19 Август, 2024 16:19 1 050 16

Путин: Русия е готова да участва в усилията за подписването на мирно споразумение между Армения и Азербайджан

  • русия-
  • азербайджан-
  • армения-
  • владимир путин-
  • мирно споразумение

Той отбеляза, че след срещата си с азербайджанския президент Илхам Алиев ще се свърже с арменския премиер Никол Пашинян, за да обобщи резултатите от преговорите.

Путин: Русия е готова да участва в усилията за подписването на мирно споразумение между Армения и Азербайджан - 1
Снимка: БГНЕС

Русия е готова да участва в усилията за подписването на мирно споразумение между Армения и Азербайджан, както и при демаркацията на границата между страните, съобщи арменската новинарска агенция АРМЕНПРЕС, цитирано от БТА.

"Ако можем да направим нещо, за да стигнем до подписване на мирно споразумение, както и до определяне и очертаване на границата, да деблокираме съответните области в логистиката и икономиката, ще бъдем доволни от това", заяви руският президент Владимир Путин.

Путин подчерта, че Москва е готова да участва в регулирането на отношенията между двете страни до степен, в която и двете страни го искат. "Вчера засегнахме тази тема, днес ще продължим с уреждането на ситуацията в Южен Кавказ", допълни той.

"Ясно е и всички добре знаят, че Русия също е изправена пред кризи, предимно заради войната в Украйна, но историческата въвлеченост на Русия в ситуацията в Южен Кавказ през последните няколко години показва, че трябва да участваме в тези събития, разбира се, дотолкова, доколкото това искат страните", заключи Путин.

Той отбеляза, че след срещата си с азербайджанския президент Илхам Алиев ще се свърже с арменския премиер Никол Пашинян, за да обобщи резултатите от преговорите.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свободен

    19 7 Отговор
    И този като Хитлер в края си вижда призрачни армии!
    Няма реална представа за ситуацията си!
  • 2 Нека има мир по земята

    9 0 Отговор
    Нека има мир.
  • 3 Голям

    16 7 Отговор
    смешник путята! Арменците отдавна разбраха ,че подкрепата му е само на думи ! Сега решил в споразумения да се включва горкия!
  • 4 Путин не си мръдна пръста,

    19 4 Отговор
    когато азерите и турците превзеха Нагорни Карабах!
    Сега, когато видя, че Арменците потърсиха САЩ и НАТО се прави на миротворец. Късно е чадо, мандалото хлопна!

    Коментиран от #5, #11

  • 5 Путин

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "Путин не си мръдна пръста,":

    Мръднах го! Питай Мими Медведев как се изцъкли.
  • 6 Всъщност Русия вече няма роля в Кавказ

    11 4 Отговор
    Там всичко решава Ердоган

    Коментиран от #7

  • 7 Скоро и республиките като Чечня,

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Всъщност Русия вече няма роля в Кавказ":

    Дагестан и так делее, ще избягат при турци и китайци. Заради един Донбас Русия на Юго-Восток ще е ПАС!
  • 8 Гордън Шамуей 🤣🤣🤣

    14 3 Отговор
    Къде беше когато трябваше наистина да умиротворяваш района, Хаяско? Къде беше? Сега, когато Армения се разкачи от зависимостта от Русия, почна да се усещаш на какъв таралеж седна..ама е късно чадо.. в Кавказ и Закавазието парада вече се приема от Ердоган. А Русия може само да обикаля като пале отстрани и да опъва сополите.. Късно е чадо..късно е...Това е началото на разпада на последната колониална сила на Земята. И ще сме живи да го гледаме тоя филм... Пригответе пуканките , че шоуто скоро започва..

    Коментиран от #12

  • 9 Путин що се е

    5 0 Отговор
    Развел с жена си
  • 10 Ели стоянова

    2 0 Отговор
    😄😄😄🤡
  • 11 Ъхъ

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Путин не си мръдна пръста,":

    само дето Нагорни Карабах винаги е бил територия на Азербайджан...това, че преди 30 години арменците го отвоюваха, не значи, че е техен...

    Коментиран от #14

  • 12 абе

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гордън Шамуей 🤣🤣🤣":

    кажи си направо името - АЛФ...и си умен като него...
  • 13 деменцията джо

    5 3 Отговор
    Тоя самоуверен глу..пак няма реална представа за събитията в Русия повече от 200 хиляди от крайграничните райони напуснали родните си места тоя обикаля сякаш иска да каже -- " Всичко е нормално и всичко е под мой контрол " - .Това е да си глу..пак да нямаш представа за действителното положение когато вече 3 -та година е война и на ден или седмица превземат някое село или квартал и когато всеки ден умират стотици от двете страни и се харчат огромни средства а Руският народ мизерствува . Същият който подари 300 милиарда - замразените средства - сякаш нищо не е станало когато с тези средства можеше да се направят толкова много неща за народа- от пенсиите до инфраструктурата.
  • 14 Ракетник

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Ъхъ":

    А бе непросветени ми господинчо ,
    Какво значи за Вас “винаги” ?
    Че откога има такава държава , дето Кока-Колата е по-стара от нея , ще се опитам да я изрека, А.. , Аз…ладжан -гнусничко .
    Нека говорим сериозно и исторически , а не да си обясняваме на кого я били дали …
    Спрете да сте прости и запомнете да четете (не фейсбук и факти.бг).

    Коментиран от #15

  • 15 То наистина си иска четене

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ракетник":

    То и кьоравото прави окато ама ти като гледам още не си прогледнало. Планински Карабах абсолютно никога не е бил арменски с изключение на 29 години през които беше окупиран
  • 16 Е как не

    1 0 Отговор
    Във всяка манджа мерудия
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания