Last news in Fakti

6 Юни, 2014 16:08 1 640 0

Мeркел припомни на Путин отговорностите на Русия към Украйна

  • франция-
  • ангела меркел-
  • нормандия-
  • довил-
  • владимир путин-
  • среща-
  • украйна-
  • кризата

Германският канцлер и стопанинът на Кремъл разговаряха в Довил

Мeркел припомни на Путин отговорностите на Русия към Украйна - 1
Снимка: АП/БТА

Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел разговаряха за ситуацията в Украйна при закрити врати във френския град Довил, съобщи ИТАР-ТАСС. Срещата е продължила около час, като в първите няколко минути двамата лидери седели мълчаливо и позирали пред тв оператори и фотографи. Преди да се оттеглят за разговори те се здрависали. Това е първата лична среща между държавните глави на двете страни от началото на кризата в Украйна, въпреки че те многократно са се чували по телефона по този повод.

Помощникът на президента Путин Юрий Ушаков е заявил, че разговорът е бил насочен към търсенето на решения и компромиси, а не се е водил от гледна точка на разногласията.

В хода на разговорите Ангела Меркел е изразила убеждението, че след президентските избори в Украйна и признаването им на международно ниво е необходимо времето да се използва за стабилизация на обстановката, особено в източната част на страната, съобщи официалният представител на германското правителство Щефен Зайберт. Канцлерът Меркел е използвала възможността при срещата с Путин да му припомни за голямата отговорност на Русия в тази ситуация, предаде „Ройтерс“.

Освен с Ангела Меркел, домакина Франсоа Оланд и Дейвид Камерън, за кратко Путин е разговарял и с американския президент Барак Обама. Последните две срещи са били извън планираните. Световните политици са във Франция за честването на 70-годишнината от десанта в Нормандия, определил победата над Третия райх във Втората световна война.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: