21 Юни, 2014 14:19 2 755 7

САЩ и ЕС се разбраха за нови санкции срещу Русия

  • русия-
  • украйна-
  • сащ-
  • ес-
  • барак обама-
  • петро порошенко-
  • санкции-
  • временно примирие

Въпреки обявеното от украинския президент Порошенко временно едностранно прекратяване на огъня, тази нощ по границата с Русия пак е имало престрелки

Президентът на САЩ Барак Обама обсъди в телефонни разговори с канцлера на Германия Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд възможността за въвеждане на нови санкции по отношение на Русия, които ще влязат в сила в случай на ескалация на напрежението в Източна Украйна, съобщи „Ройтерс“, позовавайки се на информация от пресслужбата на Белия дом. Според твърденията на Държавния департамент на САЩ, Русия се готви да предаде на сепаратистите голямо количество тежко въоръжение – артилерия и танкове.

Обама и Меркел са били единодушни, че ако Русия не направи нищо конкретно за деескалация на напрежението в региона, САЩ и ЕС ще координират допълнителни мерки срещу Кремъл, който трябва да изтегли войските си от границата и да убеди сепаратистите да се разоръжат. Какви точно ще бъдат те, засега не се уточнява.

Оланд и Обама също постигнаха съгласие да призоват Москва да способства за решаването на конфликта и приветстваха, както направи и британският външен министър Уилям Хейг, едностранното прекратяване на огъня, инициирано от украинския лидер Петро Порошенко. Снощи той обяви начало на временно едноседмично примирие, в рамките на което „терористите да сложат оръжие“. Въпреки това в нощта срещу събота е имало престрелки в няколко погранични района, след една от която, според Lenta.ru, над 80 украински граничари са потърсили убежище на територията на Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stone Kold

    8 0 Отговор
    мишката и пора казали 4е ще забранят на ме4ката гризли да ходи в гората
  • 2 Монго

    5 0 Отговор
    На снимката-кой, кого подслушва...
  • 3 Рико

    8 1 Отговор
    Меркел и Обанана вместо да се занимават с глупости, по-добре да целуват ръка на Путин и да гледат да не го ядосат, че ще имат проблеми, които не са и сънували.
  • 4 Maria Stoianova

    6 0 Отговор
    ТЯ НАЛИ МНОГО ШУМ ВДИГНА ЧЕ АМЕРИКА Я ПОДСЛУШВА.МАЙ БЕШЕ САМО ВЯТЪР.
  • 5 ярослав станчев

    6 1 Отговор
    Боли го шпека чичо Путин.Той от смях по предишните им санкции не може да изправи,те горките още простотии мислят.Тая баба Меркел що се занимава с тоя афро-американец не мога да разбера.Като и спре газа Вовата от черната краставица на Обама ли ще и пуснат газ.Да си траят там и да си въртят търговията с руснаците,щото който се е хванал с братята хамериканци на едно хоро,хубаво не е видял.Цял свят пропищя от "демокрацията,свободата и ценностите"им,донесени с 6-ти,7-ми и не знам кой още флот.Арабите най-много им видяха "рахатлъка" на американците.
    Та така де,баба Меркел много да не дрънка,че догодина парада за 9-ти май да не е пак в Берлин,пред Райхстага.Мани ми и юбилей ще уцелят швабите-70 години от победата.

    Коментиран от #6

  • 6 galaxy

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "ярослав станчев":

  • 7 nakata88bg .

    5 0 Отговор
    украинска армия редовно нарушава граница, обстрелва гранично КПП, а Русия трябва да оттегли войските от границата! гениаааално! щото Русия е толкова агресивно настроена, че дори украински граничари бягат в Русия