17 Август, 2024 22:06 2 764 7

Китайски гражданин направи фурор в TikTok заради липсващ национален флаг в хотел Evergreen Laurel в Париж

  • evergreen laurel-
  • китай-
  • тайван-
  • олимпиада-
  • флаг

Хотелът поднесе извинение за създалата сеситуация

Ръководството на тайванския хотел Evergreen Laurel се извини по-рано тази седмица за това, че не е включило китайското знаме в декора по случай Олимпийските игри в хотела в Париж, което е обидило някои от неговите посетители.

Хотелът, който е част от хотелската верига на Evergreen Group, заяви в изявление, че винаги се е придържал към подхода „клиентът на първо място“, за да предостави на гостите си най-доброто изживяване.

В онлайн изявление хотелът заяви, че иска да се извини за липсата на внимание от страна на парижкия си клон в спора за флага и ще продължи да обучава служителите си, за да предотврати повторение на подобни инциденти.

Извинението дойде след публикуването в TikTok видео по-рано тази седмица от китайски създател на съдържание, който имаше резервация в хотел Evergreen Laurel в Париж и отказа да се настани, когато забеляза, че китайският флаг не е сред изложените във фоайето на хотела.

Във видеото в социалната мрежа мъжът се опита да убеди персонала на хотела да включи китайския флаг в декора, посветен на Олимпиадата, като предложи да предостави такъв. Служителите на рецепцията обаче казаха, че за това се изисква разрешение от управителя на хотела, а такова не може да бъде получено този ден, тъй като те не могат да се свържат с него през уикенда.

След това създателят на съдържанието и неговия екип не се регистрират, а вместо това избират да платят такса за анулиране и напускат хотела. По-късно те разговарят с китаец, за когото се твърди, че е член на кухненския персонал на хотела, който им казва, че китайското знаем е било включено в декора, но е премахнато от един от тайванските мениджъри.

Когато създателт на съдържание се връща в хотела в делничен ден, за да говори с управата на хотела, му бива казано, че нацоналните знамена, изложени в декора по повод Олимпиадата, са избрани на случаен принцип и китайското знаме не е включено – това показва последващо видео в TikTok.

Освен това хотелът се запазва правото да украсява фоайето си по свое усмотрение, каза един от мениджърите, добавяйки, че декорът на Олимпиадата така или иначе е на път да бъде премахнат.

Тикток-ърът насто да се постави китайското знаме преди декорът да бъде премахнат, но управата на хотела се извини, като каза, че това не възможно.

Оттогава видеоклиповете се споделят в общности, говорещи мандарин по целия свят, предизвиквайки различни мнения, като някои нетизени подкрепят позицията на хотела и критикуват създателя на съдържани, докато други са обратната позиция.

Откакто бяха публикувани видеоклиповете, редица китайски туристически сайтове премахнаха парижките и шанхайските клонове на хотел Evergreen Laurel от своите услуги за резервации.

В изявлението, публикувано в четвъртък на уебсайтовете на клина на хотела в Шанхай, се поднася официални извинение за създалата се ситуаци, причинила разочарованието на своите посетители.

От хотелиерската компания заявиха че покойният председател на Evergreen Group Чанг Юнг-фа е посветил живота си на двустранното търговско сътрудничество през Тайванския проток и не е имал желание да създава напрежение в отношенита между двете страни.

Хотелиерскит клон ще поддържа идеалите на Чанг и ще продължи да помага за култивирането на мирни отношения между Китай и Тайван, казаха от компанията.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дупничанин

    6 0 Отговор
    Виолинка, бе, чети по-надоле статията за тая социална мрежа. Че ти пийне соса, мани, бегай от тоя тиктак.
  • 3 Иман Халиф

    14 1 Отговор
    Важното е че имат знамето на 🌈.
  • 4 Последния Софиянец

    21 1 Отговор
    В четвъртък на Прайда пред президентството ми направи впечатление че нямаше НИТО ЕДНО българско знаме!Само на ЕС и на 🌈.

    Коментиран от #7

  • 5 Гунчо

    12 2 Отговор
    А бе, госпожа! Що не посмя да напишеш, че "...покойният председател на Evergreen Group Чанг Юнг-фа..." явно е бил от Тайван и веригата е под тайвански контрол? Тогава липсата на знаме на КНР става съвсем разбираема.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Иван

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Това от една страна е добре!!!........... твърде вероятно е знамето на Израел да е присъствало.