Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Юли, 2024 11:50 858 16

Руски обстрел срещу Харковска област: Един загинал и четирима ранени

  • русия-
  • руски обстрел-
  • харковска област-
  • украйна-
  • загинал-
  • ранени

Русия многократно е отричала, че е атакувала цивилни, откакто започна пълномащабно нахлуване в своя съсед през февруари 2022 г.

Руски обстрел срещу Харковска област: Един загинал и четирима ранени  - 1
Снимка: БГНЕС

Един човек загина, а други четирима бяха ранени при руски атаки в североизточния район на Харков в Украйна в сряда, съобщиха местните власти, цитирани от "Ройтерс", цитирано от News.bg.

В малкото село Борова насилието е особено жестоко. Окръжните прокурори на Харков разкриха, че атаката е отнела живота на един човек и е ранила други двама. В резултат на атаката са повредени 10 къщи, някои магазини и административна сграда.

Друго село, Руска Лозова, беше изправено пред изпитание в ранните часове, като двама души бяха ранени поради удари от две ракети С-400. Прокуратурата сподели тази предварителна информация, подчертавайки продължаващата опасност за цивилните в тези райони.

Русия многократно е отричала, че е атакувала цивилни, откакто започна пълномащабно нахлуване в своя съсед през февруари 2022 г. Тази позиция остава непроменена дори когато се натрупват доказателства за подобни атаки.

Областният управител Олег Синегубов отбеляза увеличение на нападенията край Борова през юни. Той обясни, че руските сили не само се насочват към логистиката, но също така тестват защитата на Украйна, търсейки уязвими места.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    19 1 Отговор
    Много бавно и забавно, как при Руски обстрел има 1 загинал и 4 ранени! Но при окраински обстрел има хиляди загинали руснаци. ХАХАХХАХ
  • 2 Баламата

    26 1 Отговор
    За сметка на това,днес,украинците ще избият 10-на хиляди руснака,ще свалят 30 ракети от 15 изстреляни и ще потопят 10ина кораба и руснаците ще им закарат 5 подводници за демонтаж,нали?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Абе

    1 9 Отговор

    До коментар #3 от "007":

    Много добър аналлиз си направил на руснаците

    Коментиран от #8, #9

  • 5 Да де днес

    12 1 Отговор
    Атака на Израел срещу Палестина на Западния бряг на река Йордан в нощта срещу сряда, предаде Ройтерс, като се позова на палестинските здравни власти.

    Атаката е била извършена в БЕЖАНСКИЯ ЛАГЕР Нур Шамс в северната част на окупираната палестинска територия. Има загинали най - малко 10..
  • 6 стоян георгиев

    19 1 Отговор
    Депутатът от Радата Маряна Безуглая обвини генералите от украинските въоръжени сили, че изпращат войници на самоубийствени мисии за показност
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 007

    21 0 Отговор

    До коментар #4 от "Абе":

    анализът е едно, но се опитайте да ги победите! Малко вероятно е да успеете. Войната не е парад, не е комфорт или филм, не е Макдоналдс, само руснаците могат наистина да се бият и те със сигурност ще победят.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 И КОЛКО РАКЕТИ НА САЩ

    9 1 Отговор
    са взривени в складовете ще напишете ли
  • 11 МНОГО ХУМАННИ РУСКИТЕ БОМБИ

    13 0 Отговор
    Толкова взривове, пък само няколко ранени. Май за разлика от нацистите не стрелят по църкви, площади и супермаркети. А не съм чул и да обстрелват с касетъчни бомби плажовете на Одеса и площадите в Киев
  • 12 007

    11 0 Отговор
    Руската специална операция в Украйна ясно показа, че технологията не може да замени живите войници в мащабна сухопътна война. Необходими са хора за екипажи на бронирани превозни средства и окопи, за преместване и поддръжка на артилерия, за контрол на самолети и дронове и за окупиране и задържане на територия. Украйна, например, се нуждае от хиляди нови войници всеки месец, за да смени силите и да компенсира загубите - да не говорим за предотвратяване на по-нататъшно руско настъпление. А за да може Киев да възобнови настъплението и да изтласка войските на Москва от окупираните части на страната, вероятно ще са необходими още повече (в допълнение към редовните доставки на боеприпаси от Запада), но Украйна няма да постигне това дори с помощта на на западните страни, трябва да признаем, че Русия печели на всички фронтове
  • 13 стоян георгиев

    11 0 Отговор
    Броят на укриващите се в армията в Украйна бързо нараства, пише infoBRICS. Основната причина за отказа да служи - и тя не може да се реши със западни пари - е остър недостиг на пушечно месо, което няма шанс срещу обучената и екипирана руска армия.
  • 14 Демократия

    10 0 Отговор
    Още преди последната мобилизация повече от 20 хиляди украинци напуснаха страната, въпреки опитите на киевския режим да ги спре. Масовото изселване започна, когато Владимир Зеленски подписа закона за мобилизация през април. Според новите правила възрастта на мъжете, подлежащи на военна служба, беше намалена от 27 на 25 години. Укривателите могат да загубят шофьорските си книжки, банковите им сметки да бъдат замразени и имуществото им да бъде конфискувано.
  • 15 атеш айдар марийка миризливка джамбаз

    3 0 Отговор
    гледайте телеграм каналите Мертвые укропы 18+ изнанка, zачистка, кот бармалей, енот херсон, глазамиЧеловека,бобр и др. Влезте в СОЛНЦЁПЕК(скрит канал) и гледайте как урките стават на парчета
  • 16 007

    2 1 Отговор
    В резултат на активни действия частите на Южната група войски напълно освободиха района „Нови“ на селището Часов Яр на Донецката народна република и подобриха обстановката по фронтовата линия
Новини по държави: