Last news in Fakti

23 Юни, 2014 10:04 649 0

Порошенко обсъди мирния план с Меркел и Байдън

  • порошенко-
  • меркел-
  • украйна

Байдън е изразил загриженост, че сепаратистките лидери отказват да предприемат реципрочни мерки

Най-малко 20 пъти е било нарушено от проруските примирието в Донецк и Луганск. Това е обявил в телефонен разговор с канцлера на Германия Ангела Меркел украинският президент Петро Порошенко.

Той е поискал помощ от европейски и световни лидери за мирното регулиране на конфликта в Украйна.

Ангела Меркел не пропуснала да потвърди своята солидарна позиция за подкрепа на мирния план на Петро Порошенко и своята готовност максимално да подпомогне диалога между всички заинтересовани страни в конфликта.

Президентът на Украйна отбелязал важността от реализацията с Германия на съвместни инфраструктурни проекти в Донецк и Луганск. 

Възможностите за изпълнение на мирния план са били обсъдени в неделя и в телефонен разговор и с американския вицепрезидент Джоузеф Байдън, съобщи АП. Агенцията се позовава на съобщение от Белия дом.

Байдън е изразил загриженост, че сепаратистките лидери отказват да предприемат реципрочни мерки.

От своя страна Кремъл ясно посочи, че Киев трябва да започне мирни преговори със сепаратистите. Руски медии пък съобщиха, че украинските военни са подновили обстрела в Луганска област.

В петък Обама разговаря по телефона и с френския президент Франсоа Оланд, като двамата призоваха Кремъл да подкрепи плана на Порошенко, като използва влиянието си сред руските сепаратисти в Украйна и съдейства те да прекратят военните действия и сложат оръжие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: