Тема: Украйна

17 Юли, 2024 10:25 1 953 12

Премиерите на Белгия и на Украйна са подписали споразумение за сътрудничество

  • украйна-
  • белгия-
  • подписали-
  • споразумение-
  • сътрудничество

Белгия ще осигури 150 милиона евро, които ще бъдат използвани основно за възстановяване на унищожената енергийна мрежа в Киев и околностите на украинската столица.

Премиерите на Белгия и на Украйна са подписали споразумение за сътрудничество - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерите на Белгия Александер де Кро и на Украйна Денис Шмигал са подписали споразумение за сътрудничество в усилията за възстановяване на щетите, причинени от руското военно нападение, съобщиха белгийските медии. Споразумението е било сключено на онлайн среща и влиза в сила от днес, предава БТА.

Предвижда се в следващите четири години Белгия да осигури 150 милиона евро, които ще бъдат използвани основно за възстановяване на унищожената енергийна мрежа в Киев и околностите на украинската столица. Предвижда се също в болници и училища да бъдат изградени укрития, за да може да се осигури необходимата евакуация при въздушно нападение. Медиите отбелязват, че украинската електропреносна система е от съветски времена, стара и централизирана, което води до пълна загуба на снабдяване на стотици хиляди домакинства с ток и отопление, когато бъде нанесен удар по основно звено от мрежата.

Още новини от Украйна

До настъпването на зимата Украйна ще получи 20 млн. евро от осигурената помощ за изграждане на нови мощности за производство на ток. Очаква се в близките седмици около 40 болници да бъдат оборудвани със средства за самостоятелно производство на електроенергия.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    8 1 Отговор
    Тези много изостават. При нас Денко подписа още преди 3 месеца.
  • 2 Последния Софиянец

    11 3 Отговор
    Главнокомандващият на Белгия каза наскоро че имат снаряди за три дни война и после с камъни.
  • 3 Честита

    10 2 Отговор
    Покупка на завод на 9-ти септември!
  • 4 да де

    7 2 Отговор
    Е те това е да си купиш фабрика на 8-ми септември.
  • 5 зевзек

    11 1 Отговор
    да мобилизират турците и арабите, от кафенетата в Брюксел, и да ги пратят на фронта в Украйна, който откаже, стоп на социалните помощи
  • 6 Бай Ставри

    5 3 Отговор
    Очаква се в близките седмици около 40 болници да бъдат оборудвани със средства за самостоятелно производство на електроенергия.
    ПОяснявам на мисирката Ели Стоянова. Ще купят 40 евтини китайски генератора и ще ги предоставят на Украинците като много скъпа помощ.
  • 7 Пич

    8 3 Отговор
    Куп европейски политици ще си умрат като тъпанари !!! Европа се разкъсва и потъва в бедност , тези щели да спасяват Украйна !!!??? Хубавото е , че Тръмп идва !!!

    Коментиран от #12

  • 8 БгТопИдиот🇧🇬

    6 3 Отговор
    Премиерите на Белгия и на Украйна са подписали споразумение за сътрудничество.

    Премиерите на Кралство Белгия и на Хитлеристка Германия са подписали споразумение за сътрудничество в края на април 1945 година.
  • 9 Тъпанари

    4 2 Отговор
    Дано всичко което получават(със сигурност не доброволно от данъкоплатците в ЕС) да бъде незабавно унищожено.Създадоха една бездънна яма за смучене на пари която сега трябва да се запълни с руини.
  • 10 пахах

    7 2 Отговор
    на снимката е психично болен човек, подписал с наркоман клоун без мандат ... Дооре
  • 11 Дякон Унуфрий Араллампиев

    5 1 Отговор
    Белгия е водеща военна и икономическа сила Има огромна армия и боен флот Подводници и междуконтинентални ракети на твърдо гориво С територия колкото Московска област е верен защитник на европейската общност
  • 12 312

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пич":

    Дай Боже всеки му такава бедност!
Новини по държави: