Last news in Fakti

1 Март, 2014 12:36 851 0

Станишев вечеря с лидери на ПЕС

  • сергей станишев-
  • пес-
  • конгрес-
  • пламен орешарски

На срещата са присъствали Пламен Орешарски, Матео Ренци, Ханес Свобода

Снощи лидерите на ПЕС се събраха на официална вечеря, където бяха приветствани от президента на партията Сергей Станишев. „Много се радвам, че се събрахме в навечерието на Конгреса на ПЕС и се надявам той да постави началото на една много успешна кампания с Мартин Шулц начело и Манифеста като обща програма. Само така ще успеем да постигнем едно ново бъдеще за Европа и за нашите страни“, каза в обръщението си към участниците във вечерята на лидерите Станишев.

На срещата на лидерите присъстваха и министър-председателят на България Пламен Орешарски, както и  министър-председателите на Италия - Матео Ренци, на Белгия – Елио ди Рупо, на Чехия Борислав Своботка, на Малта - Джоузеф Моска, на Литва - Андрюс Кубилюс, както и външният министър на Италия Федерика Могерини Освен тях участие взеха и президентът на ПЕС - Жени Зита Гурмай, председателят на Групата на социалистите и демократите в ЕП Ханес Свобода, много вицепремиери, министри и еврокомисари.

Предстои ни много важна работа през идните месеци. Това заяви пред журналисти премиерът на България Пламен Орешарски, преди да се присъедини към колегите си. На въпрос какво очаква да се случи на конгреса, Орешарски отговори, че основни събития ще са приемането на Манифеста на ПЕС и гласуването на кандидатурата на Мартин Шулц за общ кандидат на партията за президент на ЕК. "Те ще са от основно значение за предстоящите евроизбори“, каза още Орешарски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: