24 Септември, 2024 11:48 340 2

Тайванската армия опроверга доклада на CCTV за кибератаки срещу Китай

  • тайван-
  • китай-
  • киберсигурност-
  • кибератака-
  • отбрана-
  • национална сигурност-
  • обвинение-
  • дезинформация

Китай продължава с опитите да дискредитира Тайван

Тайванската армия опроверга доклада на CCTV за кибератаки срещу Китай - 1

Тайван категорично отхвърли обвиненията на Китай за опит за проникване в китайското киберпространство и разпространение на дезинформация.

В изявление Командването на информационните, комуникационните и електронни сили на Тайван (ICEFCOM) посочват, че „Именно Народноосвободителната армия на Китай застрашава киберсигурността на Тайван и подкопава регионалния мир".

Тайванските военни в понеделник опровергаха репортаж на китайската държавна телевизия CCTV, в който се твърди, че тайванското правителство е финансирало „интернет армия“, за да проникне в китайското киберпространство и да разпространява дезинформация.

Според репортажа, публикуван в понеделник, китайската комунистическа партия (ККП) обвинява тайванското правителство, че стои зад хакерска група, известна като „Анонимни 64“.

От началото на годината тази група е извършвала кибератаки, целящи овладяване на портали, улични електронни билбордове и видео платформи при поискване в Китай, Хонконг и Макао, се посочва в репортажа.

Хакерите са разпространявали фалшива информация, целяща да създаде разцепление в обществото и да отслаби управлението на ККП, според същия източник.

Репортажът свързва хакерите с Командването на информационните, комуникационните и електронни сили на Тайван (ICEFCOM), което е под юрисдикцията на Министерството на националната отбрана. Освен това се посочва, че трима души, за които се твърди, че са активни членове на тайванската армия, са под разследване от китайските власти за участие в предполагаемите кибератаки.

В своето изявление от ICEFCOM категорично отрекоха истинността на репортажа, като подчертаха, че дейността на командването е свързана с националната отбрана и поддържането на сигурността. Нещо повече – Тайван винаги е бил ангажиран с укрепването на киберсигурността и работи със свои съмишленици в посока разобличаване на дезинформацията, докато Китай е този, който подкопава регионалния мир и застрашава ккиберсигурността на островната държава.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ошашавена Копейка

    0 1 Отговор
    Китай тепърва ще става обект не само на кибер атаки. Времето, когато комунделската диктатура беше оставена да си разиграва коня без проблеми, отмина. Западът и най-вече САЩ се готвят за тотална конфронтация с Китай. Икономическа, финансова и военна. Опитът да демократизират Китай с включването му в международните структури, както и облекчаването на търговията и митата, се оказаха голяма грешка. Сега Западът преосмисля политиката си спрямо Пекин, особено на фона на войната в Украйна и засилващата се войнствена риторика на китайските комунета спрямо Тайван.
  • 2 ТаУмВзе

    0 0 Отговор
    Тайван е на британчето, след 2рата Опиумна Война! Китай ПОМНИ ЕЙ!