Тема: Украйна

2 Септември, 2024 13:48 8 005 163

Украйна: какво се знае за падналия изтребител F-16

  • ф-16-
  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • изтребители-
  • володимир зеленски

Експертите от американския Институт за изследване на войната отбелязват, че загубите на техника и на самолети по време на бойни операции не са нещо изключително

Украйна: какво се знае за падналия изтребител F-16 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна е загубила един от изтребителите F-16, които ѝ бяха предоставени от международните партньори. Какво е известно за първата загуба на западен военен самолет?

Не мина и месец, откакто украинският президент Володимир Зеленски потвърди пристигането в Украйна на дългоочакваните американски изтребители F-16 - и вече стана известно за катастрофата на един от тях. От Генералния щаб на украинската армия потвърдиха, че това е станало на 26 август по време на отразяването на масирана руска ракетна атака. Пилотът Алексей Мес загина. Какво е известно за инцидента с F-16 до момента?

За падането на самолета най-напред съобщи американският Wall Street Journal, позовавайки се на официални лица в САЩ. По информация на изданието, самолетът не е бил свален от вражески огън, въпреки руския ракетен обстрел, а катастрофата по-скоро е станала заради грешка на пилота.

Заместник-говорителката на Пентагона Сабрина Сингх отказа да коментира подробностите за катастрофата. И не потвърди информацията за това, че изтребителят може погрешно да е бил свален от украински комплекс за противовъздушна отбрана "Пейтриът".

Една от версиите: погрешен украински обстрел

Версията за погрешен украински обстрел бе разпространена във Фейсбук от украинската депутатка Мариана Безуглая, излязла наскоро от фракцията на партията на Зеленски "Слуга на народа". Тя определи като причина за падането на изтребителя "липсата на координация между подразделенията на военните" и обвини командването на украинските ВВС и другите представители на армията в "лоша система за управление на военните решения".

Командващият украинските ВВС Николай Олешчук не потвърди, но и не отрече, че украинските военни носят вина за това. Той увери, че причините за падането на изтребителя ще бъдат установени, че продължава разследване със съдействието на американски партньори.

"За изясняване на причините на аварията е създадена специална комисия от украинското военно министерство, която работи в района на падането на самолета", се казва в изявление на Генералния щаб на украинската армия. В същото време "Гласът на Америка", позовавайки се на собствени източници в украинските ВВС съобщи, че сред версиите за катастрофата се разглеждат погрешен огън от страна на украинската противовъздушна отбрана, техническа неизправност на самолета и грешка на пилота.

Николай Олешчук от своя страна обвини Безуглая, че дискредитира украинските ВВС и производителите на американско оръжие. "Вие отново дадохте хляб на вражеската пропаганда и биете всички рекорди по руската телевизия! Цяла Русия ви ръкопляска!", написа командващият украинските ВВС, обръщайки се към депутатката.

От украинските ВВС съобщиха, че пилотът Алексей Мес е унищожил във въздуха три крилати ракети и един боен дрон. "Да, на 26 август, в деня на най-мащабния обстрел на Украйна, загубихме подготвен пилот, загубихме F-16, но не сме загубили човечността си и вярата в победата", коментира Олешчук, наричайки Алексей Мес един от най-добрите украински пилоти на изтребители.

Междувременно Зеленски уволни Олешчук вечерта на 30 август. "Безкрайно благодаря на нашите военни летци, инженери, войници от мобилните огневи групи, на противовъздушната отбрана - благодаря за резултата на всички, които наистина се сражават за Украйна. Това е необходимо и на командно равнище - ние трябва да укрепваме. И да пазим хората, да пазим всички наши войници", заяви президентът в обичайното си видеообръщение към съгражданите си.

Загубите на самолети не са учудващи

Експертите от американския Институт за изследване на войната отбелязват, че загубите на техника и на самолети по време на бойни операции не са нещо изключително. Затова се е очаквало, че в рамките на войната Украйна ще изгуби част от военната техника, предоставена от международните партньори. Същевременно обаче анализаторите констатират: "Всяка загуба на и без това ограничения брой предоставени на Украйна от Запада F-16 и обучени пилоти ще повлияе на способността за експлоатация на F-16 в близко бъдеще като част от системата за противовъздушна отбрана и за поддържка на въздушните удари по наземни цели".

В това, че украинските F-16 неизбежно ще се сблъскат със заплахата от падане или унищожение е убеден и американският авиационен експерт Крис Гордън. "Сигурен съм, че F-16 определено модернизира украинския военновъздушен флот, но в крайна сметка така или иначе може да се стигне до грешки", отбеляза той в интервю за ДВ.

Гордън допълни, че F-16 не е невидим самолет: "Той е откриваем от радиолокационните системи и може да бъде разкрит в небето."


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъжна вест

    25 95 Отговор
    Днес сутринта спря производството на руски смартфони и процесори.

    Коментиран от #6, #8, #158

  • 2 Хахах

    30 111 Отговор
    Знае се , че за едно седмична военна операция, русия стигна до там след 2 години и половина да се радва че един самолет е катастрофирал хаххаха

    Коментиран от #11, #130

  • 3 Трол

    112 13 Отговор
    Украинците го свалиха, за да не може никой от руснаците да получи 15 млн. за свален самолет.

    Коментиран от #78, #119

  • 4 Колю Гаубицата

    112 15 Отговор
    Поредното американско "Wunderwaffe" отече в канала!
    Джавелини, Хаймарси, Ейбрамси, 777 ...............бай-бай!

    Коментиран от #59, #139

  • 5 АУУУУУ

    12 103 Отговор
    Руският Белгород продължава да приема заслужения украински отговор на терористичните атаки на ватенките по Харков. От сутринта Белгород е в пламъци. Видео🔥🔥🔥🔥🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #7, #135, #140, #150

  • 6 4545

    36 3 Отговор

    До коментар #1 от "Тъжна вест":

    На мен ми избяга тази сутрин един дзегун, ти за чужди проблеми тъжиш.
  • 7 4545

    51 2 Отговор

    До коментар #5 от "АУУУУУ":

    Ще ти се развърже пъпа от толкова смях със сълзи!

    Коментиран от #14

  • 8 К.О.Т.арАК 🐱

    13 89 Отговор

    До коментар #1 от "Тъжна вест":

    ти остави , ами май ботокса няма а ходи в Монголия...уплашил се е да не го карат на двойна езда в ареста , чингизците

    Коментиран от #9, #31

  • 9 4545

    64 1 Отговор

    До коментар #8 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    Вече ходи!

    Коментиран от #26, #32

  • 10 Анани

    59 6 Отговор
    Рашките сигур сега са точат да бастардисат и другите, Зеленката да ги прибира да не дадат и те фира.
  • 11 Абе

    65 4 Отговор

    До коментар #2 от "Хахах":

    Че защо да не се радват, нали тоя стар ковчег е свален от натовски Патриот. А истината е тия ЗРК се управлявт от натовски военни.
  • 12 Мистър Кеш

    72 3 Отговор
    Щом пилота не е катапултирал, означава че самолета е свален.

    Коментиран от #143, #155

  • 13 обора в потрес

    80 6 Отговор
    поръчките за оръжието чудо фЪ-16 са спрели светът разбра за какъв боклук си дава парите.

    Коментиран от #20, #22, #44

  • 14 АУУУУУ

    8 34 Отговор

    До коментар #7 от "4545":

    ЗАЩО НЕ СМЕЕТЕ?... НЕ Е ЛИ СМЕШНО ? ....... ТОВА Е РУСИЯ ! ........ ТОВА СА ДУМИ НА ЖИРИНОВСКИ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤡🤡🤡

    Коментиран от #19

  • 15 Преподобна Стойна

    12 63 Отговор
    36 сръбски Миг-29 пристигат в Украйна на мястото на един свален Ф16. Как е Путин.оп.итеци, добре ли е? Ще има още много фойерверки по обширната блатна империя с външните тоалетнк
  • 16 мес е излязал от затвора

    29 4 Отговор
    да се бие за пари и да го пуснат по-рано . колко народ е убил при курск . уж защитавал киев . там удариха летищата . щом така е инфото , може да не е от бандите в пандиза . може да е пазил Киев . жертви има и от 2 страни . те вземат амфети .

    Коментиран от #25, #132

  • 17 защо

    52 6 Отговор
    Какво се знае?
    Мес е при Бандера, а Олешчук без работа.
  • 18 Кат много знаят и работят с истински

    45 3 Отговор
    ще им ги свалят.
    Наште най-много някой да ги смачка и да ги хвърли в кошчето.
  • 19 4545

    28 2 Отговор

    До коментар #14 от "АУУУУУ":

    Иди да ти пуснат едни изследвания за пинапсия. Сериозно ти го казвам.

    Коментиран от #24

  • 20 АУУУУУ

    7 50 Отговор

    До коментар #13 от "обора в потрес":

    ПАК РАШИСТКИ МЕЧТИ....... ПОСЛЕДНО ТУРЦИЯ ПОРЪЧА 40 БРОЯ Ф16 ......ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ДА ГИ ПОЛУЧАВА 2028 ГОДИНА .......КО РЕЧЕ 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 21 Пешо

    55 8 Отговор
    Знае се, че е една 50+ годишна коччина която е добра срещу талибани и африканци но срещу модерна пво е летящ ковчег. И се знае, че на нас но одраха кожите за тия бокллуци.
  • 22 Колю Гаубицата

    41 1 Отговор

    До коментар #13 от "обора в потрес":

    А Буци колко милиарда $ ги предплати?
  • 23 Ошашавена Копейка

    10 43 Отговор
    Версията на Безуглая е малко вероятна, а заявлението и е част от опита и да дискредитира ВСУ. ВСУ досега не са свалили нито един собствен самолет съветско производство, като МиГ-29, Су-27, Су-24 и Су-25, които са снабдени със западни системи за опознаване “свой-чужд”. Вероятността това да се случи на Ф-16 и то от система "Пейтриът", клони към нула. По-вероятно е, както при подобен случай с МиГ-29 преди време, който свали няколко дрона, да се е сблъскал с разхвърчалите се парчета от поразената цел. Както и да е, но това е голяма загуба за ВВС на Украйна, поради малкото доставени Ф-16 и неголемият брой на бойните и самолети в сравнение с тези на агресора.

    Коментиран от #36, #156

  • 24 АУУУУУ

    9 35 Отговор

    До коментар #19 от "4545":

    ТИ ОСТАВИ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ.... КАЖИ КЪДЕ ОСТАНАХА ЧЕРВЕНИТЕ ЛИНИИ ........ НИЕ СМЕ ЯДРЕНА ДЪРЖАВА И АКО БЪДЕМ НАПАДНАТИ ......ЩЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ЯДРЕН УДАР........ ТЕ НЕ СА НАПАДНАТИ .......ТЕ СА ОКУПИРАНИ ОТ НЕ-ЯДРЕНА ДЪРЖАВА ....КО РЕЧЕ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Безполезно е!

    36 1 Отговор

    До коментар #9 от "4545":

    Тоя едиот винаги е няколко дена назад и седмица встрани.
    Една табуретка е по-умна от него.
  • 27 СтаротоХасан

    4 28 Отговор
    Я всичкото путяга на баламатома!!!!!!
    Почни "Лебедово езеро"!!!!
  • 28 4545

    29 5 Отговор

    До коментар #24 от "АУУУУУ":

    Гнусно е сам да си слагаш плюсчета. Някакви отклонения, а?

    Коментиран от #29

  • 29 АУУУУУ

    7 27 Отговор

    До коментар #28 от "4545":

    Румънското правителство одобри законопроект, който позволява прехвърлянето на системата за ОП Patriot на Украйна. В момента той е изпратен в парламента за окончателното гласуване. 🚀🚀🚀🚀

    Коментиран от #30

  • 30 4545

    23 0 Отговор

    До коментар #29 от "АУУУУУ":

    Е, и?

    Коментиран от #33, #35

  • 31 Пхахаха

    36 0 Отговор

    До коментар #8 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    Хахаха, за какво дремеш само тук., като нищо не научаваш. Той вече ходи, бе
    бълха
  • 32 К.О.Т.арАК 🐱

    0 32 Отговор

    До коментар #9 от "4545":

    я дай накакъв линк от посещението

    Коментиран от #34

  • 33 АУУУУУ

    2 33 Отговор

    До коментар #30 от "4545":

    ЩЕ ИМА ОЩЕ СВАЛЕНИ РУСКИ САМОЛЕТИ И МЪРТВИ РУСНАЦИ.......И КОМЕНТАРИТЕ ТУК НЕ МОГАТ ДА ПРОМЕНЯТ НИЩО 💀💀💀💀🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #39, #92, #154

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Хи их хи

    26 6 Отговор

    До коментар #23 от "Ошашавена Копейка":

    "ВСУ досега не са свалили нито един собствен самолет съветско производство", хайде бе, сигурен ли си? Я върни лентата назад!
  • 37 Хи хи хи

    30 2 Отговор
    Тъй ще падат ефите без да знае никой от запада и укрофашистите - защо .......питайте ПУТИН и ще ви каже !!!!!!!
  • 38 Някой

    35 2 Отговор
    Възможности:
    1. ПВО го е нацелило. Грешката е кой къде е и липса на комуникация. Разграничаване на чужд-свой;
    2. ПВО ракети често следват отразен сигнал на облъчване и ако преследват еднаква цел, то почва да се отразява от по-голямото нещо. Така Украйна на военно учение над Черно море сваля пътнически самолет 2001г;
    3. Летял е преди това на МиГ и/или Су и е надценил Ф-16 като възможности и маневреност.
    На мен ми бе странно да ползват изтребител за ПВО. Но явно от тях ги е страх да доближат фронта и от там за какво да ползват.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 4545

    24 0 Отговор

    До коментар #40 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    ИЛ-76 онзи ден кацна в Монголия.
  • 42 АУУУУУ

    6 31 Отговор

    До коментар #39 от "4545":

    Нагледно за живота извън "руския свят" и мизерията в "руския свят". Видео, публикувано от информационни ресурси, показва украинския Донецк преди идването на "руския свят", в който изнася концерт Бионсе, и същият Донецк под руска окупация, в който се радват на отворен павилион за хляб. ГЛАД ГЛАД .Видео 🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #45, #54

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ааааааа не !

    29 1 Отговор

    До коментар #13 от "обора в потрес":

    Тиквата мисли след изборите да закупи естествено със наши пари 💰 💰 💰 още една ескадрила ф-16 която ще пристигне към 90 година за да го извадят от оня нагматизирания списък ....да забравят , къщата в Барселона и за кражбите му !!!!!!
  • 45 4545

    21 3 Отговор

    До коментар #42 от "АУУУУУ":

    Ми да, Русия изпитва остър недостиг на пшеница и затова няма хляб.

    Коментиран от #49

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Киборг

    12 1 Отговор
    Белканто приема на промоция тигри и пантери,щудебейкъри и леклерки,а1 и а 2.качествен материал.
  • 48 СЛАВА РУСИЯ !

    30 4 Отговор
    СЛАВА НА ПУТИН. !!!!!!!
    СЛАВА !!!!!!! СЛАВА !!!!!!! СЛАВА !!!!!!!
    ВЕЧНА СЛАВА !!!!!!!
  • 49 АУУУУУ

    2 32 Отговор

    До коментар #45 от "4545":

    НЕ САМО ТОВА.......НАВСЯКЪДЕ ПИШАТ ЧЕ ЗАПАДА ЩЕ ДОКАРА РУСИЯ ДО БИБЛЕЙСКИ ГЛАД ......И СЛЕД ТОВА ЩЕ ИМ ПРОДАВА ХРАНА КАТО В ЗАМЯНА ЩЕ ПОЛУЧАВА ЯДРЕНИТЕ БОЙНИ ГЛАВИ НА РУСИЯ. ....... И В МОМЕНТА ИЗГЛЕЖДА ЧЕ СЕ РАБОТИ В ТАЗИ ПОСОКА 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #50

  • 50 4545

    13 1 Отговор

    До коментар #49 от "АУУУУУ":

    И аз това четох. Даже го има разлепено по площадите на запад.

    Коментиран от #53

  • 51 факуса

    21 0 Отговор
    квот докопат питеците и дава фира,следва дайте,че свърши
  • 52 Удриии

    25 1 Отговор
    Вероятно руснаците са го изтрещяли и толкова. Сега останалите ефки няма да смеят да се покажат
  • 53 АУУУУУ

    5 25 Отговор

    До коментар #50 от "4545":

    РУСКИЯ НЕФТ СЕ ПРЕДАВА, НЕ СЕ ПРОДАВА ЗА ЮАНИ И РУПИИ........РУПИИТЕ СЕДЯТ В ИНДИЯ И НЕ МОГАТ ДА СЕ ИЗПРАЩАТ В РУСИЯ.....ПЛЮС ЧЕ РУПИЯТА Е НЕКОНВЕРТИРУЕМА ВАЛУТА......ДОСЕГА В ИНДИЯ ИМА БЛОКИРАНИ 48 МИЛИАРДА ДОЛАРА В РУПИИ........ЮАНА СЕ ИЗПРАЩА В РУСИЯ ....НО СЛЕД ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЪРНЕ В КИТАЙ ЗА ПОКУПКА НА КИТАЙСКИ СТОКИ.....ЗАЩОТО ВЕЧЕ СЕ ВОДИ "МРЪСЕН ЮАН ....И ЗАРАДИ ВТОРИЧНИТЕ САНКЦИИ ОТ ЮНИ КИТАЙ ОТКАЗВА ДА ГО ПРИЕМЕ.....ЗА ЮЛИ МЕСЕЦ НЕДОПЛАЩАНЕТО НА КИТАЙСКИ СТОКИ Е ДОСТИГНАЛО 80% КИТАЙ Е ПОЛУЧИЛ ОТСТЪПКИ ЗА НЕФТА И ГАЗ ОБЩО 28 МИЛИАРДА ДОЛАРА ....ТОЕСТ ПЕЧАЛБАТА НА РУСИЯ ПОЧТИ НУЛЕВА .........ТОВА Е ОФИЦИАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ РОССТАТ 🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #56

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Запада умре !!!!!!

    25 1 Отговор
    Да живее ИЗТОКА !!!!!
  • 56 4545

    16 1 Отговор

    До коментар #53 от "АУУУУУ":

    Ако спреш да слагаш накрая тези смеещи се със сълзи човечета мога да ти отговоря. Иначе описанието е ново:Синдром на Юнг! Но има наченки на пинапсия.

    Коментиран от #60

  • 57 Артилерист

    31 2 Отговор
    Няма нищо ново в тоз матрял. Той просто е една обобщена компилация на всичко казано досега за сваления ф16. От нея, компилацията, си избирам сентенцията, че на война е нормално да има загуба на бойна техника. С което, разбира се, съм съгласен, но целта е да се нанасят повече загуби на противника, а не да оправдаваш собствените щети. От досега известното за войната знаем, че американците и техните подчинени западни послушници почти изпразниха складовете си с предадена на Украйна бойна техника, но Зеленски и приближените му непрестанно се оплакват от недостиг на оръжия и искат още и още. Русия напротив, създава нови съединения и обединения, въоръжава си ги и постоянно има числено превъзходство. При това тя сама се въоръжава, като използва незабележимо малко количество ирански дронове. Следователно, руските войски нанасят многократно по-големи загуби на украинците в бойна техника. За живата сила има данни, че украинците понасят 5 пъти повече загуби, но в техника техните загуби са още по-големи...
  • 58 факуса

    15 1 Отговор

    До коментар #35 от "АУУУУУ":

    ауууу а питеците мрат ли мрат,вие си драскайте тук и там
  • 59 1944

    0 9 Отговор

    До коментар #4 от "Колю Гаубицата":

    господарите и менте на такова не могат да сделат.

    Коментиран от #162

  • 60 АУУУУУ

    2 19 Отговор

    До коментар #56 от "4545":

    СМЕЯ СЕ , 🤣🤣🤣ЗАЩОТО НА ТОВА КОЕТО ПИША ВИЕ КОПЕЙКИТЕ 😭😭😭😭

    Коментиран от #62

  • 61 Киборг

    19 1 Отговор
    Със сигурност се знае,че нема да стане.Бракма холандска.Язък за човека.
  • 62 4545

    16 2 Отговор

    До коментар #60 от "АУУУУУ":

    Мария Луиз фон Франц, швейцарски психолог, писател и научен сътрудник на известния философ Карл Густав Юнг, забелязва тревожна тенденция в средата на 20-ти век – много мъже и жени в зрелите си години остават умствено „закърнели“ в своето съзряване.
    Мога и на медицински език да ти го опиша.

    Коментиран от #63

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 az #СВО

    24 0 Отговор
    Навремето ни разправяха и за "Призрака от Киев" помните ли?

    После сами си признаха, че са лъгали ...
    Всичко се повтаря! :)))

    Коментиран от #66

  • 65 4545

    17 0 Отговор

    До коментар #63 от "АУУУУУ":

    На 82 години човек е нестабилен. Възможно е да е паднала от прозореца.

    Коментиран от #67

  • 66 АУУУУУ

    3 21 Отговор

    До коментар #64 от "az #СВО":

    ТОВА БЕШЕ КОГАТО УКРАЙНА ОТСЪПВАШЕ.....СЕГА УКРАЙНА ОКУПИРА РУСИЯ ......ТОГАВА НЯМАШЕ ЗАПАДНА ПОМОЩ СЕГА ИДВА ВСЕКИ ДЕН 💥💥💥💥🤣🤣🤣🤣🤣
  • 67 АУУУУУ

    2 19 Отговор

    До коментар #65 от "4545":

    АБЕ МНОГО ВЗЕХА ДА ПАДАТ В РУСИЯ .... А СЪЩО СЕ САМОУБИВАТ С КОНТРОЛЕН ИСТРЕЛ В ГЛАВАТА 💀💀💀🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #70

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 4545

    17 0 Отговор

    До коментар #67 от "АУУУУУ":

    Навсякъде е така но не всички пишат за такива случки. Загиват в планините, катастрофират и разни други.

    Коментиран от #79

  • 71 Пилот

    17 0 Отговор
    "сред версиите за катастрофата се разглеждат погрешен огън от страна на украинската противовъздушна отбрана, техническа неизправност на самолета и грешка на пилота"

    Абе всичко се разглежда само и само да не кажете че руснаците са го свалили обаче накрая се издавате:

    "Той е откриваем от радиолокационните системи и може да бъде разкрит в небето."

    Защото какво значение има ако дали е откриваем или не ако е "грешка на пилота". Пък "Пейтриът" няма как да го свалят защото са натовски и самолета е натовски и всички имат система за разпознаване "свой-чужд".
  • 72 az #СВО

    21 0 Отговор
    Карго култът яко тресе режима в Киев!

    Дотук загубиха стотици самолети и нищо...

    Сега загубиха един американски Ф-16 и тонове рев, сълзи, сополи, митове и легенди!

    Че чак и началника на ВВС си изритаха:)))
  • 73 Китин от Китен

    26 0 Отговор
    За падналия Ф 16 се знае, че е паднал.
    Толкова.
    Да видим какво ще се случи с непадналите. Които, засега, са нелетящи, пореди което не могат и да паднат.
    Е, нека полетят, ще стане ясно.
  • 74 Фокси

    21 0 Отговор
    Знае е се, че го е смъкнал руски учебен Миг 21 с ракета от 1967 година
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Мдаааа.... почна се

    21 0 Отговор
    Първия падна... от общо 10 шофиори на ефки останаа 8 ... скоро май ша са занулят кат абрамсите, леопардите, тигрите и т.н....

    Коментиран от #131

  • 78 Руски пилот на изтребител

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    Егати и гаднярите.
  • 79 АУУУУУ

    0 16 Отговор

    До коментар #70 от "4545":

    АМЧИ РАЗБИРА СЕ....... НОРМАЛНО Е ЗА РУСКИТЕ ИКОНОМИСТИ....ДА ПАДНАТ ОТ ПРОЗОРЕЦА...... 💀💀💀🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #82, #98

  • 80 бай Ставри

    20 0 Отговор
    Знае се със сигурност, че няма да е последния паднал, както и почти сигурно е, че ще бъдат унищожени всичките. Руснаците могат да запазят някой за музея на победата.
  • 81 Доктора

    15 3 Отговор

    До коментар #75 от "4545":

    Виж сега когато умре човек на него не му е тежко а страдат живите около него и с малоумниците е така - те не осъзнават че са малоумни и страдат другите около тях пък този с големите букви е патологичен случай - при него нищо не помага.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Пародия

    19 1 Отговор
    Изпратете комисия от нашенци.Те са специалисти по историите след сваляне на българския изтребител.
    Спомням си,че Айзък Азимов,след като прочете последната версия,се отказа от приза за най-добър писател фантаст за всички времена...
  • 85 Антитрол

    13 1 Отговор

    До коментар #83 от "АУУУУУ":

    "Е НОРМАЛНО ДА ИЗХВЪРЛЯТ 82 ГОДИШНА ЖЕНА ОТ ПРОЗОРЕЦА"

    Е друго си е да изхвърлят сегашния президент от надпреварата за нов президент - дали е жив още че нещо не се е появявал от тогава.
  • 86 АУУУУУ

    1 18 Отговор

    До коментар #82 от "Антитрол":

    А ТАМ ПЪК.... НАПРАВО ВИ СЕ СТЪЖНИ....... БАЙДЪН СЕ ОТКАЗА. ....... ВЕЧЕ ВАШИЯ ТРЪМП Е ДЯДОТО...... ПО ПОСЛЕДНИТЕ ЕКЗИТПОЛ ХАРИС УБЕДИТЕЛНО ВОДИ С 4% ........ А КАК СЕ РАДВАХТЕ.....ПОМОЩА ЗА УКРАЙНА СПИРА ...УРАААА .....А ПЪК ХАРИС НАРЕЧЕ ПУТИН ДИКТАТОР .....И ОБЕЩА ПОМОЩА ЗА УКРАЙНА ДА НЕ СПИРА 🚀🚀🚀💥💥💥🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #91

  • 87 нннн

    15 1 Отговор
    Какво го дъвчете тоя самолет цяла седмица? И с война, и без война, самолетите падат понякога. Не сте ли чували?
  • 88 Укропропаганда

    27 0 Отговор
    "пилотът Алексей Мес е унищожил във въздуха три крилати ракети и един боен дрон"

    И една ПВО ракета от системата С-500 като е тръгнал на таран срещу нея.
  • 89 Механик

    24 0 Отговор
    Много ми е смешно, как вувузелките се кефят, че сръбски МиГ 29 ще бъдат дадени на Украина (евентуално).
    Ами нали същите тия вувузели ни обясняваха, как това са руски кюнци и за нищо не стават? Ти остави това, ами тия жълтопаветни кресльовци ни убеждаваха преди години, че трябва да си купим Ф-16, щото миговете са демоде.
    Нали всичко руско не можело да лети бе? За какво ги двате тия "таратайки" на укрите. искате да се самоизбият ли?

    Коментиран от #95

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Антитрол

    17 0 Отговор

    До коментар #86 от "АУУУУУ":

    "БАЙДЪН СЕ ОТКАЗА"

    Хайде бе останах с впечатлението че го отказаха - защо ли сам не каза че се отказва а излезе съобщение от негово име. Пък и сигурно е върхът на демокрацията да застреляш опонента си който води в надпреварата - какви изостанали руснаци да изхвърлят някакви бабички от които нищо не зависи - даже и не работи в някоя банка.

    Ама са ви казали в канчето на господарите че не може да се гледа.

    Коментиран от #96

  • 92 Ха ха ха

    17 0 Отговор

    До коментар #33 от "АУУУУУ":

    Ще има още свалени ф16 и още убити укрофашистки пилоти.

    Коментиран от #99, #109

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Запознат

    15 0 Отговор

    До коментар #89 от "Механик":

    То и тази "новина" за сръбските Миг-29 може да е толкова вярна колкото и че Украйна ще получи 80 Ф-16 от запада. Иначе наистина е голяма радост сред козячетата нищо че предишната опорка беше че Миговете за нищо не ставали - при тях не е проблем да обърнат палачинката много бързо.

    Те за пари и русофили ще станат чудодейно ама няма кой да плаща.
  • 96 АУУУУУ

    2 13 Отговор

    До коментар #91 от "Антитрол":

    ШОКЪТ КОГАТО РАЗБРАХТЕ ЧЕ БАЙДЪН СЕ ОТКАЗВА ....... ОЩЕ ТОГАВА ВСИЧКИ РАШИСТИ РАЗБРАХА ЧЕ СА ЗАГУБИЛИ ........НАЙ-МНОГО МИ ХАРЕСА ПРИЗИВА НА ТРЪМП......ЧЕ БАЙДЪН Е ДЛЪЖЕН ДА ОСТАНЕ В НАДПРЕВАРАТА........ ПРОСТО КАТО ЧЕТА ЖАЛОСТИВИТЕ ВИ КОМЕНТАРИ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #101

  • 97 Истината

    16 0 Отговор
    Самолета е катастрофирал с падаща пералня от стратосферата !
  • 98 Данчо

    14 1 Отговор

    До коментар #79 от "АУУУУУ":

    В същото време, от прозореца подно американски офицер. Бил се напил.... ха ха ха
  • 99 АУУУУУ

    1 4 Отговор

    До коментар #92 от "Ха ха ха":

    ЩЕ ЩЕ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Минаващ

    7 0 Отговор

    До коментар #96 от "АУУУУУ":

    На вас никой доктор не може да ви помогне а на рудите въобще не им дреме кой ще е президент на правилните демократи !

    Коментиран от #103

  • 102 За толкова проЗти ли ни имате!

    14 0 Отговор
    Щом Зеленски уволни скоропостижно шефа на ВВС,работата в ясна!
    Самолет,заедно с един от най-опитните пилоти на Ф-16,са унищожени от-
    СОБСТВЕН ОГЪН!
  • 103 АУУУУУ

    1 11 Отговор

    До коментар #101 от "Минаващ":

    ЗАТОВА ЛИ СПРЯХТЕ ДА ПИШЕТЕ........." СЛЕД ИЗБОРИТЕ ПОМОЩА СПИРА И УКРАЙНА КАПИТУЛИРА " ........ ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛО 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #106

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Минаващ

    13 0 Отговор

    До коментар #103 от "АУУУУУ":

    Ние не пишем а следваме фактите и разсъждаваме а те са че бандерите изгубиха 30% територии а вие които си пишете с големи букви си пишете - думи , думи прах на тупан ..

    Коментиран от #108

  • 107 Минаващ

    6 1 Отговор

    До коментар #105 от "АУУУУУ":

    Фактите за които твърдиш че пишеш от работническо дело ли си прочел и след дълго умопомрачение сега си се сетил да дискутиращ на себе си ?

    Коментиран от #110

  • 108 АУУУУУ

    1 12 Отговор

    До коментар #106 от "Минаващ":

    МИНАЛАТА ЗИМА РУСИЯ ОСТАВИ УКРАЙНА БЕЗ ЕЛЕКТРИЧЕСТВО .......СЕГА Е РЕД НА РУСИЯ ДА ОСТАНЕ НА СТУДЕНО........ПРОБЛЕМ 1 - ОТ ЕВРОПА И САЩ СНАБДИХА УКРАЙНА С РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ И ГЕНЕРАТОРИ ....А РУСИЯ Е ПОД САНКЦИИ.......ПРОБЛЕМ 2 - ЗИМАТА В РУСИЯ Е МНОГО ПО-СТУДЕНА 🚾🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #163

  • 109 Хаха

    13 1 Отговор

    До коментар #92 от "Ха ха ха":

    Според мен няма да има други свалени ефки, защото.... просто няма да излитат повече! Но не е ясно дали няма да ги открият и треснат в бетонните укрития, както между другото се случи вече на някои от тях...
  • 110 АУУУУУ

    1 11 Отговор

    До коментар #107 от "Минаващ":

    РОССТАТ Е ОФИЦИАЛНА ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ...... ЗА КОЯТО НЯМА КАК ДА МИ КАЖЕШ ЧЕ СИ ИЗМИСЛЯМ ...... И ТАМ ГИ ПИШЕ ТЕЗИ ФАКТИ ...... КО РЕЧЕ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #112, #115

  • 111 До Ауууу

    20 0 Отговор
    Изтребителя е блъснат от телевизор реещ се из украинското небе … иначе този супермодерен самолет не може да бъде свален от руска ракета , нито стелта .. ммм стелта само сърбите могат да свалят , с прахосмукачка !

    Коментиран от #113

  • 112 Минаващ

    7 0 Отговор

    До коментар #110 от "АУУУУУ":

    Ти нищо не измисляш то е приятен сън в повредената ти структура и промития ти мозък !

    Коментиран от #114

  • 113 АУУУУУ

    1 15 Отговор

    До коментар #111 от "До Ауууу":

    СЪРБИТЕ СВАЛИХА СТЕЛТА НА ПРИНЦИПА " ПУЦАЙ КУМЕ" ПРОСТО СА СТРЕЛЯЛИ ПО ФОРМАЦИЯ ИЗСТРЕБИТЕЛИ...... В СРЕДАТА Е БИЛ СТЕЛТА ....... А ТАЗИ ЛЕГЕНДА ЧЕ УЖ СЪС СТАР РУСКИ РАДАР НА ДЪЛГИ ВЪЛНИ.....ЗАЩО НЯМА ПОВЕЧЕ СВАЛЕНИ СТЕЛТА......... ТЕ НЕ СПИРАТ ДА БОМБАРДИРАТ В СИРИЯ 💥💥💥💥🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #116

  • 114 АУУУУУ

    1 10 Отговор

    До коментар #112 от "Минаващ":

    АЗ НЕ ИЗМИСЛЯМ ...АЗ ЦИТИРАМ...... А РАШИСТКИ ФАНТАЗИИ ГИ ПИШЕТЕ ВИЕ 🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #118

  • 115 Съвет

    13 0 Отговор

    До коментар #110 от "АУУУУУ":

    Виж какво пишат американците за Донбас и войната там и защо през август са загинали 68000 украински войници !
  • 116 Антитрол

    15 0 Отговор

    До коментар #113 от "АУУУУУ":

    "ЗАЩО НЯМА ПОВЕЧЕ СВАЛЕНИ СТЕЛТА"

    Защото ги снеха от въоръжение - наистина си патологичен случай.

    Коментиран от #121

  • 117 Явно самолетът е боклук, който излита

    13 0 Отговор
    Пилотът също се и учил в НАТО, демек научил е да излита, но после си е купил дипломата.

    Зял успех е, че украинците са разбрали, че самолетът липсва.

    Но ако не знаеш къде е паднал - вече наподобява на Малайзиския Бойнг.

    А, излъгахте, че един са загубили. Два липсват. Загадката е пълна!
  • 118 Минаващ

    9 0 Отговор

    До коментар #114 от "АУУУУУ":

    Всеки е свободен да цитира собствените си видения и после сам да си ги коментира - демокрация , иначе информация навсякъде за всичко наоколо …
  • 119 Хей

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    Не е важното аз да съм добре. Важно е на Вуте да му е зле...
  • 120 Гравитацията свали американски самолет

    13 0 Отговор
    Дойче веле е отходен канал на натовската пропаганда. Не очаквайте смислено четиво от тях. Още четейки заглавието си губиш времето.

    Едно и също пишат, просто сменят Леопард с Ейбрамс, после с Ф-16, след това с Байрактар. Така си получават парите. От нашите пари, които наливаме на НАТО и Украйна.
  • 121 АУУУУУ

    1 10 Отговор

    До коментар #116 от "Антитрол":

    ТОВА КЪДЕ ГО ПРОЧЕТЕ .....ТАСС ...... ЗАТОВА ЛИ В ДОПЪЛНЕНИЕ НА F117 ..... СЪЗДАДОХА В21"РЕЙДЪР" ...... АБЕ КЪДЕ Е РУСКИЯ СТЕЛТ 🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 122 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    8 0 Отговор
    Да бе! Грешка, -/една от версиите..? / а, ДРУГИ ВЕРСИИ?? Само една ли версия лансира "ДОЙЧЕ- ЗЕЛЕ?" ? ПОКАЗАТЕЛНО Е, ЧЕ НИТО ПЕНТАГОНЪТ ПОТВЪРЖДАВА ЧЕ Е ГРЕШКА, НИТО УКРИТЕ!! Така, че ЩЕ ИМА ОЩЕ "ГРЕШКИ", /както с унищожените вече 9 системи "Пейтриът", БрадлитА, Мардъри, Страйкъри. Хаймарси... ВОЙНА Е... РУСНАЦИТЕ НЕ СТРЕЛЯТ С БОНБОНИ...
  • 123 Мирослав

    12 0 Отговор
    Никога досега укронацистите не са признавали такава загуба и винаги да криели загубите на самолети, при това почти веднага след случилото се, така че загубените самолети са много повече, бъдете сигурни . На летището ударено от руснаците пострадаха много самолети ф-16, но само единият явно е бил с пилота вътре и явно е трудно да бъде прикрито.
    Всички техни признати загуби трябва да умножавате поне по 3 , по 5, по 10.
    Зеленски призна за само 31000 убити войници след цели две години военни действия, смятайте как се лъже на едро.
  • 124 Фактолог

    6 0 Отговор
    Днес показаха много хубави видео клипове как край курска област си отидоха още три установки Химарс и две зенитни Бук с командните и зареждащите машини след като ги навестиха руските Искандер. 100 милиона долара в минус само днес, плюс специалистите .
    Като се има предвид че краварите произвеждат по само 60 Химарс на година, а край Курск изгубиха за един месец 9 , щетата е огромна.
  • 125 Ми-6, Де2, Юту, Трамвай №5 и 3-те влъхви

    9 1 Отговор
    а британското разузнаване и британските учени какво мислят по въпроса????

    Коментиран от #137

  • 126 Още колко Ф16 има на въоръжение

    1 4 Отговор
    Един по малко не е голяма работа жалко за пилота

    Коментиран от #133

  • 127 Сатана Z

    8 0 Отговор
    Зеленски се обажда по телефона на Байдън:

    -Дай още F16,че единия гo свалихме,ама ни трябват и още "Пейтриът",че тях ги ползваме да сваляме F16.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Гост

    8 0 Отговор
    Стана ясно, че с преатели като УСА, враг0ве не ти требат.
  • 130 Катастрофа ти е в главата.

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хахах":

    Самолета барабар с шофера му бяха над не ни от 1 Кинжал и дойдоха в небитието и двамата. Това е само началото. Фи 16 нема да мое и да се отлепят от пистата и ще бъдат унищожаване с шаферите си.
  • 131 Проста математика...!

    2 3 Отговор

    До коментар #77 от "Мдаааа.... почна се":

    10-1=9
    Откъде го изчисли...8...?!?!
  • 132 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "мес е излязал от затвора":

    Приятел, не разбирам защо имате толкова "+", като само за правописа следва да Ви поставят "2", за изразяването на "мисълта" - пак толкова. Явно двойкаджийте здраво се подкрепяте! Срам ме е когато чета подобна "българска реч" в сайтове, които по принцип уважавам.
  • 133 Ако пилотът е украинец

    4 1 Отговор

    До коментар #126 от "Още колко Ф16 има на въоръжение":

    Ако е украинец - на кой му е жал за нацито?

    Ако е бил американец - даже си е хубаво за света. Щото сигурно реди това е бомбардирал разни сватби в Близкия изток.

    При всички случаи е хубаво за света.
  • 134 Самият Путин съм

    2 1 Отговор
    Ще дадем наградата на този, който пооге снимка на самолета на земята. Иначе са напразни претенциите на всички желаещи премията за свалянето му.

    Ако иранският дрон го е свалил наградата отива при аятоласите.
  • 135 Как е в Покровск и в Угледар

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "АУУУУУ":

    опекоха ви тъпите кратуни там, както и в Курското приграничие.
  • 136 Естетика

    4 0 Отговор
    Абее много шаренийка по тия тъй много реклмирани Ф-16-ки?!
  • 137 Бориз Жонсън британец 100 процента

    4 0 Отговор

    До коментар #125 от "Ми-6, Де2, Юту, Трамвай №5 и 3-те влъхви":

    Според Британското разузнаване се очаква самолетът един ден да бъде намерен в коя нива е орал и да му се изчегърта черната кутия.

    Но няма да може да бъде разчетена, поради древната технология на грамофонен запис, която ползва този модел самолети.

    Оставяме на Зеленскай пълните права да уволни пилота, който е излетял без разрешение с ценната за всички машина.
  • 138 така ли

    4 1 Отговор
    Падна тая щайга празна ....
  • 139 така е

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Колю Гаубицата":

    даже не ги брояг пуми,муми ,котараци и ....
  • 140 Имам усещането...

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "АУУУУУ":

    ....че убийството на цивилни не ще да помогне на укрофашетата на фронта...що ли така.

    Коментиран от #141

  • 141 АУУУУУ

    3 4 Отговор

    До коментар #140 от "Имам усещането...":

    БОМБАРДИРОВКИТЕ НА РУСИЯ В УКРАЙНА СА СПЕЦИАЛНА ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ...... БОМБАРДИРОВКИТЕ НА УКРАЙНА В РУСИЯ СА ТЕРОРИЗЪМ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 142 анонимин

    4 0 Отговор
    Ами паднал е!Дано всички паднат!

    Коментиран от #144

  • 143 МДС

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Мистър Кеш":

    Украинският F16 е ударен със зенитна ракета отгоре и пилотът не е имал никакви шансове да катапултира (руски източници)
  • 144 Пайлът Том Круз Маверик

    3 1 Отговор

    До коментар #142 от "анонимин":

    Ако е паднал, значи все пак е летял. Това е постижение за самолета и сбъдната мечта за пилота.

    Хубавото е, че Бойко плати на американците за същите вехтории. Нашите пилоти ще са щастливи като украинци.
  • 145 уфааааааааааааа

    3 1 Отговор
    Голям праз, загубили F-16, ефки по света много, по готиното е, че се е затрил пилота, от 6 останаха 5.
  • 146 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    3 1 Отговор
    Ошашавихте се, какво да пишете..голям праз един фъ 16, след като РФ чупи канчетата на бандерите всячески по фронта.
  • 147 АЗ ОТ БТВ РАЗБРАХ ЧЕ Ф16 ДОКАТО СЕ Е

    4 0 Отговор
    БИЕЛ С ГЛУТНИЦА ИЗТРЕБИТЕЛИ НА РУСИЯ Е БИЛ УЛУЧЕН ОТ ПЕЙТРИЪТ И ПИЛОТА Е УБИТ ! ТАКА РАЗБРАХ ЧЕ И СЕГА ЛЪЖЕТЕ !

    Коментиран от #153

  • 148 И СЛЕДВАЩИЯ ИЗЛЕТЯЛ ЩЕ

    4 1 Отговор
    ГО СПОЛЕТИ СЪЩАТА СЪТБА ЗА НАДМОЩИЕ НАД МЕЧКАТА !
  • 149 Чудя се

    3 0 Отговор
    Ето защо цитирам

    самолетът не е бил свален от вражески огън


    Щом не е свален от вражески огън тогава или е паднал от само себе си понеже е таратайка или е свален от своите
  • 150 Белгород е пълен

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "АУУУУУ":

    с българи! Защо това никой не го съобщава както в Одеса например? Това ли е демокрацията и свободата?
  • 151 НЕ МОЖЕ САМОЛЕТ ОТ СРЕДАТА НА МИНАЛИЯ

    4 0 Отговор
    ВЕК ДА ЛЕТИ И ТО САМ !
  • 152 Татоти

    5 0 Отговор
    Когато руски самолет бъде свален от приятелски огън, пилотска грешка или пък някакъв дефект, веднага руската техника не става и т.н. Когато обаче това се случи с противници на Русия .... е, случва се и това е нещо обикновено. Една Ефка излетя и падна. Дали е свалена от приятелски огън или си и е бил последен полет, че е дърта и е била за кофата е без значение. Разправяха, че точно този пилот бил един от най-добрите, АС, демек. Значи пилотска грешка е малко вероятно. Приятелски огън ..... нали има система за разпознаване. Май си е било летящ ковчег.
  • 153 Татоти

    3 0 Отговор

    До коментар #147 от "АЗ ОТ БТВ РАЗБРАХ ЧЕ Ф16 ДОКАТО СЕ Е":

    Доколкото си спомням, една руска фирма беше обявила 15 милиона за първата свалена Ефка. Не за всеки свален, а първия. Сега да видим кой ще се похвали, че я е свалил. Укрите за пари всичко ще направят, даже и тоя резил. Да не стане да ги преведат в швейцарската сметка на Зеленски???
  • 154 Коко

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "АУУУУУ":

    Много си страшен бе бате?! Абсолютен гьон!
  • 155 Добри

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мистър Кеш":

    При директно попадение с ракета "Пейтриът" нямаш шанс да катапултираш. Те и първоначално "Уолстрийт джърнъл" качиха на сайта си че е жертва на "Приятелски огън" но по късно коригираха текста.
    П.П. В недалечното минало и ние на Шабла по такъв начин загубихме опитен летец.

    Коментиран от #161

  • 156 Добри

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ошашавена Копейка":

    Защо мислиш така? Нима над Шабла не изгубихме при подобни обстоятелства пилот и самолет ?
  • 157 Аса

    2 0 Отговор
    Знае се, че е американски и е имало един украински обучаван пилот и един обучаващ американски.
  • 158 Аса

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тъжна вест":

    Последният американски смартфон беше Блякбери. Аппле ги правят в Китай и Индия. И когато през 2009-та Обама призова шефовете на Аппле да върнат производството в САЩ, те му отговориха "сорри екселенц, в Родината няма достатъчно квалифицирана работна ръка".
  • 159 може

    3 0 Отговор
    Сърбите свалиха къде - къде по - модерен невидим , и скъп самолет , и то с някаква самоделка , .... а тия тръгнали с 50 годишни кошници да плашат Русия ?
  • 160 Крико

    2 0 Отговор
    Знае се че е паднал ...ама не е паднал , а е свален
  • 161 Смешки ...

    1 0 Отговор

    До коментар #155 от "Добри":

    Самолетът и ПВО - то имат кодово разпознаване " свой - чужд" , дори по грешка да натиснеш копчето системата ПВО , чете кода на самолета и го дефинира като " свой" , съответно не произвежда изстрел ...така , че няма как да е ударен от Пейтриът ...
  • 162 Верно ли ...

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "1944":

    ...и от кво тогава падна това тенеке , излетяло да прехваща руски ракети ... всъщност прехвана една , тая дето го ковна .
    Бегай да кажеш на НАТО - ето ти стратегия - да им пратят толкова Ф 16 , колкото ракети имат руснаците и ще ги прехванат всичките ... е , малко скъпичко идва ама нема страшно .
  • 163 Приятелю ...

    0 0 Отговор

    До коментар #108 от "АУУУУУ":

    ..,има ли нЕкъФ начин да си малко по -малко т.ъ.п ?
Новини по държави: