Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Юли, 2024 15:05 4 591 85

Южна Корея може да изпрати войски в Украйна

  • северна корея-
  • южна корея-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • войници-
  • путин-
  • ким чен ун-
  • валерий рябих

Пентагонът следи отблизо възможността Северна Корея да прати свои бойни сили срещу украинците

Южна Корея може да изпрати войски в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Военният експерт Валерий Рябих каза, че ако Северна Корея прехвърли свои войници на фронтовата линия, тогава Южна Корея също може да прехвърли свои части в Украйна, предаде агенция УНИАН.

„Появата на каквито и да било подразделения на въоръжените сили на Северна Корея ще изисква повишено внимание. Инженерните подразделения от КНДР могат да изпълняват други задачи, по-специално такива, които са свързани с воденето на реални боеве операции“, каза Рябих в ефира на телевизия „Еспресо“.

Според него партньорите на Украйна трябва да реагират остро в случай на прехвърляне на севернокорейски части на фронтовата линия.

„В момента все още е невъзможно да се потвърди информацията, че Северна Корея ще прехвърли свои военни части в Украйна, но ако това се случи, това трябва да стане обект на твърда реакция“, посочи Рябих. Според него НАТО трябва да изпрати свои военни инструктори в Украйна, ако Ким Чен Ун изпрати силите на на предна линия на фронта. Рябих не изключва и Южна Корея да направи същото.

Пентагонът също следи отблизо възможността Северна Корея да прати свои бойни сили срещу украинците. „Това е нещо, което следим изкъсо. Мисля, че ако бях на мястото на военното ръководство на Северна Корея, щях да се замисля да изпратя силите си като пушечно месо в незаконна война срещу Украйна“, каза говорителят на Пентагона генерал Патрик Райдър. Видяхме загубите на Русия, каза още той. Към момента Вашингтон няма информация на фронта в Украйна да са се появили севернокорейски сили.

Преди дни Владимир Путин бе на посещение в Пхенян и след него стана ясно, че двете страни са подписали договор областта на отбраната. Путин заяви, че документът от Пхенян съдържа клауза за взаимопомощ, ако едната страна бъде нападната. Това, според експерти, може да означава, че в даден момент войната ще се разшири извън границите на Украйна.

„Нека си представим ситуация, в която севернокорейските войски строят железопътна линия, а украинските сили обстрелват, унищожават нашествениците заедно с инженерни части и тогава Северна Корея казва: „Това е обявяване на война срещу нас, защото те бяха Руска територия“. Защото може да смятат, че Донецка област е уж „руска територия“. Тоест теоретично Пхенян може да представи подобен наратив и след това да изпрати бойни части срещу ЗСУ“, каза военният експерт Павло Нарожни.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    64 15 Отговор
    Изглежда всички заинтересовани страни ходят в Украйна само заради стервите.

    Коментиран от #8, #15, #61

  • 2 от чужденците

    71 17 Отговор
    по мрене вече водят колумбийчетата, втори сигурно изостават полячетата
  • 3 ти да видиш

    90 23 Отговор
    Всички искат да ползват Окрайна за бойно поле на никой не му пука за всички тях е просто полигон за изпитания!
    Окраинците трябва да благодарят за това на еврейчетонацист Зеленски!

    Коментиран от #29

  • 4 Кой е тъпакът ?

    82 26 Отговор
    Русия воюва в украйна, а сащ стои отсрани и ръчка пудели те си да мрат за американския интерес.

    Кои пудели са тъпаците ?

    Коментиран от #26

  • 5 Пич

    78 25 Отговор
    Само върховите специални части на КНДР са 120 000 човека ! Повечето страни нямат такива армии ! А обучението е толкова безпощадно , че всички са подготвени да завършат мисия в стил камикадзе !!!

    Коментиран от #22

  • 6 лице в лице

    34 7 Отговор
    Сламена държава със сламено правителство създава дървена армия.
  • 7 Павлин

    45 10 Отговор
    Как така някой изпраща някого някъде? Това не е ли решение на самия индивид, който бива "изпращан" някъде?!?! Ако е така, този, който иска с чисто съзнание да бъде "изпратен" някъде не може да бъде наречен човек с мозък, а предмет или вещ подлежащ на преместване.

    Коментиран от #32

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Геноцидната война

    46 24 Отговор
    Която украинските бандеровци водят срещу руския народ няма да успее въпреки помощта която евентуално може да ѝ бъде оказана от Южна Корея
  • 10 КОТарАК 🐱

    21 10 Отговор
    хе..мчи те ще избягат още по пътя
  • 11 Русофил

    23 11 Отговор
    Украински иди ОТ нещо кпзал и вестник "Не факти, а люди" цяла статия надраска
  • 12 Алкаш с калаш

    17 15 Отговор
    Що бе холопите да не свършиха!
  • 13 И Сев. Корея

    25 6 Отговор
    Може да изпрати войски в Украйна🤔🤔🤔🤔
  • 14 Сандо

    49 18 Отговор
    Укрите вече станаха смешни и жалки,те все още си мислят,че другите държави,и то западните,ще си проливат кръвта за тях.Особено пък Южна Корея,чиято столица може да бъде срината с един залп от оръдията на Кимчо.
  • 15 !!!?

    25 42 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    А Путлер за миротворец ли го имаш...нали той марирува в Урайна без никой да го е повикал !!!?

    Коментиран от #20, #27, #30

  • 16 Ти си

    39 11 Отговор
    Пълни глупости и мокри сънища на Рябих !
    Той лудия Ким само това и чака южняците да изпратят въоръжение, муниции и войска в Украйна ! Защо някой си мисли че южно корейците са тъпаци като европейците които си изпразниха военните складове и ще стоят със свалени гащи при една реална заплаха за тях ?
    На корейския полуостров положението е - а мръдна а гръмна ....
  • 17 Нордически северянин

    18 10 Отговор
    Ще им начукаме канчетата на южаните ...
  • 18 тука има, тука нема

    28 5 Отговор
    Явно третата Световна война е на прага и жертвите ще са огромни не само в Украйна и Русия, а в много от страните от цивилизования свят, а и не само. Наивно е да набеждаваме когото и да било друг, освен военните експерти от двете страни на конфликта, които явно непрекъснато дърпат дявола за опашката за да се самодокажат кой е по-по-най.
  • 19 Смърфиета

    27 3 Отговор
    УНИАН, това почва да ме забавлява. Жалко, че няма да съществува след войната, с мотив "поради изключително ниския си авторитет в обществото".
  • 20 !!!!!!!!

    20 7 Отговор

    До коментар #15 от "!!!?":

    Донбасци го повикаха.

    Коментиран от #25

  • 21 честен ционист

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Асан...":

    Какво каза , тате ?
  • 22 Варненец

    13 18 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    Докато не видят пълен магазин и разберат, че досега са яли само гарнитурата.
  • 23 Ти да видиш?

    35 15 Отговор
    "...ако бях на мястото на военното ръководство на Северна Корея, щях да се замисля да изпратя силите си като пушечно месо в незаконна война срещу Украйна“, каза говорителят на Пентагона генерал Патрик Райдър...."?? А вие, всичките мигранти там, дето изтрепахте коренното население на земята, на която сега сте, живеете също незаконно там! Кой ви даде право да унищожите индианците и да им вземете земята? Така, че мълчи! Те тръгнали да говорят за закони???
    Ирак, Либия, Срия, Югославия, Афганистан... все "законни" ваши войни!!!! А сега искате да развалите и най-голямата страна в света, понеже искате да я ограбите и нея. И какво ще стане с народите на Русия,а? Съдбата на индианците ли??? Айде изчезвайте, сатанисти смотани!

    Коментиран от #50

  • 24 Злобното Джуджи

    16 9 Отговор
    Хаха...ша прати Южна Куррея кypрове и пре3ервативи на окраинците 😆
  • 25 Ханс Картечаря

    7 9 Отговор

    До коментар #20 от "!!!!!!!!":

    Кога?! щото Пригожин друго разказва.
  • 26 да питам

    12 26 Отговор

    До коментар #4 от "Кой е тъпакът ?":

    А руснята не воюват ли и не мрат ли за интересите на хунтата в мацква?
  • 27 Сандо

    19 7 Отговор

    До коментар #15 от "!!!?":

    Когато се подготвиш,тогава ела да пишеш.Засега демонстрираш само невежеството си,водещия ще ти дърпа ушите заради излагациите ти.Само за сведение:СВО отговаря на всички изисквания на международното законодателство,а също и на Устава на ООН.
  • 28 Минувач

    28 9 Отговор
    Е, наистина няма по-смешни олигофрени от украинците с техните мокри сънища. Някакъв украинец допускал видиш ли вероятността, ако СК прати армия в Украйна, то тогава и ЮК да пратила, хахаххаа.
    Ами ЮК знае ли за тези планове? Тя въобще казвала ли е, че обмисля такава възможност? НЕ!
    Но укропитекът, явно уплашен, че 4тата по големина армия в света - СК (малко по-голяма и от руската по численост) може да прати голяма армия в Украйна. А може, като нищо да ги прати, защото там са надъхани, Ким няма опоненти и би пратил дори едни 100 хилки армия (армията му 1.28 милиона на щат), ако с това ще получи безценно ноу-хау от Русия за сателитно разузнаване, ракетни носители и прочие.
    А нашият укропитек явно е толкова уплашен от това, че започва да търси въображаеми варианти някой да умира за него. Да, ама пращането на армия от ЮК няма да е толкова лесно, защото няма да срещне подкрепа на местно ниво в тази далечна за тях война, докато това за СК с режима на Ким няма да е никакъв проблем.

    Коментиран от #74

  • 29 Хахах

    10 22 Отговор

    До коментар #3 от "ти да видиш":

    Да Зеленски нападна Украйна. Хахаха миролюбива русия не е нападнала никой хахах ...

    Коментиран от #34

  • 30 Антитрол

    25 7 Отговор

    До коментар #15 от "!!!?":

    "без никой да го е повикал"

    Що бе господарите ти сигурно Милошевич ги повика или пък Садам или пък Кадафи или пък Асад ги е повикал в Сирия да си направят една базичка и да точат петрола че сирийците няма какво да го правят.

    Ех пуста праведна пропаганда и двойни стандарти - или за господарите всичко може.
  • 31 Южна Корея може....може, може .....

    19 5 Отговор
    Всичко "може" , но става новина когато е факт. Другото е внушение и пропаганда. Всичко е възможно по принцип, освен гащите през главата да си обуеш

    Коментиран от #57

  • 32 Хахах

    10 26 Отговор

    До коментар #7 от "Павлин":

    Точно за това казват на руснаците орки. Те не разполагат с живота си . Те са или крепосни , или собственост на комунистическата партия или на путин . Те никога не са взимали решения и дори след последния им шанс след 1991 година ,не се научиха на самоуважение . Така ще бъде и за на пред.

    Коментиран от #33, #37

  • 33 И кой точно ти

    7 4 Отговор

    До коментар #32 от "Хахах":

    го разказа това ?
  • 34 Хи хи

    22 7 Отговор

    До коментар #29 от "Хахах":

    "Хахаха миролюбива русия не е нападнала никой хахах"

    Хи хи хи миролюбивото НАТО и най вече господарите ти от краварника и те не са нападали никой хи хи - еврейчетата също но защо ли не плюете по тях а само по Русия - да не би да има нещо общо с това че зеления е евреин, чичко Сорос също е евреин и едни евреи са реалните управляващи в краварника.

    Коментиран от #41

  • 35 az #СВО

    17 5 Отговор
    Малеееее СТРАХ!

    А всъщност под формата на военни, т.к. севернокорейското законодателство забранява на гражданите на КНДР свободно да работят зад граница, Москва ще смени работниците от бившите съветски средноазиатски републики със севернокорейци.
    Последните са по-дисциплинирани от азиатците, не създават допълнителни проблеми и най-важното американските и английските тайни служби ще бъдат лишени от много съществен инструмент срещу РФ, аименно възможността да използват централноазиатските гастербайтери за организиране и провеждане на терористични атаки като тази в "Крокус сити" на територията на РФ..
  • 36 Атлантическите мишки

    17 4 Отговор
    Що у Дневник не пишете бре? Що тук тролите ? Не виждате ли че не ви е тук мястото ?

    Коментиран от #39

  • 37 Зевзек

    15 4 Отговор

    До коментар #32 от "Хахах":

    Това от Козяк ли ти го казаха че е така или ти ходи в Русия да провериш.

    Коментиран от #42

  • 38 Южна Корея ????

    16 5 Отговор
    На второ място по самоубийства на млади хора и на първо по психични заболявания в света . Там има училища за самоубийци , а психиката им се уврежда от малки , такива хора не стават за войници .
  • 39 Запознат

    11 4 Отговор

    До коментар #36 от "Атлантическите мишки":

    Ами от друго място им определят къде да тролят - те козячетата нямат избор.
  • 40 Почвам да се дразня верно ей

    24 5 Отговор
    Още ли има неадекватни хора на които да не им стана ясно че войната срещу руснаците започна точно Турчинов на 7 април 2014 г. като обяви АТО и прати танкове и самолети срещу Донецк и Луганск, които не искат да признаят преврата в Киев на 24 февруари 2014 г. Путин влезе в УКрайна чак на 24 февруари 2022 г. - тоест 8 години по-късно. За това време убиха в Донецк 15 000 човека - по данни на ОССЕ! И документи има и доказателства, що не вземете да ги прочетете? Трудно ли е ? За ОССЕ говоря и стотиците им доклади !

    Коментиран от #80

  • 41 Хахах

    3 20 Отговор

    До коментар #34 от "Хи хи":

    Каквонобщо има Н.А.Т.О в конфликта. Едната страна е агресор - русия, влиза с оръжия на чужда територия. Другата е потърпевшата от агресията Украйна. Коя от двете е нападната от Н.А.Т.О държава не разбрах ??? Кажи коя от двете ? Май тука се пропука пропагандата спускана от москва.

    Коментиран от #52

  • 42 Хахах

    4 15 Отговор

    До коментар #37 от "Зевзек":

    Лъжа ли е ? За разлика от човеците , на русофилите им се спускат заповеди от москва или позитано какво да пишат. ;-) за разумния човек няма контрол

    Коментиран от #54

  • 43 Южна Корея ли бре? Да няма грешка ?

    19 3 Отговор
    Аре стига..... Че тези хора не изтрезняват и под 400 евро на ден от вкъщи не излизат. Имат и минимална почасова ставка от 52 долара. Украйна как ще е плаща като това е цяла месечна заплата или 2 пенсии
  • 44 Мария Атанасова Мисиркова!?

    18 3 Отговор
    Южна Корея няма да прати никога войска в Украйна!! У. Н. И. А. Н, Бесарабси фронт и Мара!! Фейкове Фейкове!!
  • 45 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    12 2 Отговор
    БРО МА МАРО ЗНАЧИ ЮЖНА МОЖЕ В УК СЕВЕРНА НЕ МОЖЕ
  • 46 404

    15 5 Отговор
    Донецка област е уж „руска територия“.Ми чие е бе късопишкоци?
  • 47 Ъхъъъъъъ мозъци

    15 3 Отговор
    Южна Корея може....може, може и да може ..... Само че сега гледам че при загубена трудоспособност или живот задължителната застраховка покрива на всеки, по закон 980 000 долара ... Знаете ли как ще отидат от Южна Корея в Украйна. По голяма глупост не знам кой може да измисли.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Лудото Кимче

    4 4 Отговор
    Тия ще ги пълним с ориз и на шиш....
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Хммммм ....

    10 3 Отговор
    Аз съм от Австралия впрочем и да ви кажа пичове че всеки уикенд по 30-35 самолета поне с корейски проститутки идват и после организирано след уйкенда си заминават. Не са много по скъпи от украинките, може пък и субсидия да има, де да знам

    Коментиран от #72

  • 52 Хи хи

    13 5 Отговор

    До коментар #41 от "Хахах":

    "Коя от двете е нападната от Н.А.Т.О държава не разбрах ??? Кажи коя от двете ? Май тука се пропука пропагандата спускана от москва."

    И другите държави по света не трябва да се гледат ли - или не дават да гледате в канчето на господарите.

    "Едната страна е агресор - русия, влиза с оръжия на чужда територия. Другата е потърпевшата от агресията Украйна."

    Обаче НАТО и краварите не са агресори когато нападнаха Садам, нито пък бяха агресори когато нападнаха Кадафи, нито пък Сърбия беше потърпевша от агресията на НАТО. Даже и палестинците не са потърпевши от агресията на евреите - това е само пропаганда от Москва нали.

    Абе в канчето на господарите ви не трябва да се гледа - сега трябва да се плюе по Русия и да се защитава хунтата в Киев дошла на власт след кървав преврат пак с помощта на господарите ти обаче това не трябва да се споменава - не съответства на пропагандата.

    Коментиран от #62

  • 53 Аре стига бре

    9 2 Отговор
    Ще си отрежа третият тестис ако видя от Южна Корея в Украйна да воюват
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Ясновидец

    4 1 Отговор
    А може и да не изпрати.
  • 56 Отиват в Украйна

    10 2 Отговор
    И северна Корея ги превземат. Тва е много иновативно
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 От Южна Корея може да изпратят

    8 1 Отговор
    Само някаква група която кучета да съберат..... 42 долара е кило кучешко месо там
  • 59 И кой е този мозък който го твърди

    10 1 Отговор
    Че Южна Корея може да изпрати войски в Украйна ??????
  • 60 Бай Дън

    7 2 Отговор
    Теории на Мара ако Северна прати Южна също! Има логика🤣🤣🤣🤣
  • 61 Калпазанин

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Да ама, като интерес друг такъв няма и такава пр@@@@ няма, може не може може не може досущ като маргаритка през час
  • 62 Хахах

    4 6 Отговор

    До коментар #52 от "Хи хи":

    Сам се сготви. Ако не удобряваш нахлуването на САЩ в тея стари защо удобряваш нахлуването на русия? Директен въпрос,

    Коментиран от #75

  • 63 Хахахахаха

    2 1 Отговор
    Хахахаха
  • 64 456

    8 2 Отговор
    Отново подвеждащо заглавие!!!!
    Казал един от 404 цитиран от УНИАН. т.е. НЯМА такава информация от Южна Корея
  • 65 456

    13 4 Отговор
    Урааа, дами и господа, Олена Зеленска си закупи Бугати за 4,6 МИЛИОНА на 20.06.2024. Има и фактура.
    А простите осраинчета мрът.

    Коментиран от #66

  • 66 Хахах

    1 5 Отговор

    До коментар #65 от "456":

    Ццц и фактура има а хаххаах. Да ти направя 2-3 фактури за Вейрон . Ама да не ти дойде НАП после хахах и фактура има казваш хахаххахахаха
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Бесен-_ Язовец

    14 2 Отговор
    Време е Корея да се обедини отново и американския окупатор да си ходи от Азия
  • 69 Сатана Z

    7 2 Отговор
    На наемниците в Украйна са обещани две неща.Пари и безплатни украински стерви.Е—беш и бегаш.”Fu-ck n’ Runn”
  • 70 шаа

    9 1 Отговор
    кейпоп армията да погледне на картата, че укрите са северно от 38 паралел. май отново искат да се наврат между шамарите, а после да подсмърчат в краката на сащ.
  • 71 Джудже с токчета

    3 11 Отговор
    Путин събира всички õркi под едно крило
  • 72 Водка

    2 4 Отговор

    До коментар #51 от "Хммммм ....":

    Руските са най вървежни
  • 73 Западната "градина"

    10 3 Отговор
    Сатанистите, нацистите, гейовете и наркоманите на запад страх ги тресе.
    Да не би да не се съобразяват с техните желания.
    Горките още не са разбрали ,че света се е променил и те ще останат само със спомените си от миналото.
  • 74 Сандо

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Минувач":

    Някой би трябвало да попита тоя укропитек как и по какъв път южнокорейската армия ще стигне до окраината.Защото за Кимчо е ясно и лесно-товари ги на влака и докато се усетят са вече в европата заедно с оръжието си.Но южняците - през колко земи и морета трябва да преминат?

    Коментиран от #84

  • 75 Първо се научи

    2 1 Отговор

    До коментар #62 от "Хахах":

    Да пишеш без граматически грешки, а след това изказвай становище!
  • 76 Първо се научи

    2 1 Отговор
    Да пишеш без граматически грешки, а след това изказвай становище!
  • 77 Пешо

    2 1 Отговор
    А краварите да кацат на луната :))))))
  • 78 Шеф Тао

    4 0 Отговор
    Двата Хюндая ще се сбият и след туй ще издърпат евреина за потника.За пикантна мръвка с кока и соев сос.
  • 79 Бай Дрън

    6 1 Отговор
    Южно Корейската армия е със най много самоубийства от всички армии. Ще намалеят драстично още преди да са започнали бойни действия.
  • 80 Така де

    0 4 Отговор

    До коментар #40 от "Почвам да се дразня верно ей":

    "войната срещу руснаците започна точно Турчинов на 7 април 2014 г." като отечествена и национална самозащитна реакция срещу наглата руска агресия и инвазия с окупирането на Крим от руснаците, през март 2014г
  • 81 незнайко

    4 0 Отговор
    Следователно Северна и Яжна Корея ще се бият една срещу друга на чужда територия а именно УКРАЙНА ! Сега ясно ли Ви става хора, кой иска тази война да не свършва !!!
  • 82 Незаконна война срещу Украйна

    5 0 Отговор
    Не схващам умисъла на пентагона за незаконна и законна война. Търсих, но определение няма. Кои войни и кой ги определя като законни и незаконни. По кои закони и т. н.
  • 83 Бай Иван

    1 2 Отговор
    Само така, и нашите тулупи заедно с прецидента да са там, не на почивка за огромни командировки.
  • 84 Рамбо 🇱🇷🇺🇦

    0 5 Отговор

    До коментар #74 от "Сандо":

    Не го мисли шкембето Кимчо, докато прати рашиските счупени влакове, южно корейците са се приземели във православна и славянска Украйна. На комуняка Ким ат 100 снаряда гърми 1 се оплакаха рашистите.

    Коментиран от #85

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: