5 Август, 2024 10:56 1 777 23

Биткойнът се срина: Стойността му падна с 11,08%

  • биткойн-
  • стойността-
  • падна-
  • срина

Към 04:31 часа българско време биткойнът леко забави спада си, като цената му беше 54 084 долара (-10,66%).

Биткойнът се срина: Стойността му падна с 11,08% - 1
Снимка: Shutterstock

Стойността на биткойна по време на сутрешната търговска сесия се понижи с 11,08% и падна до 53 868 долара, според данни на платформата Binance, цитирано от Фокус.

Към 04:31 часа българско време биткойнът леко забави спада си, като цената му беше 54 084 долара (-10,66%).

Миналата седмица стойността на биткойна достигна 69 462 долара, което представлява ръст от 2,6% спрямо предходния период. Това беше най-високото му ниво от средата на юни, след като кандидатът на републиканците за президентския пост в САЩ Доналд Тръмп изнесе реч в подкрепа на криптовалутите. Освен това очакванията за намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв на САЩ засилиха настроението на инвеститорите, обясни Bloomberg.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 16 Отговор
    Израел като натупа целия Близък Изток биткойнчето пак ще стане 1 цент, а акциите на Интел хвръкнат в небесата. После да не кажете, че не съм ви предупредил, както с рублата февруари 2022..?

    Коментиран от #2, #17

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Нормално е

    3 0 Отговор
    Страните в конфликти да си продадат бутафорната валута и да помогнат на страните. Но кой ще обере негативите от това. ???
  • 4 И криптовалутите

    11 2 Отговор
    и CBDC, и цифровото евро са един въздух? Плановете на ЕЦБ са до 2026-27 да започват да въвеждат цифрово евро в еврозоната. Но криптото е свободен избор и е децентрализирано, за разлика от останалите две, които се налат силово Ако Харис бъде избрана за президент ще въведе CBDC тогава със САЩ и Европа, с човечеството като цяло е свършено.
  • 5 От страни

    9 3 Отговор
    Как може да се вярва на пари които не знаеш даже кой ги емитира? Това са парите на ЦРУ и са помпа за препомпване на пари от джобовете на баламите в техните. Аре честито.

    Коментиран от #9

  • 6 Тъп Глупънсбърк

    9 3 Отговор
    Днеска биткойна , утре имотите и всички мераклии "инвеститори" на "канала " за ремонт!
  • 7 Айдар атеш марийка Миризливка джамбазче

    0 5 Отговор
    гледайте телеграм каналите Мертвые укропы 18+ изнанка, zачистка, кот бармалей, енот херсон, глазамиЧеловека,бобр и др. и вижте как урките стават на парчета

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Няма ли

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Айдар атеш марийка Миризливка джамбазче":

    да изчезнеш от хоризонта вече? Много си банален!
  • 9 Гладна

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "От страни":

    руска кокошка, просо сънува.
  • 10 Един

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Айдар атеш марийка Миризливка джамбазче":

    руски демагог и 1000 пъти да произнесе една лъжа, няма как да мине!
  • 11 хех

    10 1 Отговор
    Тя цялата борса от Токио до Ню Йорк се срина, ама новината е "Биткойнът се срина"!

    Коментиран от #16, #18

  • 12 мхаа

    2 4 Отговор
    Путя го срина разреши на блатната паплач да копа.
  • 13 бай ви чекмеджан: Биткойнът се срина:

    3 0 Отговор
    затова за пълно чекмедже по 500 евро парчето като моето дето пак ще се напълни (вместо цифоров въздух) още като моите поклонници ме преизберат
  • 14 Антон

    12 1 Отговор
    Всички криптовалути са някаква форма на пирамида и кукучка за балъци!
    Каква всъщност е действителността - купуваш крипто, за което плащаш с истински пари , в замяна получаваш логото на криптото което си купил и едни виртуални числа, зад които няма нищо. Перфектна мрежа за шарани.
    И едно питане; ако утре се срутят мрежите какво правите с криптото? Докато ако имам кеш, злато, произведения на изкуството, или някакъв друг актив оцелявам!
    За мен в основата на криптото стоят американцо, това е типично за тях: едни хора продават обещания за забогатяване, а други им дават парите си. Така работи тяхната икономика, ако имаш акъл прибираш парите. А другите, ако имаш пари и нямаш акъл, ти прибират парите

    Коментиран от #19, #22

  • 15 Българин

    2 0 Отговор
    Виждали сте вие срив :) това е нищо, веднъж падна с 45%
  • 16 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "хех":

    кой разбрал разбрал :)
  • 17 тука има, тука нема

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Всяка финансова пирамида рано или късно се срива, след като основите и не издържат и основателите се изтеглят. Накрая печелят само организаторите макар, че някои са преследвани и издирвани от закони.
  • 18 Хенри

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "хех":

    На NYSE не се случва нищо драматично, минус 2-3 % е обичайно движение.
    В Япония има два големи спада по около 11 % на две фирми с обща пазарна капитализация около 200 милиарда долара (Митсубиши и Сумитомо Митсуи),в добавка още няколко спада от подобен порядък на по-малки фирми.
    Индексите реагират не на спад според броя фирми, а според обема.
    Може да се случи при голям спад на огромна фирма да потъне рязко индекса.
    Капиш??
  • 19 мани беги

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Антон":

    как да се срути мрежата кат все ше се намери някой, който да изтегли целия блокчейн ... все някой ще пусне поне една копачка ... просто транзакциите ще се бавят със седмици, месеци ... останалите с койни ше си ги държат и чакат да се включат още някви копачи ... цялата инфо е в блокчейна и не може се изгуби ... цената ще се нормализира с времето ... но до такъв спад няма да се стигне понеже китайците, руснаците, американците, индийците копат яко ... там народ бол ... инак е пирамидална структура, но ние живеем в мно такива ... справка: лев, долар, евро са пирамидални структури ... всяка 1 валута, било то виртуална или фиатна е с пирамидална структура ... управлението на държава също, стадата също и т.н. примери много ... сега кат поспадна е добре да се купи и кат чукне нов световен рекорд да продадете и може към чужда сметка револют или друга, за да избегнете данък по възможност
  • 20 мани беги

    1 0 Отговор
    тва ся не е кой знае къв спад :) сега е добре да се купи, а ако подне още, то пак да купите и ако падне още, ох котьоооо :) супер ... набивате още фиатни пари и чакате рекорда, и развързвате - продавате ... тва се нарича финансово спекулиране с активи ... активите биват мно видове то ясно ... ако го правите, то сте спекулант :) аз съм такъв и досега си спечелих някви парички, но лошото е, че минавам през няколко такси, ама то не може без ... високите проценти на спада компенсират тия такси :) и съм на печалба все ... играя 1:1 ... без фин. лостове, тва е алчност и глупост = на загуба все! ай стиа съм ви отварял очите :)
  • 21 Родолюб фон Барух Ал Сабах дьо Муажон

    0 0 Отговор
    Авоарите ми... Ох.
  • 22 Мухаа ха!

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Антон":

    Точен коментар! Но как да обясниш на полуделия от алчност мързел,който иска хей така,зад компа да трупа пачки от въздуха.Било измислено от некъв са Сакатоши!? Къде го този,никой ни го знае,нито го е виждал наживо.Някъде да има Тв интервю с него? Най гигантската пирамида,от зората на Човечеството.Кой се минал- минал! А такива ба лъци,дал господ.Милиони са, стотици милиони.Яка комбинация ,именно на мега банкстерите.Утре,ни лук ял,ни лук мирисал От 50К зелено,бам- на 1$.Търсете Накатоши- Сакатоши- Макатоши.Ние сме извън темата.А и сами сте инвестирали! Лакомите г,зиша не се удариха по тиквата ,след нашата Ружа.И при нея все лакоми г,зища за яка далавера от въздуха.Иначе,никаква разлика между биткойн и нейните койни.Тя поне е реална личност.А Балъкотоши,го има само виртуално.Много,стотици милиони,ще си хапят лактите скоро.Кой е имал и продал навреме - печели.Другите ги чака на т,слата дръжката!
  • 23 Аз Кочо

    0 0 Отговор
    Биткойн е токен за хазарт, нищо повече.
    Тези които обичат хазарта да го купуват!