22 Юни, 2024 06:07 2 429 14

Сергей и Юлия Скрипал се страхуват за сигурността си

  • сергей скрипал-
  • юлия скрипал

Двамата не желаят да присъстват лично на изслушванията по делото за смъртта на британката Доун Стърджис като свидетели

Бившият офицер от ГРУ Сергей Скрипал, осъден в Руската федерация за държавна измяна, и дъщеря му Юлия не искат да присъстват лично на изслушванията по делото за смъртта на британката Доун Стърджис като свидетели. Това заяви по време на поредното предварително изслушване представителят на Скрипал Джак Холборн, чиито думи са цитирани в стенограмата от срещата, изпратена до ТАСС в петък.

Според адвоката клиентите му се страхуват за сигурността си. Те също така смятат, че доказателствата, които вече са предоставили на британската полиция, трябва да са достатъчни за провеждане на подробно разследване на обстоятелствата около смъртта на Стърджис в Еймсбъри през лятото на 2018 г.

„Никоя мярка за сигурност не е перфектна“, каза Холборн.

В същото време членовете на семейство Стърджис все още искат Скрипал да бъдат в списъка на възможните свидетели, въпреки че разбират техните опасения. Те оправдават това желание с факта, че самите те нямат възможност да се запознаят с писмените показания на Скрипал.

„Склонен съм да изчакам, докато се разкрие съдържанието на интервютата на полицията със Скрипал и други материали, и едва тогава да взема окончателно решение за Скрипал. „Ясно разбирам степента на риск, на който ще бъдат изложени, но ако възникне необходимост, ще помислим за това“, каза ръководителят на публичното разследване на обстоятелствата на инцидента, бившият британски съдия от Върховния съд Антъни Хюз .


Поставете оценка:
Оценка 2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    67 2 Отговор
    От цялата работа излезе, че Новичок е най-безопасната отрова въпреки, че трябвало само като го видиш да отидеш при създателят.

    Коментиран от #8

  • 2 особен

    71 1 Отговор
    Браво.Тъкмо се бях притеснил и аз.Отдавна не бяхте писали за тоя плужек.
  • 3 Тези двамата

    62 0 Отговор
    изобщо, дали са живи? Не били "искали да се показват"? Британците са особени, лъжат и за умрелите.
    Оказа се, че руснаците толкова са гламави, че за убийството на бивш агент в чужбина, използвали бойно отровно вещество за масово поразяване? Ха-ха-ха!
    Тези глопости могат да ги разказват само на собственото си, глупаво население. "Руските убийци", "пренесли това вещество с пътнически самолет" и без никакви защитни средства успели даже да "намажат дръжката на вратата на Скрипал"? С газ, забележете? Как се "намазва" нещо с газ? Сигурно на филия с хляб може да намажат още и газ отгоре? :)!!! Пси Хо Пати!!!

    Коментиран от #14

  • 4 Ксаниба

    29 0 Отговор
    Новичока не ги бере, какво ги е страх хибридките!! Как изкараха другата хибридка, ковида, що не ни информирахте!?!
  • 5 Копипасте

    29 0 Отговор
    С тая претоплена Скрипал-"НОВИЧОК" супичка не се привлича вниманието на НЕТ-сърфиращите! Навремето Тихомир Шумов по-добре от Милен се справяше с целеполагането за брой "качени" статии и предизвикани коментари, докато имаше помощ от КОВИД обаче! Имаше дни и с до 10 КОВИД статии с по 200-300 и повече коментари под тях за няма и 30 минути! С края на КОВИД бизнеса изчезна някак тихичко и Тихомир! Де го сега Тихомир да изпраска пак някое заковаващо вниманието страхуващо заглавие?!
  • 6 Гофри

    26 0 Отговор
    Бря, Таз реклама още ли върви? Има ли топ ид-ти да я гледат ?
  • 7 Някой

    22 0 Отговор
    Спокойно! На оня свят няма защо да се страхувате за сигурността си. Англичаните сигурно са използвали оракул да се свържат с тях.
  • 8 Един

    2 11 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Най-опасен е старичок от бункера.
  • 9 любител

    13 0 Отговор
    що така бе милички да не ви е страх. хахаха на предателите само см--------т. краварите шъ въ скрият.
  • 10 Сиромах

    18 0 Отговор
    Скрипал могат да са сигурни, че анлосаксите ще ги ликвидират за да хвърлят още обвинения към Русия!
  • 11 Сандо

    11 0 Отговор
    Ако съдът иска да чуе показанията на Скрипалите,то трябва да проведе заседанието си след полунощ като организира спиритически сеанс.
  • 12 Крали Марко

    2 0 Отговор
    Ако мислите че някой вярва. Те отдавна са на оня свят.

    Коментиран от #13

  • 13 Стрелата

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Крали Марко":

    Или свиват ушите в някой КАНСЕЛЕК и ся как да се покажат язък за пандуритене мои ги харчи свободно....
  • 14 Мухаа ха!

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тези двамата":

    Те така " тровиха" и Навални.То не беше шишето свода(?) в самолета при полет,та стигнаха с уникалната т,пня до гащите на Навални.Не помните ли,че и от слиповете му ,взеха проби? Как ще бръкнеш на някой под дънките- носеше дънки, да го " напръскаш" аз лично не се досещам.Другата т,пня,която само западните зомбирани могат да поемат,че Скрипаловците треперели за живота си!? Ей,ама много елементарен народ живее в цяла Европа.Забравиха,или изобщо не са били информирани,че Скрипал ,като действащ служител на Външно разузнаване,е бил арестуван, от контраразузнаването на ФСБ, със безспорни доказателства за двоен агент,и осъден от руски съд.Лежи в руски затвор и е Помилван от Путин.Излиза и му разрешават свободно да напусне държавата.Ако са искали,да са го елиминирали директно.Никой нямаше дори да знае кой е Скрипал.А ще тръгнат чак след 8 години(!) да го елиминират,и то- със Новичок?
Новини по държави: