Last news in Fakti

27 Юни, 2024 07:54 5 573 26

От утре влиза в сила нов закон, който ще улесни придобиването на германско гражданство

  • нов закон-
  • улеснява-
  • придобиване-
  • германско гражданство

Освен това германците, които искат да придобият гражданство на друга страна, вече няма да имат нужда от специално разрешение от германските власти

От утре влиза в сила нов закон, който ще улесни придобиването на германско гражданство - 1
Снимка: БГНЕС

Нов закон, който улеснява придобиването на германско гражданство, влиза в сила от днес, предаде ДПА, цитирано от БТА.

Реформата на законодателството за придобиване на гражданство, която бе прокарана от управляващата тристранна коалиция на Германия, дава възможност човек да стане германски гражданин, като в същото време запази гражданството на страната, от която произхожда. Досега запазването на гражданството на държавата по произход беше възможно само за граждани на други страни от Европейския съюз.

По силата на влизащите в сила законови промени хората, които отговарят на всички останали условия, могат да кандидатстват за германско гражданство след пет години пребиваване в Германия. Досега изискването беше за осем години пребиваване.

Децата, които са родени в Германия от родители чужденци, ще получават германско гражданство, ако единият родител е пребивавал законно на германска територия в продължение на пет години.

Ако кандидатстващият за гражданство демонстрира "специални постижения в интеграцията" си, като например особено добро представяне на работа или в училище, или покаже висока степен на обществена ангажираност, той може да получи гражданство след три години пребиваване в Германия.

Освен това германците, които искат да придобият гражданство на друга страна, вече няма да имат нужда от специално разрешение от германските власти.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смърфиета

    22 9 Отговор
    Сега израелците ще се сурнат да вземат гражданство и немците ,ще съжаляват.
  • 2 Злобното Джуджи

    54 8 Отговор
    Имахме едно време Мечта :
    България - Германията на Балканите.
    Е....не станахме Германия, не станахме нищо, но Германия стана Българията на Европа. Бедна, дрипава, пълна с албанци, африканци и турци. Защо ми е "Германско" гражданство ?
  • 3 Калпазанин

    37 6 Отговор
    Германистан се управлява от вуд големата локва, а фащ от ционисти демек Германия беше
  • 4 долу ЕС

    27 4 Отговор
    дано изискването за немски да отпадне, така по бързо ще си получат заслуженото главните виновници за две световни войни и икономическия крах на европа
  • 5 Унищожиха ги

    41 4 Отговор
    Сега вече цяла Африка и всичките араби ще станат "немци"! По-голяма глупост едва ли можеха да измислят. Е, да участват във войната против Русия е върхът на самоунищожението им. И това ще стане.
  • 6 ОБЕКТИВНО

    19 4 Отговор
    Дания ще наложи нов данък на фермерите заради парниковите газове, отделяни от добитъка им, обяви министърът на данъчното облагане Йепе Бруус. Таксата за емисиите от крави, свине и овце ще бъде въведена от 2030 г.
    Метанът, отделян при оригването на животните, се произвежда от полезни микроби в червата им чрез нормалната ферментация на фуражите. Тези газове ще бъдат облагани с данък, защото според датските власти са причина за изменение на климата.
    „Очаква се новият данък да допринесе значително за целта на страната да намали емисиите със 70% спрямо нивата от 1990 г. до края на десетилетието, както и в крайна сметка да постигне въглеродна неутралност“, обясни Бруус.
    „Ще направим голяма крачка, за да станем климатично неутрални през 2045 г.“, заяви министърът, като похвали мярката като начин Дания да стане „първата страна в света, която въвежда истински данък върху CO2 от селското стопанство“.
    Животновъдите ще бъдат облагани с 300 крони (43 долара) за тон еквивалент на въглероден диоксид, произведен от техните животни. Това обаче първоначално ще подлежи на приспадане от 60% на данъка върху доходите.

    Коментиран от #9, #13, #17

  • 7 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    18 3 Отговор
    Луфтханза“ ще включи допълнителна такса до 72 евро на билет от следващата година, за да покрие разходите, въведени от Системата за търговия с емисии на ЕС и мандатите за устойчиви авиационни горива (SAF), съобщи германският авиопревозвач.
    „Групата от авиокомпаниите ни няма да може сама да поеме непрекъснато увеличаващите се допълнителни разходи, произтичащи от регулаторните изисквания през следващите години“, се казва в прессъобщение на „Луфтханза Груп“.

    Коментиран от #10

  • 8 Разбойко

    25 2 Отговор
    И ние можем да помогнем като им изпратим половин милион "германци" :)
  • 9 Абе тия зелените

    27 2 Отговор

    До коментар #6 от "ОБЕКТИВНО":

    Се побъркаха. Данък за газовете на животните? Това не е държава. Да се смачка и да се създаде нова обществена система.
  • 10 Тази "зелена лудост"

    26 2 Отговор

    До коментар #7 от "ДОНЧО ГОРСКИЯ":

    Трябва да се спре. Вижда се,.че съюза се управлява от еди оти. Какво ще помогнат СО2 данъци в Европа, когато останалият свят прави войни, горят тонове боклуци и не им дреме за никакъв климат? Китай за една седмица изхвърля повече СО2, отколкото съюза за цяла година. И защо ние трябва да плащаме???

    Коментиран от #14

  • 11 комунистче

    14 2 Отговор
    хайде българино, подавай документи, регистрирай и децата, германски граждани, за да могат немците после да ти ги пратят в Украйна, а ти си работи, и не му мисли
  • 12 Объркано Атлантиче

    14 4 Отговор
    Какво не ви казват:
    Кандидатите за германско гражданство трябва да признаят правото на съществуване на Израел.

    "Правителството на Шолц изисква от мигрантите, които са се установили в страната, да представят доказателства, че споделят ценностите на Германия. Те включват признаване на правото на съществуване на Израел, осъждане на антисемитизма и подкрепа за равенството между половете и демокрацията. "
  • 13 Правят го

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "ОБЕКТИВНО":

    за да монопизират хранителната индустрия - ще се произвеждат от определени компании предимно насекоми и изкуствено месо - контрол.

    ЕС се оказа фашистки.
  • 14 Гошо

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тази "зелена лудост"":

    Защото източниците на приходи в ЕС намаляват Е за това
  • 15 Eлементарно

    13 0 Отговор
    Поради раздуханите зелени и прочие евро - и атлантически ЦЕННОСТИ - германките спряха да раждат! Да идват ...който може! или самозакопаването на глобализма !
  • 16 Да..

    11 0 Отговор
    И нашите циг... Които се раждат там са всички вече с немски паспорти. ЧИСТИ ГЕРМАНЦИ!

    Коментиран от #18

  • 17 Коко Н

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ОБЕКТИВНО":

    Този отделен метан е чист,улавят го и се използва за отопление и в автомобилите с ДВГ.
    Така тези превозни средства са толкова екологични,колкото и електрически задвижваните.
    За Германия, това е добра новина.Много ще се откажат от българското гражданство.
  • 18 Бе всеки вижда и се знае,

    10 2 Отговор

    До коментар #16 от "Да..":

    има разлика между народите. Тези, ако можеха там в пустините и под палмите да имат уреден живот, коли, пълни хладилници, хубави аутобани, болници... , нямаше да идват в Европа и да паразитират тука на европейците, ние да ги храним, лекуваме, учим и т.н.. Многолюдните им семейства с по две три жени с 15 деца..., при условие, че на нас в Европа не ни е позволено многоженството. На тях обаче в Германия им е позволено. Службите знаят, но втората и третата жена се пишат по документите, "приятелка на семейството" и живеят всички заедно. По-тъпо и упорито самоубийство от това на германците в момента не съм виждал! НО, те вече се опитват и да го наложат и на целият съюз! Защо докарват тези и в България? Ние НЕ ги искаме и имаме право на това! Не искаме чужди хора в нашият дом, да ни гонят с ножове по улиците и да изнасилват жените и дъщерите ни! ЕС пропадна! Разпадане!

    Коментиран от #20

  • 19 Машаллах

    9 0 Отговор
    Сега турците в германия от 5 млн ще станат 15
  • 20 Ти пък кво ревеш сякаш

    4 8 Отговор

    До коментар #18 от "Бе всеки вижда и се знае,":

    Си нахранил, изучил или излекувал някого, че им и завиждаш за многоженството. Ами пиши се и ти бежанец, вземи си няколко жени и се остави да те изучават, лекуват и хранят. Ето, дават ти възможност

    Коментиран от #21

  • 21 Не мога,

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ти пък кво ревеш сякаш":

    за тази цел трябва да си с видим "тен"!
    Да не знаеш изобщо немски и да нямаш никакво образоивание, да си недодялан и неграмотен!

    Коментиран от #22, #25, #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 така де

    4 2 Отговор
    Германия си остава желана страна където може да работиш и да получаваш достойна заплата. Със сигурност пишещите лоши коментари,желаят да работят в Германия,но или са възрастни, или нямат смелостта да отидат за тях неизвестното. Предлагам да отидат е Русия,все пак няма да имат езикова бариера и повече пари ще получават
  • 25 Ами ти явно не четеш

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Не мога,":

    От текста се разбира, че ако наистина си грамотен и образован, вместо след 5 ще можеш да се възползваш от тези блага след 3години.
  • 26 От всичките тези неща

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Не мога,":

    Предполагам само тена ти липсва, но това лесно ще го поправиш
Новини по държави: