Last news in Fakti

29 Май, 2014 10:12 824 0

Сепаратистите: Наблюдателите от ОССЕ са при нас

  • украйна-
  • бунтовници

Понамарьов заяви, че неговите хора са посъветвани наблюдателите от ОССЕ да не пътуват из региона, но четиримата са настояли да направят инспекция и това е станало причина те да бъдат задържани

Сепаратистите: Наблюдателите от ОССЕ са при нас - 1
Снимка: АП/БТА

Провъзгласилият се за кмет на Донцек сепаратиски лидер Вячесляв Понамарьов призна, че негови хора държат четирима наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), които от часове бяха в неизвестност, съобщи АП.

Както Факти.бг писа в четвъртък две мисии на ОССЕ изчезнаха в района на Донецк. Часове по-късно едната група, в която бяха двама души от България, се появиха.

ОССЕ във вторник съобщи, че е загубила контакт с първа група от четирима наблюдатели, състояща се от датчанин, естонец, турчин и швейцарец.

Вячеслав Понамарьов официално обяви пред Интерфакс, че четиримата наблюдатели са добре и обеща те да бъдат освободени възможно най-скоро. Той отказа да отговори какви са условията за освобождаването им.

Понамарьов заяви, че неговите хора са посъветвани наблюдателите от ОССЕ да не пътуват из региона, но четиримата са настояли да направят инспекция и това е станало причина те да бъдат задържани, за да не пострадат при ескалацията на сраженията през изминалите дни.

Мисията на ОССЕ е разположена в Украйна, за да следи за развитието на състоянието на сигурността след анексиране на Крим от Русия и избухването на сепаратистки бунтове в източната част на Украйна. Наблюдателите следяха и за провеждането на президентските избори в неделя. Вотът беше спечелен от милиардера и шоколадов магнат Петро Порошенко.

Той обеща първо да посети размирния Донецк и да преговаря с местни хората. Порошенко все пак обеща да продължи с военната операция срещу проруските сепаратисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: