16 Септември, 2024 04:00 3 223 55

Заловен е 58-годишен за стрелбата край Тръмп, мъжът имал АК-47 и опитал да избяга с джип ВИДЕО

  • доналд тръмп-
  • стрелба-
  • арестуван

В безопасност съм и съм добре, заяви кандидатът на републиканците и бивш президент след инцидента

Заподозреният във връзка със стрелбата в близост до експрезидента на САЩ Доналд Тръмп е Райън Уесли Рут, 58-годишен мъж от Хаваите, съобщиха в. Ню Йорк Таймс и телевизия Фокс нюз, цитирани от Ройтерс. Агенцията отбелязва, че ФБР отказа да потвърди самоличността му.

Представители на американските органи на реда заявиха, че агентите на американската Сикрет сървис са забелязали и стреляли по въоръжен мъж в храсти близо до голф игрището на Тръмп. Той е имал автомат АК-47.

Агентите като забелязали цевта на оръжието, на между 365 и 457 метра от Тръмп, докато разчиствали дупките от потенциални заплахи преди Тръмп да играе. Те веднага влезли в сблъсък с въоръжения мъж и изстреляли поне четири патрона.

Инцидентът се случва между 13:30 ч. и 14:00 ч. местно време, добави шерифът на окръг Палм Бийч Рик Брадшоу заяви на пресконференция.

Стрелецът захвърлил автомата си, две раници и други предмети и избягал с черен джип Нисан.

По думите на шерифа един свидетел е видял стрелеца и е успял да направи снимки на колата и регистрационния ѝ номер.

"Сикрет сървис" е направила точно това, което е трябвало", подчерта Брадшоу.

След като заподозреният избягал от местопрестъплението, служителите на реда заявиха, че са изпратили сигнал до щатските служби с информация за автомобила му. В резултат заместник-шерифите в съседния окръг Мартин са задържали заподозрения на междущатска магистрала 95.

"В момента имаме задържан", заяви само Брадшоу, който не идентифицира заподозрения и не даде подробности за евентуалните му мотиви.

Експрезидентът Доналд Тръмп увери поддръжниците си, че е добре и няма да се откаже, предадоха световните агенции.

"В близост до мен имаше изстрели, но преди слуховете да излязат извън контрол, исках първо да чуете следното: В БЕЗОПАСНОСТ СЪМ И СЪМ ДОБРЕ!", заявява Тръмп в имейла до поддръжниците си, цитиран от Асошиейтед прес.

"Нищо няма да ме забави. Няма НИКОГА ДА СЕ ПРЕДАМ!", добави той.

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис, съперничка на Тръмп в предизборната кампания, осъди насилието в страната след информацията за стрелба в близост до мястото, където кандидатът на републиканците играел голф, отбелязва Франс прес.

"Бях информирана за стрелбата в близост до бившия президент Тръмп и имота му във Флорида и се радвам, че той е в безопасност. Насилието няма място в Америка“, написа кандидатката на Демократическата партия в Екс.

Губернаторът на Минесота Тим Уолц, кандидатът за вицепрезидент на Демократическата партия, заяви, че той и съпругата му Гуен се радват да чуят, че Тръмп е в безопасност. "Насилието няма място в нашата страна", подчерта той в Екс. "Ние не сме това като нация".

Лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър заяви, че е бил информиран от изпълняващия длъжността директор на Сикрет сървис и приветства агенцията за бързата реакция на нейните агенти, гарантирала безопасността на експрезидента. Той подчерта, че осъжда "политическото насилие от всякакъв вид" и призова извършителят "да бъде преследван с цялата строгост на закона".

"Пределно ясно е, че има насилници, които са готови на всичко, за да не допуснат президента Тръмп в Белия дом", заяви от своя страна в Екс сенаторът от Флорида Рик Скот.

Шерифът на окръг Мартин Уилям Снайдър заяви пред Дабъл Ю Пи Ти Ви, че заподозреният, за когото се смята, че е свързан с инцидента, "не беше въоръжен, когато го извадихме от колата". Мъжът е имал спокойно, уравновесено поведение и не е проявил особени емоции, когато е бил спрян от полицията, каза Снайдър, като подчерта, че заподозреният не е задал въпроса защо е бил спрян.

"Изобщо не попита: "За какво става въпрос? Очевидно е, че органите на реда са с пушки, сини светлини, много неща се случват. Изобщо не е задавал въпроси", подчерта шерифът.

Агенция Киодо съобщава, че според следовател от Флорида заподозреният е бил на около 370-460 метра от Тръмп.

Белият дом заяви веднага след инцидента, че президентът Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис, съперничка на Тръмп от Демократическата партия в президентските избори, са изпитали облекчение, когато са чули, че Тръмп е в безопасност.

ФБР заяви на пресконференция, че разследва случая, който изглежда като опит за убийство на експрезидента на САЩ, отбелязва Ройтерс.

Агенти на американската Сикрет сървис са открили огън, след като видели човек с огнестрелно оръжие в близост до голфклуба на експрезидента на САЩ Доналд Тръмп в щата Флорида, докато подкрепяният от Републиканската партия кандидат за президент играел голф, съобщава Асошиейтед прес.

Въоръженият човек избягал с джип и по-късно бил заловен в близък окръг на щата Флорида от служители на силите на реда, според източниците на АП, които не са имали разрешение да обсъждат текущото разследване.

Агентите на Сикрет сървис са взели тези мерки, след като човекът проврял дулото на оръжие, приличащо на АК-47, през оградата на голф игрището. След произведените от агентите изстрели той изпуснал оръжието и избягал.

По-късно ФБР заяви, че Тръмп изглежда е станал обект на опит за убийство, отбелязва АП.

Американският сенатор Линдзи Греъм, съюзник на Тръмп, заяви в Екс, че е разговарял с експрезидента след инцидента и той е бил "в добро разположение на духа".

"Той е един от най-силните хора, които познавам", подчерта Греъм,

Тръмп често играе голф сутрин, преди да обядва в своя голф клуб, един от трите, които притежава в щата Флорида. Мерките за сигурност около него са засилени след предишния инцидент през юли. Когато беше в Тръмп тауър в Ню Йорк, верига от камиони за боклук образуваха стена около сградата. На митинги на открито той вече говори иззад стена от бронирано стъкло, припомня АП.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варненец

    19 61 Отговор
    На тоя оранжевия, не му ли писна да се прави на жертва, не разбра ли че вече губи?

    Коментиран от #3, #6, #12, #13, #32

  • 2 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    36 11 Отговор
    Американците са големи изперканяци!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хой

    15 11 Отговор

    До коментар #1 от "Варненец":

    Какой туй нещУ уе хюмнее
  • 7 Тоя

    10 35 Отговор
    само реклами си прави. Явно няма откъде другаде да я докара.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хаха

    8 6 Отговор
    То се вижда и колко си тъп, но никой не го натяква.
  • 11 Ма ти

    25 8 Отговор
    да видиш ,насилието няма място в уса.Трепят се като хлебарки у тях и изнасят демократично насилие
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Химне

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "Варненец":

    варненско
  • 14 ДА ДОБРЕ

    7 8 Отговор
    Един да го направи както трябва без убити.
    Добър реклама без жертви.
  • 15 Когато Путин

    6 20 Отговор
    каза,че предпочита Харис за следващ президент на САЩ и харесва заразителната и усмивка,Тръмп трябваше да проумее,че е нежелан от Кремъл и да кротне до изборите,а там,каквото/сабя покаже/решат електориите,но той не разчете правилно посланието на Малкия Вожд.....и ето,че от храстите излезе вежливия "човек"с калашник в ръка и два пълнителя,кавказка зглобка.

    Коментиран от #27, #48

  • 16 Един

    8 18 Отговор
    Тоя е бил някакъв пишман атентатор като на ДПС-то оня къде му засече газовия пищак. На тоя му е засякъл газовия калашник. Смешна работа. И това няма да помогне на рижия пуяк да отърве панделата. Отива си в кауша фалирал. Мошениците винаги си намират майстора.

    Коментиран от #40

  • 17 Мъск

    24 5 Отговор
    Защо никой не напада Байдън и Камала Харис?
    Хайде за Байдън е ясно той е ходещ труп.

    Коментиран от #41

  • 18 Какво лицемерие

    24 5 Отговор
    Всички лицемери подклаждащи омраза срещу Тръмп, презглава се изказват че "осъждат насилието". Гузен негонен бяга.
  • 19 Какъв театър

    7 17 Отговор
    Тръмп утре пак ще плати на някой
    Да спретне поредния театър .

    Коментиран от #21

  • 20 Симпсън показаха перуката в ковчег

    7 7 Отговор
    И годината е 2024

    Коментиран от #25

  • 21 Розоф тъпак

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Какъв театър":

    200%
  • 22 един

    5 17 Отговор
    С голяма вероятност това е работа на руските служби и на техните протежета в Америка с цел да изкарат Тръмп жертва и да засилят симпатиите към него.По-рано си мислих,че е вероятно ще посегнат на Харис,но пък вицето ѝ ще я замести и почти е невъзможно да бъдат отстреляни и двамата!

    Коментиран от #30

  • 23 Ками

    16 3 Отговор
    "Насилието няма място в Америка". Верно ли бе??? Хаха

    Коментиран от #29

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Диагнозата ти е-

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Варненец":

    ,,Филмов маняк"...!
    Лечението-намали филмите!
  • 27 Ти не си разбрал!

    15 5 Отговор

    До коментар #15 от "Когато Путин":

    Путин тъничко се избъзика с Камила,относно смеха ѝ...!
    А това автоматично говори,че Путин подържа Тръмп...!
    Но да разбереш посланието на Путин...требе и акъл!
  • 28 Наблюдател

    9 4 Отговор
    Привържениците на демократите са пълни лунстици какво става изглежда че републиканците са по спокоен народ няма луди и психично болни избиратели Мале Мале
  • 29 Представям си!

    13 3 Отговор

    До коментар #23 от "Ками":

    Как Ками едва се е сдържала пред камерите сериозно и дълбокомислено да изрече-
    ,,Насилието няма място в Америка...!"
    И да прихне да се смее...😂😅🤣!
  • 30 С голяма вероятност...

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "един":

    ...Ти си потенциален клиент на Д-р Цветеслава Гълъбова...!

    Коментиран от #31

  • 31 един

    4 4 Отговор

    До коментар #30 от "С голяма вероятност...":

    Тя е комуне/беше в щаба на руската подлога Радев/,така че ходи ти се лекувай при нея!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гадно

    6 4 Отговор
    Какви клоуни има за кандидат-президенти!

    Коментиран от #36

  • 34 Ха, ха…

    8 2 Отговор
    Насилието нямало място в тази “държава”…
    По-голям цинизъм не съм чувал в живота си.
  • 35 Жендарите

    5 1 Отговор
    съвсем изтрещяха - дрогата не прощава!
  • 36 Какви клоуни има за тролещи!

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Гадно":

    Гадно
  • 37 редник

    6 0 Отговор
    / Те веднага влезли в сблъсък с въоръжения мъж и изстреляли поне четири патрона./

    Как се изстрелват патрони - може би с прашка?... 😉

    Доста неясноти - как са допуснали въоръжен до игрището? С добре просрелян АК-47 и среден стрелец може да уцели фигура на около 400 м...

    Коментиран от #53

  • 38 Владислав Панев: Затварят пореден завод

    8 0 Отговор
    за авточасти в България, защото сме в нато и ес !
  • 39 От САЩ

    10 2 Отговор
    Това, което само СNN се осмели да публикува е : " Името на стрелеца е Артьом Мишугин, украинец, пребиваващ в САЩ от една година..."

    Коментиран от #46

  • 40 Двама

    9 2 Отговор

    До коментар #16 от "Един":

    ТРЪМП
    От 5 ноември е президент на САЩ !!!

    Камилата Кемала я връзват в обора.
  • 41 Защото

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Мъск":

    консерваторите не са толкова агресивни и напушени колкото либерастите
  • 42 Калашников

    4 6 Отговор
    Стрелецът е бил въоръжен с руско оръжие.Путин е негов съучастник!
  • 43 руска постановка

    2 6 Отговор
    тръмп е приятел на путлер....
  • 44 Пак си инсценира покушения

    1 6 Отговор
    Путин защо не си инсценира. Бои се, че все пак ще го улучат. Даже и на КГБто му писна от издънките му.
  • 45 Откакто Тръмп каза,

    1 7 Отговор
    че ще се разправи с иранците, рашките не мирясват.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Бармалей

    7 0 Отговор
    Не цитирате CNN какво пишат, защо така?...:
    Профилите на Рут в социалните медии бяха пълни с публикации, подчертаващи неговото „самопровъзгласило се участие“ в конфликта в Украйна и опити да набира войници, за да се бият срещу Русия, според главния правоприлагащ и разузнавателен анализатор на CNN Джон Милър.

    Рут многократно изрази яростна подкрепа за Киев в десетки често безсмислени публикации през 2022 г., като каза, че е готов да се бие и да умре за Украйна и че „трябва да изгорим Кремъл до основи“, според CNN.

    „Бих искал да купя ракета от вас“, пише той в съобщение до Илон Мъск, според NYPost. „Искам да го заредя с бойна глава за бункера на имението на Путин в Черно море, за да го свърша.“
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ехааааа

    5 0 Отговор
    Ма верно либералтравестиянците сте със страшно гладки мозъци.
  • 51 Хаха

    7 0 Отговор
    Някакъв неонацист се оказа - привърженик и активист на каузата на киевските фашисти и Бандера. Нищо учудващо. Тайните служби са го вербували, обаче пак неуспех.
  • 52 На месечина

    4 0 Отговор
    Тоя път укро-нацистката връзка лъсна като дирник на месечина.
  • 53 Имаше

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "редник":

    В БНА имаше стандартно упражнение в което.една от целите беше на такова разстояние - без оптически мерник.

    Коментиран от #54

  • 54 редник

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Имаше":

    Имаше и стрелба на 300 м по гръдна мишена и лесно се уцелваше.
    По-трудно ставаше, когато се вдигаха за 2-3 с. и падаха, както и когато се движеха...
  • 55 ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри

    1 0 Отговор
    Но ги допуска ежеминутно.
    , и то в определена насока от КОЙ?