Last news in Fakti

25 Май, 2014 14:15 1 337 0

Продължават вторичните трусове след вчерашното земетресение

  • земетресение-
  • турция-
  • вторични трусове-
  • егейско море

Най-силният трус е бил с магнитуд 4.5 по Рихтер

Продължават вторичните трусове след вчерашното земетресение - 1
Снимка АП/БТА

Продължават вторичните трусове след силното земетресение от 6.9 по Рихтер, което разтърсило Гърция, Турция и България вчера. 266 души са ранени, от които един човек е получил сериозно нараняване, съобщиха турските власти.

От вчера на обяд до сега са регистрирани повече от сто вторични труса, като най-силният е бил 5.5 по Рихтер. Около 20 вторични труса са регистрирани в региона след полунощ, като от тях най-силният е с магнитуд 4.5 по Рихтер, сочат данни на Европейския сеизмологичен център.

Трусъте регистриран в 03.07 часа тази нощ на 33 км от курортното селище Сарти на полуостров Ситония, на 230 км северно от Атина и на 139 км югоизточно от Солун.

В Турция са хоспитализирани около 270 души, повечето от които с леки наранявания. Един човек е в критично състояние, след като е скочил от балкона на апартамента си в западния турски град Чанаккале.

Гръцката полиция съобщава, че са причинени леки щети на магазините и къщите на островите Лемнос и Самотраки. Британска туристка е ранена, след като покривът на летището на остров Лемнос частично се е срутил в резултат на труса.

Трусът бе усетен и на територията на България, където две жени в югозападните градове Смолян и Петрич са колабирали заради стрес. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: