Last news in Fakti

5 Юни, 2014 17:33 2 049 4

Лидерите на Г-7 подготвят нови санкции за Русия

  • лидерите-
  • г-7-
  • брюксел-
  • санкции-
  • русия-
  • украйна-
  • крим-
  • путин-
  • медведев

Премиерът Медведев нарече комюникето им за силовата операция в Украйна безграничен цинизъм

Лидерите на Г-7 подготвят нови санкции за Русия - 1
Снимка: АП/БТА

Лидерите на страните от групата на седемте най-развити държави Г-7 обявиха, че подготвят нови санкции срещу Русия, ако Москва продължава да дестабилизира ситуацията в Украйна. Представителите на Г-7 се събраха в Брюксел ден преди Путин да разговаря с няколко от лидерите на групата за първи път след анексирането на Крим, което стана повод за изключването на Русия от групата Г-8. 

В обща декларация лидерите на Г-7 осъдиха Русия за продължаващата й роля в ескалацията на напрежението и призоваваха тя да признае резултатите от последните избори в Украйна, да изтегли военните си части от украинската граница, да не допуска влизането на оръжия и бойци в страната и да упражни натиск върху проруските сепаратисти в източните части на Украйна да сложат оръжие и да се откажат от насиилето. 

Руският премиер Дмитрий Медведев на свой ред пък обвини Г-7 в "безграничен цинизъм" заради подкрепата към военната операция на Киев срещу проруските бунтовници. "Т. нар. Г-7 дори говори за премерени действия на украинската армия срещу собствения й народ", заяви Медведев на заседание на правителството, цитиран от „Интерфакс“.

В съвместно комюнике от срещата на върха на Г-7 в Брюксел световните лидери окуражиха Украйна "да поддържа премерен подход в продължаването на операциите за възстановяване на правото и реда".

На срещата, на която руският президент Владимир Путин не беше поканен заради анексирането на Крим, лидерите осъдиха Русия за "продължаващото нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    8 2 Отговор
    ГАДНИТЕ АМЕРИКАНЦИ СИРЕЧ ЕВРЕИ ИЗПОЛЗВАТ ЕВРОПА ЗА ДА ПРАВЯТ МРЪСОТИИ НА ПУТИН ПРОВАЛИХА НИ ТУРИЗМА НЯМА ГИ РУСНАЦИТЕ ТАЗИ ГОДИНА
    ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ЗА ПАРИ

    Коментиран от #2

  • 2 Румен Янев

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    Споко - свирено им е вече на мазните хамериканци ....само въпрос на време е ! Не може държава със 100 - годишна история да ръководи света !

    Коментиран от #4

  • 3 Euromaxx Nice

    5 0 Отговор
    Интересно американските власти може да създават войни из цял свят като заробват държавите икономически а Русия трябвало да призное нещо което е решено с референдом на бивши федераиици да се върнат към Русия.Все едно да си върнеш нещо изгубено и да има някой наглостта да казва че не може.. Силно се надявам Путин да не отстъпи така и така са зависимо от Русия ползват нейните ресурси ....това може би ще го усетят ...Поздравления на руския президент а не като нашия...
  • 4 Десислава Димитрова

    1 9 Отговор

    До коментар #2 от "Румен Янев":

    ти като онзи виц за шопа дето видял екзотично животно в зоопарка и тръгвайки си възкликнал ,ч такова животно не съществува.америка в момента командва света.дори и русия!
Новини по държави: