Last news in Fakti

6 Март, 2014 19:48 1 099 0

В Турция от затвора излиза топ генерал

  • турция-
  • генерал

Премиерът Реджеп Тайип Ердоган, който от края на миналата година е замесен в голям корупционен скандал, протегна ръка на затворените военни

Конституционният съд в Турция реши, че правата на бившия началник на ГЩ на армията Илкер Башбуг, който излежава доживотна присъда за заговор, са били нарушени.

Това отваря пътя за освобождаването му, съобщава арабската редакция на Би Би Си.

Премиерът Реджеп Тайип Ердоган, който от края на миналата година е замесен в голям корупционен скандал, протегна ръка на затворените военни, като подкрепи преразглеждане на делата срещу тях.

Башбуг беше начело на армията между 2008 – 2010 г. В затвора е от началото на 2012 г. след обвинения за готвен преврат за свалянето на Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: