11 Юли, 2024 05:59 1 278 4

66 китайски военни самолета доближиха Тайван

  • тайван-
  • самолети-
  • китай

Островната държава сигнализира за повишена активност на китайските военновъздушни сили

Министерството на отбраната на Тайван сигнализира днес сутринта, че за последните двадесет и четири часа около острова е засечено движение на шестдесет и шест китайски военни самолета, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ведомството уточни, че вчера е засякло тридесет и шест бойни самолета на китайската народноосвободителна армия, прелитащи южно и югоизточно от Тайван в посока към западната акватория на Тихия океан.

Установено е, че маневрите на самолетите са били съгласувани с учение на китайския самолотеносач "Шандун", допълват от военното министерство на Тайван.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ццц

    3 2 Отговор
    Натовците така и така са се събрали да пишат декларации и да обсъдят с колко да финансират началниците, да напишат и едно слово за Китай. Де не харчат пари за нова сбирка, че тия пътувания разбрахме много умарят дъртофелника и после шашка предизборния щаб. 😂. Или и тука се готви изненада като у Франция?
  • 2 Чин Чан Чун

    6 3 Отговор
    Сега някой военен експерт и разбирач ще напише, че китайските самолети са боклуци, а самолетоносачът им е ръждясал.
  • 3 веселяк

    6 2 Отговор
    Мааалееей това са точно 66 пъти в повече от нашите ВВС! Ама иначе сме натювци!

    Коментиран от #4

  • 4 Мдааа

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "веселяк":

    И ние имахме самолети, имало едно време...