17 Юли, 2024 05:37 1 544 10

Тръмп смята да назначи шефа на "Джей Пи Морган" за министър на финансите

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • министър на финансите

Кандидатът на Републиканската партия каза още, че няма да опитва да премахне ръководителя на Управлението за федерален резерв Джером Пауъл

Тръмп смята да назначи шефа на "Джей Пи Морган" за министър на финансите - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Доналд Тръмп каза в интервю за "Блумбърг", че ако бъде избран за президент, би помислил за варианта да направи финансов министър главния изпълнителен директор на финансовия конгломерат "Джей Пи Морган" Джейми Даймън, предаде БТА.

Кандидатът на Републиканската партия каза още, че няма да опитва да премахне ръководителя на Управлението за федерален резерв Джером Пауъл, чийто мандат изтича през 2026 година.

В понеделник Пауъл заяви, че не планира да напусне поста си на ръководител на централната банка на САЩ преди изтичането на мандата му. Пауъл беше назначен за пръв път в Управителния съвет на УФР от бившия президент Барак Обама, но Тръмп беше този, който го избра за ръководител на централната банка - пост, който Пауъл зае в началото на 2018 г.

Скоро след това Тръмп се обърна срещу него, като се възмути от повишаването на лихвените проценти, което УФР извърши през първата година на Пауъл начело. Тръмп стигна дотам, че обсъждаше уволнението на шефа на централната банка.

Миналата година Тръмп нарече Даймън "силно надценен глобалист" в своята социална платформа "Трут".

Даймън, както и много други корпоративни ръководители, беше осъдил нападението на 6 януари 2021 г. срещу Капитолия в САЩ от поддръжници на Тръмп, които направиха неуспешен опит да попречат на Конгреса да удостовери резултатите от изборите през 2020 г., които Тръмп загуби от Байдън.

Напоследък обаче Даймън похвали някои от позициите и политиките на Тръмп, отбелязва Ройтерс.

"Той беше донякъде прав по отношение на НАТО, донякъде прав по отношение на имиграцията.
Той разви икономиката доста добре. Търговската данъчна реформа проработи. Беше прав за някои неща, свързани с Китай", каза Даймън пред Си Ен Би Си по-рано тази година


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    5 4 Отговор
    Рибата в морето, а този клоун сложиш тигана на котлона.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ю ка ка

    2 2 Отговор
    За Джейми съм съгласен - мъж на място, но за ДжейПал - категорично НЕ!

    ДжейПал фалира стотици хиляди инвеститори, малки и средни фирми с 5.5% лихва. Още декември трябваше да започне да реже с 0.25%, а тоя още чака. Инфлацията няма да падне, докато петрола е 80$ за барел! Спрете войните в украйна и Газа, оставете ЕС да купува петрол и газ от Русия и няма да има глобална инфлация.

    Иначе зион банкери добре се наядоха с 5.5% лихва за две години. Месечната вноска на САЩ към ФЕД е по-висока от всякога и надвишава парите които постъпват в бюджета!
  • 6 Мдааа

    4 2 Отговор
    С това си намерение, Тръмп доказва, че зад него стои еврейския капитал! А простите мурzилки му се радват.

    Коментиран от #10

  • 7 Смята да назначи

    4 2 Отговор
    и "би помислил да назначи" са две различни неща. Но на журналистите не им пука.

    Разбира се, че след опита за ликвидирането му, Тръмп е внимателен и балансира, поне докато не влезе в Белия Дом и чак тогава да разчисти обора.
    Може дори да каже сега, че няма да пипа ръководителите на ФБР, ЦРУ и Джъстис Депармънт, ако го попитат.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хмммм

    2 2 Отговор
    Много ,много интересно!
  • 10 Мимето Зеленчук Бандерска

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мдааа":

    Епа той зет му е от същото котило и това никога не е било тайна.