Last news in Fakti

31 Март, 2014 22:01 748 0

Оланд започна с промени в кабинета

  • франсоа оланд-
  • промени-
  • манюел валс

Министърът на вътрешните работи Манюел Валс сменя като премиер Жан-Марк Еро

Часове след съкрушителната победа на социалистите на местните лидери президентът Франсоа Оланд направи промени в правителството си, предаде Би Би Си.

Френският премиер Жан-Марк Еро и правителството му подадоха оставка. Той ще бъде сменен с вътрешния министър Манюел Валс.

51-годишният политик, който е роден в Барселона и става французин на 20 години, често влиза в конфликт със Социалистическата партия заради идеите си за икономиката и сигурността. Той е предпочитан от французите за премиер, въпреки че е по-популярен сред десницата, отколкото сред левицата.

В обръщение към французите Франсоа Оланд обеща, че новото правителство ще изпълнява т.нар. "пакт за отговорност", ще намали разходите на работодателите и ще стимулира заетостта.

Местните избори във Франция нанесоха сериозен удар на управляващите социалисти на президента Франсоа Оланд. Дясно-центриската опозиция взима 49% от общия вот срещу 42% за социалистите.

Утеха за социалистите може да бъде историческата победа на Ан Идалго като кмет на Париж. 54-годишната дъщеря на имигранти от Испания е първата жена, която заема този пост в историята на града.

Много силен е резултатът на крайно-десния Национален фронт. Той печели 9% от вота и общо 10 кметски поста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: