Last news in Fakti

7 Март, 2014 11:48 1 323 2

Ердоган плаши да забрани Youtube и Facebook

  • ердоган-
  • турция-
  • youtube-
  • facebook

От януари 2014 г. в Турция е в сила закон, който позволява на регулаторните власти в телекомуникациите да блокират сайтове

Ердоган плаши да забрани Youtube и Facebook - 1
Снимка: АП/БТА

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заплаши, че правителството ще засили контрола над интернет в страната. Отговаряйки на въпрос в телевизионно интервю Ердоган даде да се разбере, че след местните избори, които ще се проведат на 30 март, управляващите могат да забранят YouTube и социалната мрежа Facebook, съобщава в. „Заман“.

Това решение ще помогне да се предотврати негативното влияние на глобалната мрежа над обществото.

Изказването на Ердоган вече предизвика взрив от гневни реакции и коментари в турската блогосфера.

От януари 2014 г. в Турция е в сила закон, който позволява на регулаторните власти в телекомуникациите да блокират сайтове, ако тяхното съдържание се сметне за оскърбително или неуместно. Правителството твърди, че новата норма е призвана да се защити обществото, а не да се ограничи интернет - пространството в страната.

През последните месеци бяха блокирани десетки сайтове. Ако заплахата на Ердоган се осъществи страната отново ще бъде залята от протести.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    2 0 Отговор
    Тоя е "велик", няма ли кой да го шитне...
  • 2 Слонобикотръбозъб

    0 0 Отговор
    Правителството твърди, че новата норма е призвана да се защити обществото, а не да се ограничи интернет - пространството в страната.
Новини по държави: