Last news in Fakti

18 Юни, 2024 17:20 1 087 2

Огромен пожар бушува в Истанбул, няколко часа пожарникарите не могат да го овладеят

  • пожар-
  • истанбул-
  • турция-
  • тузла

Според първоначалните констатации няма загинали или ранени при пожара

Огромен пожар бушува в Истанбул, няколко часа пожарникарите не могат да го овладеят - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Силен пожар се разрази в индустриална зона на Истанбул и вече няколко часа пожарникарите не успяват да го овладеят, предаде БТА.

Огънят е пламнал около 13 часа местно (и българско) време в индустриалната зона Тузла в Истанбул, съобщи турската телевизия ТРТ Хабер. Той е възникнал в кожарска фабрика и за много кратко време е обхванал обширно пространство.

Пожарни коли, много техника и екипи за борба с огъня са били изпратени на мястото. Към момента няма данни за пострадали хора.

“Според първоначалните констатации няма загинали или ранени при пожара. Предприемат се необходимите мерки за предотвратяване на разпространението на огъня в гористата местност", се посочва в съобщение на валийството на окръг Истанбул.

Турски медии съобщиха, че от мястото на пожара от време навреме се чуват експлозии. Гъсти, черни облаци от дим покриват небето. Часове наред продължава борбата с огнената стихия, която все още не е овладяна. В района на Тузла има обширни площи с горски насаждения и има риск пламъците да се прехвърлят към тях заради силния вятър, който духа откъм морето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никси

    0 0 Отговор
    Мерцедес Актрос евро 5 !!!

    Коментиран от #2

  • 2 Какси

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Никси":

    Имат си защото сами си ги произвеждат.

    Една от фабриките им е в Аксарай оттатък Анкара от 1967 година.
    Все още са в деиствие.
Новини по държави: