6 Септември, 2024 20:35 1 348 11

Присъдата на Тръмп по делото с порнозвездата Сторми Даниел остава за след изборите

  • доналд тръмп-
  • тръмп тауър-
  • избори

Съдебното ми преследване е "лов на вещици", заяви кандидатът на републиканците

Присъдата на Тръмп по делото с порнозвездата Сторми Даниел остава за след изборите - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съдията от Върховния съд на Ню Йорк - Хуан Мърчан отложи за след изборите в САЩ произнасянето на присъдата срещу бившия президент на Съединените щати Доналд Тръмп по делото, свързано с предполагаеми тайни плащания на пари на порно звездата Сторми Даниелс, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

Мърчан каза, че е взел решението да отложи произнасянето на присъдата, "за да избегне обвинения, колкото и неоправдано да е, че процедурата е била засегната или се опитва да повлияе на наближаващите президентски избори, в които ответникът е кандидат".

Тръмп беше признат за виновен по всичките 34 обвинения за фалшифициране на търговска и бизнес документация от първа степен, свързана с плащания, за да запази мълчанието на Даниелс за предполагаемите им срещи.

Той трябваше да получи присъдата си на 18 септември, но Мърчан отложи присъдата, след като адвокатите на Тръмп твърдяха, че би било неуместно тя да бъде оповестена след началото на предсрочното гласуване на изборите и добави, че правните оспорвания на присъдата от страна на Тръмп трябва да бъдат решени преди нейното постановяване.

Фалшифицирането на бизнес документация се наказва с до четири години затвор, въпреки че наказания като глоби или пробация са по-чести за осъдени за това престъпление в миналото, отбелязва Ройтерс.

Ако Тръмп спечели надпреварата за Белия дом, той потенциално може да нареди на Министерството на правосъдието да оттегли обвиненията срещу него по друго значимо дело - за федерална намеса в изборите. Той обаче няма да има правомощията да прекрати делото в щата Ню Йорк или по третото делото - за намеса в изборите в щата Джорджия.

Шейсет дни преди президентските избори в САЩ Доналд Тръмп, който е кандидатът на Републиканската партия, свика пресконференция в емблематичния небостъргач Тръмп тауър в Ню Йорк.

Пред журналистите обаче той се спря по-скоро върху съдебните си проблеми, отколкото върху стратегията си срещу съперничката си от Демократическата партия Камала Харис, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Пред представителите на медиите Тръмп припомни за процесите срещу него и ги определи като лов на вещици. Тръмп разкритикува адвокатите си, като каза, че те са го разочаровали с работата си.

Едва след 40 минути на тирада, посветена на съдебните му неволи, републиканецът започна да говори за съперничката си Харис и увери, че е начело на допитванията до общественото доверие.

По-късно днес Тръмп се отправя към Северна Каролина, един от ключовите за президентската надпревара щати, в който изпращането на първите бюлетини за гласуване по пощата беше отложено със съдебно решение. В Северна Каролина Тръмп ще говори през влиятелен полицейски синдикат.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АУУУУУ

    4 12 Отговор
    Послучай Съединението, ВСУ подпали завод "Пластик" в Тулска област на Русия. Благодарим ви за жеста, братушки! 🇧🇬 🇺🇦
  • 2 Танас

    2 5 Отговор
    Не е лов на вещици, ами е лов на магове (лов за помазаника на Боян Мага - Д. Тръмп)
  • 3 ......

    7 3 Отговор
    Дръж се, Тръмпи!
  • 4 Ломския

    5 7 Отговор
    Тръмп ще загуби изборите.............
  • 5 Победа!

    9 6 Отговор
    Тръмп ще ги разчекне след изборите!

    Коментиран от #6

  • 6 АУУУУУ

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Победа!":

    НОЕМВРИ ИДВА ..... ПОДГОТВИ СИ ЕДИН ТЪЖЕН КОМЕНТАР ЗА ЗАГУБАТА НА ТРЪМП 🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #7

  • 7 Ломския

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "АУУУУУ":

    Историкът Алън Лихтман, наричан „Нострадамус“ на президентските избори в САЩ, прогнозира, че вицепрезидентът Камала Харис ще спечели надпреварата за Белия дом на изборите през ноември. Лихтман, който разчита на набор от стандартни критерии, е прогнозирал правилно резултата от всички избори в САЩ от 1984 г. насам, с изключение на 2000 г.,

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 АУУУУУ

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Демократ":

    НЕЩО СИ НЕРВЕН.....МОЖЕ БИ ЗАЩОТО ХАРИС НАРЕЧЕ ПУТИН ДИКТАТОР И ОБЕЩА ДА ГО СВАЛИ.....ИЛИ ЗАЩОТО ОБЕЩА ПОМОЩА ЗА УКРАЙНА ДА НЕ СПИРА ........ УТОЧНИ ЗАЩО СИ НЕРВЕН 😱😱😱🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 10 АКО ИМА НЕЩО НЯМА НИЩО

    1 2 Отговор
    ДОНАЛД ДЪК👂,
    ГРЪМНИ СИ И ДРУГОТО УШЕ...
    АКО РАЗЛИКАТА СТИГНЕ
    10%В ПОВЕЧЕ ЗА КАМИЛА...
  • 11 Демократ

    2 2 Отговор
    Имах си аз - Рижият мръсник е под нечия висша закрила, за да бърка на воля гадостите и глупостите си. Как не си инжектира белина и не се нажабури със сапун нещастникът му дърт?!