Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Юни, 2024 15:34 797 21

Подготовка по стандартите на НАТО! Бундесверът ще обучава повече новобранци от украинската армия

  • украйна-
  • германия-
  • нато-
  • войници-
  • русия-
  • бундесвер

Киев е подложен на натиск да мобилизира още военни, тъй като 27-месечната война продължава, а се записват все по-малко доброволци

Подготовка по стандартите на НАТО! Бундесверът ще обучава повече новобранци от украинската армия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Повече новобранци от украинската армия може да получат основно обучение в Германия от следващата година. Това обяви генерал-лейтенант Андреас Марлоу, ръководител на командването на ЕС за специално обучение близо до Берлин, съобщава "Ройтерс".

Това ще е възможно, ако Киев върне част от допълнителното военно образование обратно в Украйна.

Още новини от Украйна

Необходимостта от военнослужещи нараства на фона на продължаващата война с Русия.

"Получихме повече искания за обучение, докато Украйна продължава мобилизацията, по-специално за основно обучение, което се извършва главно от Великобритания", уточни Марлоу.

Това вероятно ще засегне колективното обучение - включващо цели роти или батальони - провеждано досега в Германия и което следва основното обучение, поясни той.

Украйна е подложена на натиск да мобилизира още военни, тъй като 27-месечната война продължава, а се записват все по-малко доброволци.

Киев има за цел сам да се справи с по-голямата част от обучението, за да опрости логистиката и да позволи на войските да бъдат на разположение на бойното поле при по-кратко предизвестие, обясни Марлоу. Испания провежда известно обучение за украинските войници, както и Полша.

Специалното командване на Марлоу е част от военна мисия на Европейския съюз, създадена през 2022 г. за обучение на около 60 000 украински войници в различни умения до средата на ноември 2024 г. Целта е да се осигури помощ за Киев в борбата му с руската инвазия.

В Германия инструктори от 14 страни обучават войници да работят с танкове или системи за противовъздушна отбрана като Patriot и IRIS-T. Обучават се съща снайперисти, инженери, парамедици и оператори на дронове, а ИТ експерти учат как да отблъскват хакери.

Марлоу заяви, че не очаква подобно специализирано обучение да се прехвърли в Украйна, тъй като това изисква наличието на оръжия и определена инфраструктура, като симулатори.

Киев се надяваше да върне колективното обучение обратно в страната, отчасти защото преподаването на оперативна доктрина се извършва по-лесно от украинците и за да ускори разполагането на нови войски, посочи той.

"Киев ще разполага с готови за използване войски много по-бързо, отколкото ако те бъдат обучавани в Германия или Испания".

По време на извънредни ситуации имаше по-малка нужда да се извеждат войници, които са завършили основно обучение, където новобранците се учат как да боравят с щурмова пушка или да оказват първа помощ, заяви Марлоу, "тъй като така или иначе все още не са напълно готови за действие".

Основното обучение в Германия обикновено отнема три месеца, но за украинците е съкратено до шест седмици поради войната.

Опитът на Киев да върне военното обучение обратно в Украйна може да породи дискусии сред съюзниците от НАТО, като Франция и Литва, за изпращане на военни инструктори там.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    2 15 Отговор
    украинската армия е сила и мощ

    Коментиран от #20

  • 2 Атина Палада

    3 13 Отговор
    руснаците се оказаха 2-рата армия в Украйна

    Коментиран от #4, #16

  • 3 6644

    11 1 Отговор
    Ми ако избягат?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 КОТарАК 🐱

    1 10 Отговор
    само армиите на ВЕРМАХТа със своите ПАНЦЕР-дивизии и ЛУФТВАФЕ са подходящи в тоя момент да противодействат на ботокса , и да го изкарат от бункера! тоя път са със САЩ и АНГЛИЯ КАТО съюзници

    Коментиран от #8, #21

  • 6 да де

    12 1 Отговор
    Де ги тия новобранци вече ловците на месо в Украйна не могат да хванат достатъчно жертви тия се гласят да обучават новобранци.
  • 7 Мнение

    14 0 Отговор
    Моментално изнасяне на окупаторът задокеански от стария континент!
    Никой нормален европеец не желае конфликт с Русия!!!
    Ако краваристан имат неистово желание да станат цел на руските ракети, то да нападат Русия директно от Аляска! По този начин ще изключат другите държави от Европа!
    В последствие зеленото чучело ще бъде заменено от легитимен украински президент, а новият президент ще проведе мирни преговори с Русия!
    Ще обяви забрана за нато на територията на Украйна и конфликтът ще деескалира!

    Ръководство на фащ са много гн.сни същества, защото водят войни на чужди територии с чужда жива сила! А се надяват само от облагите!
    Фащ- терористи номер едно на света към днешна дата!!!
  • 8 абе

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК 🐱":

    фантазьор не ти увира дънната платка, че ако се стигне до там третата световна в кърпа е вързана и победител няма да има.

    Коментиран от #11

  • 9 Сократ

    6 0 Отговор
    Ами да ги почват. Тълпите укро запалянковци, барабар с отбора са в германско. Направо да ги ловят и на обучение, а после директно на фронта.
  • 10 Голяма Лъжа продължава

    6 0 Отговор
    Смешният бундесвер на какво ще ги научи, без да е участвал в битки!!!? Обратното би по-логично - укрите да научат бундесвера от бойния си опит... Най-много да разглобяват пушки, които не им трябват на фронта (както стана с обучението от франсетата).

    Коментиран от #12, #14

  • 11 КОТарАК 🐱

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "абе":

    малко истрия за ,,русофили,,

  • 12 Механик

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Голяма Лъжа продължава":

    Точно това си помислих и аз. Тия дето не са и помирисвали бойно поле, ще учат тия, дето 2 години и нещо воюват реално. Няма такъв смях!
  • 13 Сатана Z

    3 0 Отговор
    И на какво ще ги обучават наследниците на нацистите от Вермахта? Как се губи война?
    Хахах
  • 14 КОТарАК 🐱

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "Голяма Лъжа продължава":

    хе хе..то е писано , че ще обучава новобранци!!! знаеш ли какво бреме е за държава във война да намери ресурс и за тях? а виж ,след като са профилирани , биха много по-лесно и да се усъвършенстват на ,,поле боя,, / а има и една уловка-да тренират в Германия , хапка , пийка , може и да свърши войната..научете се да мислите ,русофили,,,когато го сторите-ще намразите и ПУ
  • 15 И от къде ще дойдат

    1 0 Отговор
    Тези, които ще бъдат обучавани от траинската армия?
  • 16 Реалност

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Атина Палада":

    Руснаци не съществуват. Имало е руси, които са днешните украинци.

    Държавата се казва "Российская Федерация".
    Российская - прилагателно
    Федерация - съществително
    Неудачно е да се наричат гражданите на тази държава на името на прилагателното - русские или россияни.
    Правилното е да се наричат на името на съществителното:
    Федераси. Или на латиница написано Phederasi.
    На федераса са му ампутирали всичко човешко. Единственото, което доближава федерасите до човек е омразата и завистта, които са водещи в живота на култивираните съветски човекоподобни.

    Коментиран от #17

  • 17 Готино

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Реалност":

    Тоест гражданите на САЩ са Щастници? Или Не?
  • 18 дядото

    2 0 Отговор
    каква подготовка,какви нато-вски или американски стандарти.в афганистан талибаните им биха шута,сега ще преподават на укрите.какво- как бързи се бяга ли
  • 19 Ами то НАТОТО-то

    3 0 Отговор
    Обучава украинската армия още от 2014г. по неговите стандарти и въобще не е спирало. А после Путин подпалил войната.
  • 20 грух

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    по минусите си личи, че си доста умен.. или си козяшки агент ? кажи, пиле, и не лъжи...
  • 21 грух

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК 🐱":

    Козяшко агентче, разкрит си !
Новини по държави: