРА. НЕ СЕ ВАКСИНИРАХА...
  • 13 Гонзо

    37 3 Отговор

    До коментар #9 от "Аха 80":

    Забрави страховитите съперници на бг националите, като Гибралтар, Лихтенщайн, Андора и Фарьорските острови.
  • 14 Тази среща в Швейцария беше Бутафория

    42 7 Отговор
    Доведоха тея от САЩ на каишка Марионетките си да Участват в Масовката!! Говорилня, Кръчмаря го Нямашеда им напише Сметката!!
  • 15 Ночко

    4 41 Отговор
    Нищо,важното е Силата на Сибир2 да бъде пуснат в експлоатация....някога!Газпром умре,икономика без добавена стойност,НУЛА чуждестранни инвестиции,децата на руския елит са по Западна Европа и Дубай,рублата-най смешна парична единица,обаче си имаме велик гейостратег!!!
  • 16 ИНЖ1

    7 38 Отговор
    Ха-ха-ха!!! Каква ти пълна изолация??? РФ сами се изложиха!!!! Тридневната СВО е провал!!!
    Каквото сам си направиш - никой не може да ти го направи.
  • 17 хххх

    7 34 Отговор
    В крайна сметка Русия ще се изтегли, само че до тогава ще загинат милиони.

    Коментиран от #34

  • 18 456

    34 3 Отговор

    До коментар #9 от "Аха 80":

    Освен населението, имай в предвид, че много държави, острови са под владението на Англия, Франция или друга западна страна и/или са силно обвързани с тези страни. Следователно тези стани не могат да не присъстват на тази сбирка или да не подпишат.
  • 19 Дедо ви...

    40 7 Отговор
    Нарко фюрера не само, че нищо не постигна, но и конференцията бе пълен провал за него и подкрепа за Русия!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 !!!?

    11 41 Отговор
    Когато Кремъл събере също толкова държави които подкрепят "мирния план" на диктатора Путин в Украйна тогава може да се каже, че Русия не е изолирана.
    Дори братушката Китай, който не беше на Конференцията за мир в Швейцария, не подкрепя путиновия "руски мир" в Украйна !
    Всички опити на кремълската пропаганда да омаловажи успеха на Киев са вой на безизходица и безпомощност !!!?

  • 22 Потресен

    4 38 Отговор
    Хахаха,е,какво значи пълна изолация. Срещата е успех в напредъка за мир така или иначе. Никой ни е очаквал чудеса. Ако 92 участника не е успех,какво е другото. Колко страни би организирала Русия,всички ги знаем с тираничните им режими. Трагедията продържава и психопатът П.няма да спре докато не закопае Русия окончателно. Той и да речем спечели,какво ще ги прави тези територии,за какво му са. Тва е вечен конфликт. Да напуска!

    Коментиран от #29

  • 23 ИСТИНАТА

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "Очевидец храбър":

    Дупедавец Бойко саботира България! Обижда лидерите на другите партии! Да преговарят с кудкудякащи кокошки, а не с лидера на ГЕРБ!
  • 24 не може да бъде

    28 3 Отговор
    Все пак трябва да има някакъв предел на двуличието лицемерието наглостта и т.н.За какво мирна инициатива и защитаване на мира ми говорят след като вече и на бездомните кучета е ясно че се води война НАТО -Русия -преди всичко за защита на американските интереси и за това да сложат ръка в/у руските ресурси!?В Гласове има публикувано интервю с Каролин Галактерос в което тя казва че преди броени дни Зеленски си е купил голямо казино в Кипър/вероятно с част от парите които му се дават/!?Но малко по-малко хората осъзнават какво ги чака в случай че САЩ наложат техни условия за мир и макар бавно /за съжаление/ започват да се противопоставят!?Дано идването на власт на Тръмп /което вече изглежда много вероятно/ прекрати тази лудост -аз лично съм скептичен че ще има голяма промяна !
  • 25 Мда

    31 4 Отговор
    Без да иска, заглавието на тази статия показа истинската цел на тази "конференция", на нея никога не е имало идея да се търси мир... Е, провал отново...
  • 26 Шерлок Холмс

    6 33 Отговор
    Непонятна ми е вампирската радост на т.н. български русофили затова, че една могъща и по голяма държава разкъсва и избива населението на съседа си, просто защото може! Скрита "естествено" зад куп лъжливи доводи? Това говори много за психологията на тези хора - все едно да ръкопляскаш и подкрепяш голям мъж който бие дете?! Наистина потресаващо! Поведение на пасивен страхливец, търсещ оправдание за агресията!

    Коментиран от #30, #38, #45, #48, #79

  • 27 Историята учи

    3 35 Отговор
    Поне още 10г. ще продължи войната, докато накрая Руската Федерация се разпадне. Точно както стана и с Афганистан и СССР.

    Коментиран от #32

  • 28 --ми–-

    19 1 Отговор
    А, какъв е смисъла за обикновения човек да умре (или да прати децата си да умрат) за държавата?
    Каква е разликата дали ме управлява проНатовски или проПутински крадлив дебил?
    И дори да има някаква минорна разлика.... струва ли си заради нея човек да умре или да даде децата си?
  • 29 Хахаха

    27 5 Отговор

    До коментар #22 от "Потресен":

    А ако поживееш един месец в Русия, наистина ще бъдеш потресен че там няма диктатура. Просто това пропаганда на западните "демократии" .

    Коментиран от #35

  • 30 веселяк

    7 3 Отговор

    До коментар #26 от "Шерлок Холмс":

    Акъл се иска за да ти е понятно нещо, акъл!

    Коментиран от #33

  • 31 Русия или ще се изтегли

    4 23 Отговор
    Или ще се разпадне. Това са вариантите 🧐
    Комунизмът винаги се проваля, ще се провали и сега. Това е сигурно 🧐
    Въпросът е само кога и при какви условия.
    Руските лъжи са толкова прозрачни, че само платени марионетки могат да вярват на Путин 😂
    Няма път напред за ватника. Само студа на безкрайните ледени сибирски полета 💪💪💪💪💪

    Коментиран от #36

  • 32 ...

    8 2 Отговор

    До коментар #27 от "Историята учи":

    Само дето жертвите този път ще са хиляди пъти повече. Те вече са над 50 пъти повече.
  • 33 Шерлок Холмс

    4 12 Отговор

    До коментар #30 от "веселяк":

    Имам много повече от наблъсканите в твоята глава руски пропагандни клишета. С голи приказки като тоя слоган не вървиш. Ако не можеш да кажеш нещо смислено, задръж си клишетата.
  • 34 у у у у

    10 4 Отговор

    До коментар #17 от "хххх":

    Ще се изтегли, към Полша и Югославия.
  • 35 Муфаса

    5 16 Отговор

    До коментар #29 от "Хахаха":

    А ти живя ли един месец в Русия? Е така, спонтанно 90+ % от руснаците избраха отново да ги яхне тоя дето ги управлява вече 20 години?! Дали схващаш колко е противоестествено?

    Коментиран от #37

  • 36 Абе

    7 2 Отговор

    До коментар #31 от "Русия или ще се изтегли":

    Да ти кажа нещо под секрет, ако е останали някои коммунисти в Русия те или са много стари или са се скрили някъде в Сибир.
  • 37 Абе

    13 1 Отговор

    До коментар #35 от "Муфаса":

    Не един месец, а почти от двадесет години живея в Русия.

    Коментиран от #40

  • 38 Шерлок Холмс

    3 20 Отговор

    До коментар #26 от "Шерлок Холмс":

    В допълнение към поста ми, разбирам, че сайта е русофилски. Посещаван основно от хора с русофило-путинофилска ориентация. И все пак, твърдя, че да търсиш оправдание на руската агресия в съседна суверенна държава е нещо като да търсиш оправдание на насилник който бие жертвата си пред теб. Това е страхливо-пасивна реакция на слаби хора които успокояват събствената си съвест с доводи като "..те са си виновни, така им се пада.."! А всъщност, парадокса е, че от това развитие най губещи са малките и слаби държави които имат могъщ съсед. Националното предателство в тая позиция е повече от очевидно, имайки предвид географското ни и икономическото ни положение.

    Коментиран от #41, #73

  • 39 зевзек

    10 1 Отговор
    некаква масовка беше това, некакво шоу, десетки хора в костюми се разхождат нагоре надолу, без да е ясно кои са, и за какво са там, единствената разпознаваема, дето извлече някакви ползи, и си направи личен пи ар, беше Джорджия Мелони
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Абе

    14 2 Отговор

    До коментар #38 от "Шерлок Холмс":

    Ти как би постъпил, ако албанците започнат да избиват българите в Македония. Сигурно ще отидеш да помагаш на албанците.
  • 42 Баламосване на глопаци

    20 2 Отговор
    Сериозно ли мислите че някой вярва на измишльотината че Зеленски "иска","решава" и"нарежда" какво да става в Украйна, Русия и в целият свят. Той, шута искал да изолира Русия, а виждате ли не всеки бил съгласен с него. Тези глупости разнасяни по медиите е Фарс, както бе фарс и тази сбирка на величието на украинския Палячо. Тази роля му е отредена от Байдън, това е неговият план или по скоро на САЩ за да разбере до къде им стигат възможностите и колко държави все още могат да мануипулират. Както вървят нещата ще продължи до пълното унищожение на Украйна, а може би до пълното унищожение на света. Жалко че светът се управлява от идиоти, от изкукали дъртаци и от клоуни, които изобилстват в държавите и особенно в ЕС.
  • 43 УКРАЙНА🇺🇦

    2 16 Отговор
    Що за тъпи разсъждения как Индия Бразилия и Африка ще подпишат та нали са авери на Путлер

    Коментиран от #46, #49, #65, #69

  • 44 Чичо Сам

    5 2 Отговор
    Кво си чешете езиците,бе!? Квото кажа,това ще гласувате!..
  • 45 инфо

    10 2 Отговор

    До коментар #26 от "Шерлок Холмс":

    Г-н Холмс. Далеч сте от реалностите и това пречи да разберете случващото се. Догматичните рамки и пренебрегването на факти, подкрепени с масивна дезинформация, води до сериозни заблуди.

    Коментиран от #53

  • 46 М.И.Житурко,

    7 2 Отговор

    До коментар #43 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    А,ти на кого си авер?
  • 47 Добре,

    6 1 Отговор
    Тинтири минтири!
  • 48 Бивш канадец

    17 2 Отговор

    До коментар #26 от "Шерлок Холмс":

    Хайде сега включи дедукцията и ни обясни за операция "Шок и ужас" в Ирак през 2003 година. И с какво Ирак беше заплашил САЩ, та пиндосите се завлякоха на 10000 километра с бомбите си. И с мощен напън родиха Ислямска държава, от която пропищя Европа?

    Коментиран от #55, #66

  • 49 Хахаха

    13 2 Отговор

    До коментар #43 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Тия държави наистина са приятели на Русия, а не са на подчинение на САЩ както ЕС и другите подписали декларацията.
  • 50 как ли пък не,

    14 3 Отговор
    седянката в Швейцария демонстрира еднозначно само, че "цивилизования" Запад остава сам в борбата си да наложи своите интереси в Украйна. Дори факта, че от бленуванията на наркомана, Запада е оставил само три точки (общо взето неутрални и неангажиращи Русия с оттегляне от ужким украинските територии), та да се спечелят развиващите се страни претърпя провал - 13 държави не подписаха декларацията им.
    След този провал, няма да се учудя, ако изказванията, че Киев следва да направи някои компромиси се увеличат и подемат от същия тоя "цивилизован" Запад. Само дето, на украинците ще им се наложи да правят повече компромиси от тези, които Путин анонсира преди срещата в Швейцария. В случая на Украйна, времето не работи за тях, колкото повече слугуват на САЩ, толкова повече територия ще загубят (накрая може и държава да нямат).

    Коментиран от #51

  • 51 456

    12 1 Отговор

    До коментар #50 от "как ли пък не,":

    Към тези 13 държави прибави още две който си оттеглиха подписите. - Ирак и Йордания. За мен лично от теглянето на Йордания е изненада, тъй като тя е пуделче на ФАЩ. Щом и те започват да се отдръпват...
  • 52 По повод

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Очевидец храбър":

    "зачитането на териториалната цялост и неприкосновеността на всички държави" ,
    за Югославия нещо споменаха ли ?

    Коментиран от #72

  • 53 Шерлок Холмс

    1 6 Отговор

    До коментар #45 от "инфо":

    Господин Инфо, Вие също сте далеч от реалността! Догматичното Ви семейно възпитание в съчетание с попиваната отвас дезинформация от руските и маскираните като западни, но по същество руски прокси-сайтове, както и някои пропуски в познанията ви, са в основата на заеманата от Вас позиция, изразяваща дълбоко неразбиране на конфликта. Не ви ли харесва казаното? Ами също толкова общо е като Вашето мнение.

    Коментиран от #57

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Шерлок Холмс

    1 7 Отговор

    До коментар #48 от "Бивш канадец":

    Така ли си оправдавате съвестта? Значи - ако Америка е извършвала престъпления, то това е "право" и на Русия? Много се надявам, че утре няма да подкрепяте тук и мераците на Ердоган? Защото прецедентите с натрупване водят в края на крайщата до "обичайно право"! Интересен свят ще завещаете на децата си - свят в който големите мачкат малките, докато околните ръкопляскат и викат "още"! Говори много за Вашата интуиция.
  • 56 фАНТОМасс

    5 2 Отговор
    И как в този поляризиран свят , ще има ИЗОЛАЦИЯ на Русия ?
  • 57 инфо

    4 0 Отговор

    До коментар #53 от "Шерлок Холмс":

    Волното ви словоблутство е донякъде забавно. Вие написахте, че не разбирате, аз само обясних - защо. Разбирам процесите достатъчно и в дълбочина. Нямам нереалистични очаквания и разочарования. Конкретиката по случая изисква сериозни познания и продължителни дебати на други нива. А това с опорките и възпитанието го оставете за други "потребители".

    Коментиран от #59, #60

  • 58 Хахахаха

    9 1 Отговор
    Стига глупости както се казва в една реклама

    Срещата беше тотален провал за укро и сие
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Зайо Байо

    7 1 Отговор
    Тази конференция за Мир , се оказа нещо като - ТРИ дни яли , пили и се веселили !
    Въпросът е за чия сметка ?
  • 62 Макробиолог

    3 1 Отговор
    В резултат от пълната изолация на Русия, Саудитска Арабия се отказа от нефтодолара.Дрън.
  • 63 ТАКА ЛИ

    2 1 Отговор
    днитова никога практически не може да се случи!интереса клати феса на кой му е зор нека си се бият има и поговорки по случая да не ги цитирам ! това че 80 държави УЖ си дават съгласието то първите 40 от тия ще го нарушат първи!на Путин не му е самоцел да приключва бързо ако е имал такава идея да го е сторил за 90 дни/може и да е много/ има дългосрочни цели за приятелите си от ЕС и НАТО гладът бил по силен от тока а без ток,газ и петрол се усеща по хубаво ! кой до кога устиска ще бъде последният ще разказва какво е неутронната бомба, както Чепай го обяснил на Петка....
  • 64 Макробиолог

    0 0 Отговор
    Днес ВВС публикува интересна статия за личната драма на млада жена от Одеса загубила баща си на фронта ,която не иска същото да се случи с съпругът и.Ингересен е тонът,контекста и внушенията на статията.Факти да сверяват посоката на вятъра по често в тия бурни времена.
  • 65 Х. А Х О Л

    5 1 Отговор

    До коментар #43 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Идиот, уже и страны твоей Усраины скоро не будет!
  • 66 ВЕНЪМ

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "Бивш канадец":

    абе ти да не си Киро канадецо бе не се прави на бивш нали ти мина номера и Лена даже се върза !!!
  • 67 Това твърдение

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Украйна никога нищо не е постигнала":

    си го повтаряме от самото начало на конфликта между Украйна и Русия. От това губи Украйна!!! И цялото оръжие да дадат натюто и фащ на укрите, само загуби ще бъди в интерес на даващите (засега).

    Русия е ОБРЕЧЕНА да побеждава, осолено при СПРАВЕДЛИВА КАУЗА.
    Защо зеленото просещо шмъркало НИКОГА НЕ СПОМЕНА за съществуващите и подписани от него международни споразумения, в които Украйна трябва да се държи по определен начин????!!! ЗАЩО НЕ СЕ ПИТАТЕ???
    невроатлантичетата - ясно, те обслужват интересите на враговете на Европа. Ама другите???
  • 68 тази война срещу Русия

    5 1 Отговор
    започна още с разширяването на НАТО и обграждането й със сателити от бившите соцстрани. Мина през организирания от САЩ преврат през 2014-та в Украйна и въоръжаването й за Донбаския терор/геноцид в отделилите се източни провинции, за да се стигне до ескалация и война на Украйна с Русия (САЩ целят стратегическо поражение на Русия - разбирай отслабване, политически убииства - промяна на властта, терор на цивилното население и раздробяване на най-голямата страна на принципа "Разделяй-владей"). В този геостратегически план европейските васали нямат думата - вижда се как Сащ деиндустриализарат Европа и я подготвят за война с Русия (Шолц дори не гъкна, когато Байдън взриви Северните потоци!). Европа е само съчки в огъня (както и Украйна) във войната на САЩ срещу Русия. И няма да спрат ескалацията, докато не бъдат заплашени със стратегически ядрени удари от Русия по американската територия.
  • 69 мусор

    6 1 Отговор

    До коментар #43 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Зеления те издирва да те мобилизира що се криеш под чадъра на Слънчака още си на хранилката на нашата държава хареса ви а искаш да победиш как ще стане ???
  • 70 до невроатлантичетата

    6 1 Отговор
    По официални данни САЩ има над ДЕВЕТСТОТИН военни бази по света, 4 от които ползва безплатно у нас. КОЛКО БАЗИ ПО СВЕТА ИМА РУСИЯ по света?????
    Най-големият жан-да-р-м в света е ФАЩ. Напомням ви как напуснаха неотдавна Афганистан, натоварени на колесниците на хеликоптери и самолети и оставиха цялата военн техникя на талибаните. Пак ще изпитват такива неща, за съжаление за наша сметка е тази тяхна агресия.
  • 71 Глупаци

    3 1 Отговор
    Яли, пили и си правили сметки без кръчмар.
  • 72 а споменаха ли,

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "По повод":

    че в Германия обединението между остготите и вестготите така и не се състоя???? В началото на 90-те години Термания се обединяваше, а всякак воюваше за раздробяване на други държави. И ПАК НЕ СЛУЧИ!!!! Пусти му Германистан!!!!
  • 73 ТАКА ЛИ

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Шерлок Холмс":

    по скоро е козяшки те са плащачите тука а на тебе като ти е много зор бягай на фронта да довършиш русите
  • 74 против ЗДРАВИЯ РАЗУМ е

    4 1 Отговор
    да се насочиш срещу една държава, защото са ти заповядали други по свои ентереси и да се опитваш да я уни-що-жи-ш под девиза за ДЕМОКРАЦИЯ???!!! Тези хора не разбират смисъл на тази дума, а се опитват да си я монополизират. НЕ СА ДЕМОКРАТИЧНИ!!!!
    Нито една държава не заслужава такова отношение. Но РУСИЯ ще победи!!!! И някои, облечени в камуфлаж ще се изпокрият да не ги гони народния гняв.
  • 75 Иван

    3 2 Отговор
    Кученцето наркоман на урсолитка че вече не могат да го понасят, ама пусти срам да си признаят че Русия им наритя задниците и се запълват. Е скоро всичко ще свърши, Турция ще влезе в БРИКС, Краварите ще се истеглят от НАТО и урсилоподобните ще останат с пръст в......... Тогава да ги видим
  • 76 Хммм

    3 1 Отговор
    За тези три точки Украйна може да преговаря ако прибави поне още две други точки - Пълен неутралитет никакво НАТО, и премахване на фашистката хунта. Нали за това руснаците започнаха цялата работа. Денацификация и демилитаризация.
  • 77 Джоб Майдан

    1 1 Отговор
    Де се е виждало мравки да смачкат мечка?
  • 78 Едуард Петров

    1 1 Отговор
    Не е никак приемливо да подкрепяме Укрия, защото там върлуват фашистките бандеровски банди!
    Лошата дума БАНДА идва точно от БАНДЕра!
    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, В
    САЩ, Европа, България, Азия и Африка, имаме и ПОЛИТИЧЕСКИ БАНДИ!
  • 79 Едуард Петров

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Шерлок Холмс":

    ,,Мой човек"! Вампирина си ти!
    Но, както казваше един много отдавнашен наш соцкоментатор:
    ,,КРАДЕЦЪТ ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!"
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Обичам Украйна

    1 0 Отговор
    Мразя русия
Новини по държави: