Last news in Fakti

19 Май, 2014 16:58 3 208 0

Скандал около Мис Тайланд за малко да й отнеме титлата

  • мис тайланд-
  • тайланд-
  • политика-
  • скандал

Претендентката за Мис Вселена в Тайланд – политически ангажирана

Не може да има по-сигурно бягство от безмилостния пулс на политическия конфликт в Тайланд, който до момента отне живота на стотици, от финала на конкурса Мис Вселена Тайланд – нали? Но заради политическото напрежение в страната и този конкурс бе помрачен от пропаганда, пише Би Би Си.

Името на победителката - 22-годишната Велуре Дитсаябут, бе обявено на бласкава, пищна церемония в Банкок в събота вечер. Красавицата бе избрана да представлява Тайланд в международния конкурс Мис Вселена, който ще се проведе по-късно тази година. Победителката от конкурса ще обиколи света, за да насърчава световния мир и състрадание към тези, които страдат от сериозни заболявания.

Но когато някои от последните коментари на госпожица Велуре в Twitter и Facebook излязоха наяве, стана ясно, че тя не е толкова миролюбива. Оказа се, че красавицата е страстен противник на правителството и неговите привърженици от 'червените ризи“ и конкурсът за красота не е бил пречка за нея да оповести на света какво мисли за тях.

"Вие, копелета от червените ризи, махайте се от тук", пише тя през ноември миналата година. "Тайланд е замърсен от хора като вас, които искат да свалят монархията.“

"Вие сте зли и затова няма да умрете спокойно в леглата си", пише още тя, "Аз не съм неутрална и заставам на страната на краля. Вие, лидерите на червените ризи, трябва да бъдете екзекутирани..."

Разбира се веднага се появила буря от отрицателни коментари по адрес на красавицата и много тайландци заявили, че тя не е достойна да представлява страната в този благороден конкурс. Организаторите на конкурса обаче не коментираха. Въпреки това Велуре се появи в телевизионния канал, който е спонсор на конкурса и се извини на всички за "неподходящото си поведение" и обеща, че това няма да се случи отново.

"Това бяха думи, които казах за моите близки приятели", каза тя и допълни "и защото съм млада и буйна съм много импулсивна." 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА