Last news in Fakti

20 Март, 2020 10:33 1 992 2

За рестарта на Ла Лига: Мачове на всеки 48 часа

  • ла лига-
  • коронавирус-
  • футбол

Ла Лига ще стартира първа, а Шампионската лига и Лига Европа ще започнат седмица по-късно – на 23 и 24 май

За рестарта на Ла Лига: Мачове на всеки 48 часа - 1
Снимка: БГНЕС

Шефът на Ла Лига Хавиер Тебас разясни плановете за рестартирането на Ла Лига. В момента Испания е една от най-засегнатите страни в Европа от пандемията на COVID-19.

Първенствата на Стари континент, както и европейските клубни турнири трябва да завършат до 30 юни.

Пред Мундо Депортиво, Тебас заяви, че първенството може да се поднови на 16 април и мачове ще се играят на всеки 48 часа.

Преди дни беше разяснено, че мачове от Шампионската лига и Лига Европа може да се играят през уикендите. Това означава, че ако Барселона играе своите двубои за най-престижния трофей в Европа в събота, то те ще изиграят срещата си от Ла Лига в понеделник. Връщането на мачове в началото на седмицата ще гарантира голям интерес от пазарите в Азия.

Календарът предвижда, че последните два кръга от първенството отборите ще изиграят мачовете по едно и също време. Този спешен календар е направен след разразилата се пандемия от коронавирус и рестартирането му е предвидено за 16 април.

По този начин тимовете ще имат около 15 дни, за да проведат мини-подготовка за предстоящите им интензивни два месеца.

Ла Лига ще стартира първа, а Шампионската лига и Лига Европа ще започнат седмица по-късно – на 23 и 24 май.

Накрая бе взето решение и за финалът за Купата на Краля, в който един срещу друг ще се изправят баските съперници Атлетик Билбао и Реал Сосиедад. По план той ще се проведе на 30 май.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фермер

    5 0 Отговор
    Корона вируса е 100% изкуствено създаден от жена.Серияли -има,мачове -няма
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.