20 Август, 2024 11:38 1 179 8

Шестима заложници, отвлечени от „Хамас“, открити мъртви след израелска военна операция в Газа

  • заложници-
  • хамас-
  • военна операция-
  • газа

Смята се, че „Хамас“ все още държи около 110 заложници, отвлечени на 7 октомври.

Шестима заложници, отвлечени от „Хамас“, открити мъртви след израелска военна операция в Газа - 1
Снимкa: БГНЕС

Израелските въоръжени сили съобщиха днес, че са открили телата на шестима заложници, отвлечени от „Хамас“ при атаките на 7 октомври миналата година, които доведоха до началото на войната в ивицата Газа, предаде Асошиейтед прес, цитирано от БТА.

Телата са били намерени при нощна военна операция в южната част на палестинската територия. Израелската армия идентифицира заложниците като Ягев Бухщаб, Александър Данциг, Авраам Мундер, Йорам Мецгер, Надав Попълуел и Хаим Пери.

В съобщението не се уточнява кога и как са загинали те.

Шестимата заложници бяха открити мъртви в момент, когато САЩ, Египет и Катар се опитват да посредничат за постигане на споразумение за прекратяване на огъня между Израел и „Хамас“, което да доведе до освобождаването на десетки хора, държани в плен от палестинската групировка, отбелязва АП.

Смята се, че „Хамас“ все още държи около 110 заложници, отвлечени на 7 октомври. Израелските власти предполагат, че около една трета от тях са мъртви.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахах

    6 3 Отговор
    Тези там не се плюнчат като Многоходовото заешко сърчице от бункера
  • 2 сандо

    7 15 Отговор
    Най малко 60 000 палестинци трябва да бъдат елиминирани в отговор
  • 3 Предложение

    2 3 Отговор
    Предлагам властите на Израел и Палестина да ги z@стреlяt на площада в Йерусалим публично и да се приключва това. Израел ще направи мост от Западния бряг до Газа, който да бъде контролиран от Палестина, за да може да се пътува без минаване на държавна граница до двете части на Палестина, Йерусалим ще бъде обща столица, като Никозия на двата Кипъра и да има войски на ООН и демилитаризирана зона на границата.
  • 4 Щом не съобщават

    7 3 Отговор
    Как са загинали значи както обикновено сами са ги очистили
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Симо

    10 2 Отговор
    Еврейте няма да мирясат докато не избият всичките СИ заложници. После ще се обявят за мъченици и жертви! Имал е нещо предвид човека със смешните мустачки, като ги е приравнил с ци.....те и пе.......те
  • 7 Свети Валентин

    1 1 Отговор
    Симона, Симо, някого ще видиш и ти бял вълк по пладне.
    Арабите ще избият всички заложници. Това на всички ни е ясно. Така направиха и в Щатите, Англия, Италия та дори и у нас (Бургас) Народ който третира жените като животни, трябва да бъде ...........

    Коментиран от #8

  • 8 Азис Севдалинковски

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Свети Валентин":

    Не знам но когато притежаваме нещо ценно все го увиваме и пазим.

    Не съм видял някои да остави ценни за него неща разопаковано на улицата или пред къщата си.