4 Септември, 2024 05:26 1 042 3

Екстремни горещини измъчват западната част на САЩ

  • сащ-
  • горещини

Температурата във Финикс достигна поне 38 градуса по Фаренхайт 100 поредни дни

Екстремни горещини измъчват западната част на САЩ. Температурата във Финикс достигна поне 100 градуса по Фаренхайт (близо 38 градуса по Целзий) 100 поредни дни, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на Националната метеорологична служба на страната.

Ситуацията е особено тежка в пустинните градове, където се очаква термометрите да показват 120 градуса по Фаренхайт (49 градуса по Целзий). Прогнозите са за поредица дни с изключително високи температури в югозападните американски щати.

Бездомниците, възрастните, деца и хората, които имат проблеми със здравето на изложени на най-голям риск, предупреди Националната метерологична служба на САЩ.

Очакванията са температурите да поемат надолу към края на седмицата, но дотогава жегата няма да подмине дори крайбрежието на Калифорния, където по принцип океанският бриз носи прохлада.

Метеоролозите засега не виждат край на поредицата горещи дни във Финикс, когато температурата достига поне 100 градуса по Фаренхайт.

Досегашният рекорд от 76 такива поредни дни датираше от 1993 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Боруна Лом

    6 2 Отговор
    ДАНО ПРИРОДАТА ИМ ВЪРНЕ ВСИЧКИ ЗЛИНИ КОИТО ТЕ СЪЗДАДОХА НА СВЕТА!
  • 3 00001

    3 0 Отговор
    Не знам кой какви злини на кого е извършил,но ако се съди по природататам където има 49 градусови темепратури и е пустиня има дървета и какруси, всичко си им е наред навсякъде си имат климатици и вода.
    А там където са най-хрисимите, мили и добри хора на земята в България, не само е горещо ,но много под 49 градуса , нямат нито вода за миени нито за пиене, климатици има тук таме, а през зимата е сибирски студ в жилищата на най добрите хора на света.Та наказаните са в България , там 5 000 000 жители на този град в Пусинята си имат всичко.