16 Октомври, 2024 20:43 1 623 44

Русия: Американски ядрени оръжия в Япония ще унищожат стабилността в един вече многострадален регион

  • русия-
  • япония-
  • мария захарова-
  • нато-
  • шигеру ишиба-
  • курилски острови

Новият министър-председател на Япония Шигеру Ишиба, в навечерието на встъпването си в длъжност, очерта план за обновяване на най-близкия съюз на Токио, като причисли Вашингтон в "азиатско НАТО"

Русия: Американски ядрени оръжия в Япония ще унищожат стабилността в един вече многострадален регион - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Всяко разполагане на американски ядрени оръжия в Япония в рамките на "азиатско НАТО" би довело до срив на регионалната стабилност. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, предаде "Ройтерс".

Според нея това ще доведе до "срив на всякаква стабилност в един вече многострадален регион".

Новият министър-председател на Япония Шигеру Ишиба, в навечерието на встъпването си в длъжност, очерта план за обновяване на най-близкия съюз на Токио, като причисли Вашингтон в "азиатско НАТО" и включи като възможност Япония да разположи войски на територията на САЩ.

По думите на Ишиба новият съюз за сигурност може дори да сподели контрола върху ядрените оръжия на Вашингтон като възпиращо средство срещу ядрените съседи на Япония. Припомняме, че САЩ и Индия отхвърлиха идеята за "азиатско НАТО".

Захарова коментира и решението на Осло да съкрати руския дипломатически персонал, като каза, че Москва ще отвърне на Норвегия.

"Ще вземем предвид тази последна недружелюбна стъпка, когато изготвяме бъдещата си линия към Норвегия. Обещаваме, че нашият отговор определено ще бъде деликатен, обещаваме това за норвежката страна", каза Захарова.

От своя страна Министерството на външните работи на Норвегия заяви, че е имало диалог с Русия с течение на времето, за да се осигури дипломатическо присъствие в двете страни.

"Ние продължаваме този диалог. Това е в интерес на Норвегия", каза говорител на норвежкото външното министерство в писмено изявление, като се добавя, че въпреки че са съседи, Русия и Норвегия имат "слаб контакт" поради "незаконната агресивна война на Русия срещу Украйна".

На 14 октомври Руското посолство в Норвегия съобщи, че намалява своя консулски персонал до двама в съответствие с искане, подадено от норвежките власти.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    31 13 Отговор
    В Хирошима и Нагазаки вече има.
  • 2 🇺🇦🇧🇬

    27 25 Отговор
    Не е ли малко арогантно "хората",които през ден плашат света с ядрено оръжие,да са загрижени кой къде го разполага?!

    Коментиран от #11, #14

  • 3 Пич

    27 11 Отговор
    Обикновено тук като се каже - Гърмян заек , се има предвид някой печен , умен и опитен !
    При японците явно мисленето е наобратно !!!
  • 4 ТаумвЗе

    21 20 Отговор
    Да припомня: На 24 февруари 2022 г. Владимир Путин във видеообръщение по руската държавна телевизия обяви СВО като една от целите е демилитаризация( разоръжаване) на Украйна и сваляне на нацисткия режим в Киев! Резултата- след 32 месеца войната е вече на руска територия. Президента на Украйна Володимир Зеленски си е все така президент и обявен за най влиятелен мъж и политик на 2023 г. А кума на Путлер Медведчук който бе гласен за заместник на Зеленски и бе депутат в Украинската рада от проруска партия бе затворен в клетка и жужето бе толкова огорчен задето го е подвел че украинците ще посрещнат рашистите с цветя че отказа да го спаси при размяната на пленници. А и другия резултат над 900 хиляди рашняци са при Кобзон а боевете са на рашистка територия. Някой ако преди 32 месеца ми бе казал че Рааассия е толкова жалка ,слаба и безпомощна и ще стане за гавра на цял свят щях да го помисля за луд.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 На Раша приятелите

    21 15 Отговор
    Южна Корея е 52 милиона а Северна Корея е 26 милиона. Въпреки това Севернокорейската армия е най голямата в света. Както в България през социализма искаш не искаш отиваш войник което си беше насилствен затвор без да си извършил престъпление с тази разлика че в нашата страна беше 2 години и 3 месеца а в първобитна и феодална Северна Корея си вечно роб и с вериги. От Уикипедиа -
    Севернокорейската армия е най-голямата военна структура в света с общо 9 495 000 военнослужещи – 1 106 000 редовни, 8 200 000 резервисти и 189 000 души в полувоенни формирования. Близо 90% от мъжкото население на възраст 17 – 54 години е част от редовните въоръжени сили.

    Коментиран от #10, #44

  • 8 az #СВО

    28 12 Отговор
    Накратко:

    Американските ядрени оръжия вече "бяха" в Япония...
    Всички знаем резултата!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 УжАсен

    16 17 Отговор

    До коментар #7 от "На Раша приятелите":

    От 12 милиона мъжко население в Северна корея ,9 милиона от тях под 54 години са насилствено в армията ако откажеш смъртна присъда. И такава държава има в 21 век? Представяте ли си?

    Коментиран от #18, #34, #36

  • 11 Хъм

    24 9 Отговор

    До коментар #2 от "🇺🇦🇧🇬":

    Ами не е, щот не ясно краварите по стара американска традиция, как точно, ще ги разположат с пускане от самолет или как?
    За справка любимите ти кравари са единствените използвали ядрено оръжие срещу хора при това цивилни и то цели два пъти! Тъка, че ай стига, с тия джендъpcки изцепчици да не ти изпукат вратните прешленчета от толкова чупки!

    Коментиран от #16, #20

  • 12 СЛАВА БЪЛГАРИЯ,СЛАВА НАТО

    10 18 Отговор
    ЗАВИНАГИ СЪС ДОЙЧЛАНД,САЩ И ДЖАПАН !
  • 13 Тъй...тъй

    11 7 Отговор
    А ...Я.О в БЕЛАРУС,...НЕ ?!?
  • 14 Kaлпазанин

    13 13 Отговор

    До коментар #2 от "🇺🇦🇧🇬":

    Путин не заплашва ,той предупреждава .ама явно вие не разбирате от дума ,и после няма да ривете че никой не ви е предупредил .,Путин или руснаците не избиват цивилни на поразия ,колко примери искаш ,Ирак Либия Сирия Афганистан Палестина Ливан още малко и той хвърлил двете атомни над Хирошима и Нагазаки ,и както Ком 3 го е писал ,мисленето при вас е наобратно

    Коментиран от #21, #25

  • 15 крайно време е Русия

    15 8 Отговор
    да разположи такива оръжия в Куба ,Иран,Венецуела ,Мексико ....

    Коментиран от #32

  • 16 Рошко

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "Хъм":

    Тя (той)май е според настроението ,има нещо еврейски в нея или той ,наглед който говори за арогантност
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ха ха ха ....смешна работа

    16 10 Отговор

    До коментар #10 от "УжАсен":

    А в демократична Украйна войниците ги събират от улици , барове , концерти ...с ритници и юмруци и ги пращат директно на фронта .

    Коментиран от #24

  • 19 И Япония изтрещя

    13 10 Отговор
    Младите там не са и чували какво им причини САЩ

    Коментиран от #23

  • 20 Я си направи

    9 9 Отговор

    До коментар #11 от "Хъм":

    Справка дали американските атомни бомби са избили повече хора или японците в окупираните от тях държави в Азия.А приказките за джендъри от. зад.Да бе говорим ,че мирен договор между Русия и Япония няма руснаците са окупирали Курилските острови.Нали знаеш.

    Коментиран от #27

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 вятъра на промяната

    10 7 Отговор
    Владимир Путин иска да бъде велик. По-велик от Ленин, по-велик от Петър Велики, но за съжаление на поддръжниците му ще остане в историята като вожда който от много хитруване допусна Русия да бъде обградена от ,,врагове" на режима му и вожда който унищожи хиляди руски младежи хвърляйки ги в една безсмислена война с която целеше само да нахрани своето его.
  • 23 За това

    4 5 Отговор

    До коментар #19 от "И Япония изтрещя":

    Пък Китайците ,знаят Батковото ,ти май не знаеш.
  • 24 А в Русията

    10 5 Отговор

    До коментар #18 от "ха ха ха ....смешна работа":

    Вече след насилствената мобилизация при която избягаха в Грузия ,Казахстан и къде ли не.Сега ги мамят с пари нали са бедни гольовци и после .....
  • 25 Пропусна

    3 6 Отговор

    До коментар #14 от "Kaлпазанин":

    Демократичните бомбардировки на София и Дупница Втората световна война. И пришиването на България на Сталин, пак демократично, на една салфетка в Ялта.
  • 26 Хаха

    8 10 Отговор
    Руснаците да не се бъркат при големите играчи защото за минути Москва може да е в пепел.
  • 27 Нищо не са укопирали

    5 8 Отговор

    До коментар #20 от "Я си направи":

    Островите са за русоя
  • 28 Платено съобщение

    9 8 Отговор
    Кажете му на Цомчо Плюнката че журналистите правят интервю..тоест водят диалог..нещо което е трудно за разбиране от руските подметки по презумпция защото те обичат монолозите и опорките

    Също така не е зле да ги маркирате тия статии като платени от руското посолство
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 факс

    0 0 Отговор
    Ох, отвсякъде ритници и скимтене... кев!
  • 31 НА ДЖАПАНКИТЕ

    9 8 Отговор
    АМЕРИКАНЦИТЕ ИМ "ПОДАРИХА" ДВЕ АТОМНИ , СЕГА МАЙ ИСКАТ И РУСНАЦИТЕ ДА ГИ "ДАРЯТ".....МАЙ ИМ ХАРЕСА...........
  • 32 последен валс

    10 10 Отговор

    До коментар #15 от "крайно време е Русия":

    Ще разположи разбира се, но само ако има сили. Само в безсилието си Кремъл заплашва постоянно с ядрена атака. Силите и не стигат с конвенционално оръжие а се справи с Украйна камо ли да контролира света. Русия не трябва да забравя, че демократичния свят разполага с далеч по високотехнологични конвенционални оръжия.

    Коментиран от #39

  • 33 Обективно

    7 9 Отговор
    Русия има ядрени оръжия само в Русия и отскоро в Беларус. САЩ що н си ги държат в САЩ и, евентуално, в Мексико или Канада?

    Коментиран от #37

  • 34 ОТ НАПИСАНОТО ЛИЧИ....

    4 7 Отговор

    До коментар #10 от "УжАсен":

    С КВО СЕ ЗОБИШ НЕ Е ЯСНО , НО ТЕ УВРЕЖДА ВИДИМО
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Във фанатичните религиозни култове

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "УжАсен":

    е така
  • 37 Защо пък в Мексико?

    4 4 Отговор

    До коментар #33 от "Обективно":

    САЩ и Мексико не са военни съюзници нито има американски войници там.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Кой разбрал, разбрал...

    5 3 Отговор
    Тия вече напълниха памперсите от страх, че Запада ги дебне от всеки ъгъл (което си е вярно си е вярно), но не си дават сметка, че Беларус е следващата голяма територия която губят. Не е въпроса дали, а кога. Дали обаче ще си върнат ядрените оръжия от там е силно съмнително. Украйна ще им бъде пример, но не за подражание, а за доверие при чужди обещания и защита на лични интереси.
  • 42 Вече и Цончо Ганев

    2 1 Отговор
    не можем да коментираме. Ами как ще се възхитим и превъзбуди от изключителните простотии, които изхожда този мозъчен инфантил?
  • 43 Име

    2 3 Отговор
    Подготвят се за военен туризъм. Защо са й на Европа Украински части в България или в Германия? Клатене на краката. А и щели да искат достъп до ядреното копче! Байдън са отива и станаха нагли.
  • 44 Под 6000 усмивки

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "На Раша приятелите":

    В С Корея военната служба е 6 години. А за тук си прав 2 години и 3 месеца задръжка. Единствено моряците служеха 3 години и задръжката отиваше към 4 години. Онези в С Корея вечно се готвят за война с Лошия Запад и Япония.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания