8 Август, 2024 13:45 925 9

Американска неправителствена организация съобщи, че палестинец, служител в екипа ѝ в Газа, е бил убит

  • неправителствена организация-
  • палестинец-
  • служител-
  • екип-
  • газа-
  • убит

Израелската армия каза, че не знае за подобен инцидент и добави, че е в контакт със СЦК.

Американска неправителствена организация съобщи, че палестинец, служител в екипа ѝ в Газа, е бил убит - 1
Снимка: БГНЕС

Американската неправителствена организация „Световна централна кухня“ (СЦК) съобщи днес, че палестинец, служител в екипа ѝ в ивицата Газа, е бил убит, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

СЦК идентифицира загиналия като Нади Салаут и съобщи, че той е бил убит по време на вчерашното си дежурство край град Деир ал Бала в централната част на анклава. Организацията посочи, че все още събира подробности за случилото се.

Израелската армия каза, че не знае за подобен инцидент и добави, че е в контакт със СЦК.

"До момента на израелската армия не е известно да е имало инцидент, при който служител на организацията да е пострадал по време на работата си през последните дни", съобщи армията.

В публикация в социалната мрежа „Екс“ СЦК описва Салаут като "неразделна част от нашия екип от първите дни, когато реагирахме в Рафах и човеколюбец в самата си същност".

На първи април три израелски въздушни удара поразиха конвой с автомобили с хуманитарна помощ, който пътуваше през ивицата Газа. При нападението бяха убити седем членове на СЦК, сред които граждани на САЩ, Австралия, Великобритания и Полша.

По онова време Израел обясни, че не е взел под прицел умишлено хуманитарните работници и изрази съжаление за убийството им.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крачол

    4 0 Отговор
    Фундаментална новина!

    Коментиран от #9

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 0 Отговор
    Въпрос до радио Ереван:
    - Защо в САЩ няма цветни революции🤔❓
    Отговор:
    - Защото в САЩ няма посолство на САЩ 😉❗
  • 3 А мале

    1 0 Отговор
    Сега Сащ ще бомбят
  • 4 666

    0 4 Отговор
    Те бързо възстановяват населението.
  • 5 И като е убит палестинец какво от това?

    0 7 Отговор
    На кой му пука, дори и не се задавих с бирата си🍻.
  • 6 Нищо чудно

    1 4 Отговор
    Служители на UNRWA се оказаха преки участници в клането на ХАМАС на 07.10 в Израел.
  • 7 среднощен

    5 1 Отговор
    "...По онова време Израел обясни, че не е взел под прицел умишлено хуманитарните работници и изрази съжаление за убийството им...";

    Без коментар...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Крачол":

    "На първи април три израелски въздушни удара поразиха конвой с автомобили с хуманитарна помощ, който пътуваше през ивицата Газа. При нападението бяха убити седем членове на СЦК, сред които граждани на САЩ, Австралия, Великобритания и Полша. По онова време Израел обясни, че не е взел под прицел умишлено хуманитарните работници и изрази съжаление за убийството им." Чудя се защо изобщо се споменава за убийствата на хора като този в статията и другите в цитата. Самите им държави веднага се отричат от загиналите свои хора и ги пишат жертва на инцидент. И после нещата се потулват. Следователно няма смисъл западните държави и организации да се правят на честни и възмутени от тези убийства, защото всеки е наясно, че лицемерят. Двуличието им може да мине за загриженост и човеколюбие само в някоя твърде-твърде промита глава.