13 Септември, 2024 04:53 1 030 2

Близките на убита в Сиатъл протестираща от "Black lives matter" ще получат 6 милиона долара ВИДЕО

  • сащ-
  • сиатъл-
  • жертва-
  • съд

Те трябва да бъдат платени от шофьора, блъснал жертвата, постанови съдът

Съдебно жури в американския град Сиатъл вчера постанови, че шофьорът на автомобила, блъснал и убил протестираща жена от движението "Животът на чернокожите има значение" на затворена за движение междущатска магистрала, трябва да плати на нейното семейство обезщетение в размер на 6 млн. долара, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Същото съдебно жури от окръг Кинг в щата Вашингтон установи, че щатът не е проявил небрежност при смъртта на протестиращата, съобщи в. "Сиатъл Таймс".

24-годишната Самър Тейлър беше блъсната и убита от автомобил, преминаващ срещу посоката на движение, на междущатска магистрала 5 в Сиатъл по време на протестите през юли 2020 г. Друг протестиращ беше тежко ранен.

Семейството на Тейлър започна съдебно дело срещу щата Вашингтон, като заяви, че властите не са взели подходящи предпазни мерки, които биха защитили протестиращите на мост на междущатската магистрала. Шофьорът, 30-годишният Дауит Келийт, беше осъден през септември 2023 г. на 6 години и половина затвор за убийство при управление на моторно превозно средство и по други обвинения.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво движение?

    5 1 Отговор
    Животът на чернокожите има значение? Не ми се вярва. Кьорфишек ще да е.
  • 2 пффф

    3 3 Отговор
    Сега видях за случая. Въпросните активисти са протестирали през нощта на магистралата - абсолютни олигофрени.