Last news in Fakti

24 Май, 2014 18:35 6 923 2

200 души са пострадали от земетресението в Турция

  • земетресение-
  • турция-
  • паника

Засег няма жертви

Трусът в Егейско море, който беше усетен в почти цяла България, е нанесъл най-сериозни щети в Западна Турция – около Чанаккале и Одрин.

Земята се люляла около 20 секунди, каза журналистът Нахиде Дениз, цитирана от bTV. Хората тичали панически и скачали от сгради. Пострадали са около 200 души, един е в тежко състояние. Хората в Одрин не помнят такова силно земетресение.

От правителствената служба за бедствия и кризисни ситуации съобщиха, че всички пострадали са хоспитализирани. Няма жертви и разрушения, заяви вицепремиерът Бешир Аталай.

Много хора в Западна Турция са останали навън от страх от нови трусове. В Чанаккале има пукнати по сградите, специалисти предупреждават да не се влиза в тях. Мобилните комуникации са затруднени. Имало е около 70 вторични труса в Западна Турция.

Специалистите предупреждават, че поне още денонощие ще има остатъчни трусове. Очаква се обаче те да бъдат с отслабващ интензитет.

Британски турист е бил леко ранен на летището в Лимнос от срутила се част от тавана, съобщи гръцкото електронно издание Voreini.gr. Лекарят на летището е оказал незабавно помощ на ранения. Според гръцката агенция АНА-МПА в болницата са изпратени майка и дете, получили наранявания от паднали предмети, след като са се крили под масата в дома си.

Възстановено е електроснабдяването в районите, които бяха засегнати най-силно от труса.

Премиерът на Гърция Андонис Самарас поддържа постоянна връзка с местните власти в района на земетресението, пише гръцкото електронно издание "Сapital". На министрите на отбраната и на вътрешните работи Димитрис Аврамопулос и Янис Михелакис е разпоредено да направят всичко възможно за отстраняването на всички щети и оказване на помощ на населението, ако това се налага.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    В СЪРБИЯ НАВОДНЕНИЯ ЖЕСТОКИ В ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ
    А ТУК В БЪЛГАРИЯ ГОСПОД НИ ПАЗИ
  • 2 Atanas Nikolov

    2 0 Отговор
    ....Господ си знае работата...ммдаа