12 Юли, 2024 10:14 1 106 2

Зоран Миланович: НАТО не трябва да дава обещания на Украйна, които не може да изпълни

  • хърватия-
  • нато-
  • президент-
  • обещания-
  • украйна

Миланович обърна внимание на предизвикателствата, пред които е изправена Украйна, включително икономическо напрежение и потенциални демографски проблеми

Зоран Миланович: НАТО не трябва да дава обещания на Украйна, които не може да изпълни - 1
Снимкa: БГНЕС

Хърватският президент Зоран Миланович заяви пред журналисти в четвъртък на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, където съюзниците потвърдиха подкрепата си за членството на Киев в НАТО в проект на съвместна декларация, че "на Украйна не трябва да се дават обещания, които не можем да изпълним", предава ХИНА, цитирано от БТА.

Миланович обърна внимание на предизвикателствата, пред които е изправена Украйна, включително икономическо напрежение и потенциални демографски проблеми.

„Пътят към НАТО за Украйна се разглежда като необратим и ние трябва да приемем този ангажимент сериозно“, отбеляза той, подчертавайки сериозността на подобни декларации.

В тези бурни времена Миланович изтъкна значението на всяко действие и дума, като се застъпи за обмислен подход към международните отношения. Той също така спомена решаващата роля на диалога с Москва, като от съществено значение е американците да водят тези разговори.

Според Миланович динамиката между Москва и Вашингтон е ключова, а други аспекти играят второстепенна роля.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Главанака

    11 3 Отговор
    Всичко давам!И д.у пе
  • 2 Злобното Джуджи

    8 14 Отговор
    "...динамиката между Москва и Вашингтон e ключова..."

    Няма нищо ключово, Русия просто Загуби сражавайки се за ????? с бившия си собствен народ когото също загуби вече два пъти, като втория път окончателно.
    И всичко това от глупавата руска про3да "пресметливост" че все някой ги "прецаква, мами и краде". Който не умее да си създаде приятели, си създава Врагове.
Новини по държави: