Last news in Fakti

7 Май, 2020 07:04 6 142 74

Тръмп: Тази атака срещу САЩ е по-лоша от Пърл Харбър

  • доналд тръмп-
  • коронавирус-
  • пърл харбър-
  • атака-
  • сащ-
  • президент-
  • 11 септември

Президентът сравни коронавируса с 11 септември

Тръмп: Тази атака срещу САЩ е по-лоша от Пърл Харбър - 1
Снимка: Shutterstock

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че коронавирусната пандемия е по-лоша от атаката в Пърл Харбър през Втората световна война, както и терористичните нападения на 11 септември през 2001 година в САЩ.

„Преживяхме най-лошата атака, която сме имали срещу страната ни. Това наистина е по-лошо от Пърл Харбър и 11 септември”, каза Тръмп пред репортери в Белия дом, визирайки големия брой жертви на коронавируса в Съединените американски щати.

Тръмп отново хвърли вината за пандемията върху Китай. „Вирусът трябваше да бъде спрян в Китай. Той трябваше да бъде спрян направо в източника, но това не стана", каза президентът, според когото Пекин носи основна вина за разпространението на вируса в световен мащаб.

Съединените американски щати са страната с най-много жертви от COVID-19 в света – близо 75 хиляди, което е с 50 000 повече от втората Испания. Заразените в САЩ пък са над 1.2 милиона. Тръмп заяви, че ситуацията е по-фатална дори от атаката по американската база „Пърл Харбър” през 1941 година. При ударите на японските ВВС тогава загиват 2400 американци, а неочакваната атака въвлича САЩ във Втората световна война.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да мрът там

    66 23 Отговор
    Цел свет ги мрази

    Коментиран от #5

  • 2 AБВ

    55 3 Отговор
    Много кирливи ризи ще изкара тази епидемия...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Човек от щаба

    42 8 Отговор
    Перчема, с наближаватето на изборите, ще става все по - потен. Горе долу в САЩ се пада по една жертва на всяка идиотска постъпка и по един заразен на всяка идиотска мисъл на тоя деградат. И като си помисля, че все пак беше по-добрия избор от Хилари... След Нерон и Калигула, Рим е започнал своето падение. С подобни кадри като Донки Доналд на САЩ няма да са им нужни векове, а години за същото. А през това време ще чуваме, че вината е у всеки друг. Не че китайците не са за разстрел, но защо тоя дава милярди за разузнаване след като се чатна чак сега? Нещо като нашите метеоролози - половината прогноза ти дават времето от днес, изказват съмнение за утре и те лъжат за други ден.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 А де

    42 6 Отговор
    А кога окупирате, чрез кръвопролития други държави, за да ги грабите и колонизирате, а сега да видите какво значи подтисничество.

    Коментиран от #73

  • 7 Капиталист

    27 4 Отговор
    Всеки си играе играта! Накрая - ще спечелят некои застрахователни компании,некои пенсионни фондове , и разбира се некои брокери!
  • 8 Обикновен човек

    57 7 Отговор
    На САЩ все някой е виновен ,те винаги са невинни дори когато изпепелиха двеста хиляди за миг в Хирошима -Япония беше виновна ..дори когато сринаха с земята и изпепелиха република Корея и Виетнам .. Комунистите (СССР) бяха виновни ....сега изпуснаха този вирус от военната си лаборатория Детрик но пак са невинни Китай е виновен ..,че ядат боклуци ( ГМО) и половината американци са с наднормено тегло ,диабет ,а другата половина са наркомани с отслабена имунна система и мрат като мухи от всичко друго но не и от този вирус Китай е виновен ......?????????

    Коментиран от #16, #19

  • 9 0808

    47 7 Отговор
    ... г-н Тръмп, не може страна, която уби 100 000 000 невинни индианци за да превземе земята им, която води 66 войни, която има дълг 30 трилиона долара, която е мразена от цял свят заради войните си в името на "демокрацията" да не почувства отмъщението..Бай дъ уей тайландски учени доказаха, че вирусчето е създадено от секретна лаборатория нейде в пустините на Невада. Пренесен и пуснат в Ухан на международни игри от жената на лекар, участвуващ в създаването му. Те посочват, че само в Фащ са познати и 5-е му разновидности..

    Коментиран от #14

  • 10 Обикновен човек

    11 10 Отговор

    До коментар #5 от "Капитан Иван от ДС":

    Търсят те в лудницата спешно!!!!
  • 11 Шляхтиц

    16 5 Отговор
    Видов ден, макар и понякога късно, но винаги идва. И на мен, на 74 години, всичко ми пречи и нищо не може вече да ми помогне ............

    Коментиран от #18

  • 12 Професор

    8 18 Отговор
    Прекрасни новини! Значи Чичо Дончо ще разгони фамилията на китайските комунисти. Знаем, че за мнозина тук китайският комунизъм е върхът на сладоледа и ще са разочаровани, но какво да се прави: да живее капиталистическа Република Китай и нейната прекрасна, но временна (докато падне Пекин) столица Тайпей!
  • 13 Много

    14 3 Отговор
    Сте ГотЕни и за това търпите “атаки”. Обича ви светът и това си е! И саудитците ви обичат и за това бълват петрол като луди за да ви е готЕно!
  • 14 Професор

    4 16 Отговор

    До коментар #9 от "0808":

    Ами защо стоте милиона индианеца на са избили десетте хиляди европейски колонизатори, този въпрос задавал ли си си? Понеже са били скромни и миролюбиви ли? Защо 10 хиляди Аспарухови българи са завоювали 10 милиона славяно-тракийско-византийски племена на Балканите, и колко хиляди са избили в процеса?

    Коментиран от #42

  • 15 Подкрепям

    19 2 Отговор
    Тръмп е прав! Вирусът трябваше да бъде спрян в Китай! Господин президент, вирусът в Китай е спрян. Не разбирам от какво се гневите :)
  • 16 Професор

    4 16 Отговор

    До коментар #8 от "Обикновен човек":

    Ползвай презервативи Дюрекс за да не се размножаваш. Светът ще бъде по-добро място за живеене, ако нямаш деца.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Професор

    5 12 Отговор

    До коментар #11 от "Шляхтиц":

    Най-добре е да се гръмнеш. Ще се отървеш. Сам виждаш, комунизмът е болест, от нея лек няма.
  • 19 Професор

    5 23 Отговор

    До коментар #8 от "Обикновен човек":

    Разбира се, че ще ги изпепелят -- американците им казаха, че притежават страшно оръжие. Поканиха ги да се предадат. Отказаха. Пуснаха им една бомба. Пак ги поканиха да се предадат. Пак отказаха. Пуснаха им втора. Предадоха се. Сега американците ще анихилират и комунистически Китай. И ти се готви, ти си следващият.

    Коментиран от #24, #26, #27, #28, #34, #35

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гангстерскиу парадайс

    10 0 Отговор
    Между другото за атаката в Пърл Харбър също са предупреждавали многократно тогавашния президент Рузвелт. Но по това време американците са били твърдо против участието си във войната, въпреки че не са били неутрални. Помагали са със стоки и военни срещу остта. Малко преди това са наложили тежко ембарго / икономическа война/ на Японската империя с ясното съзнание, че тя или ще рухне или ще тръгне на война. Така че атаката в Пърл Харбър е целена и желана. Не случайно самолетоносачите, които по-късно обръщат войната са били изведени от пристанището точно преди атаката. Познато ли ви е? Икономическата война с Китай, митата, ученията за епидемия от вирус в големите градове, пренебрегнатите предупреждения? Една и съща схема може да се проследи чак до зверствата с индианците, когато след постоянно подстрекаване, някой нещастник остава без скалп, а кавалерията идва да даде урок на "диваците", като нападне и изколи всичко живо, заграби земята, а после храни оцелелите в резервати и иска благодарност, че са ги спасили от гладна смърт. И така е по цял свят, където са стъпили англичаните. Убиват, крадат ресурса и се грижат за оцелелите, поради хуманизма си.
  • 24 Гангстерскиу парадайс

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Професор":

    Между другото за атаката в Пърл Харбър също са предупреждавали многократно тогавашния президент Рузвелт. Но по това време американците са били твърдо против участието си във войната, въпреки че не са били неутрални. Помагали са със стоки и военни срещу остта. Малко преди това са наложили тежко ембарго / икономическа война/ на Японската империя с ясното съзнание, че тя или ще рухне или ще тръгне на война. Така че атаката в Пърл Харбър е целена и желана. Не случайно самолетоносачите, които по-късно обръщат войната са били изведени от пристанището точно преди атаката. Познато ли ви е? Икономическата война с Китай, митата, ученията за епидемия от вирус в големите градове, пренебрегнатите предупреждения? Една и съща схема може да се проследи чак до зверствата с индианците, когато след постоянно подстрекаване, някой нещастник остава без скалп, а кавалерията идва да даде урок на "диваците", като нападне и изколи всичко живо, заграби земята, а после храни оцелелите в резервати и иска благодарност, че са ги спасили от гладна смърт. И така е по цял свят, където са стъпили англичаните. Убиват, крадат ресурса и се грижат за оцелелите, поради хуманизма си. Разберете англосаксонската зараза винаги е била най-голямата заплаха.
  • 25 Ицо

    17 5 Отговор
    Добре че беше Великата Червена Армия иначе сащисаните щяха да се поздравяват с вдигане на дясната ръка.
  • 26 Гангстерскиу парадайс

    14 3 Отговор

    До коментар #19 от "Професор":

    Между другото за атаката в Пърл Харбър също са предупреждавали многократно тогавашния президент Рузвелт. Но по това време американците са били твърдо против участието си във войната, въпреки че не са били неутрални. Помагали са със стоки и военни срещу остта. Малко преди това са наложили тежко ембарго / икономическа война/ на Японската империя с ясното съзнание, че тя или ще рухне или ще тръгне на война. Така че атаката в Пърл Харбър е целена и желана. Не случайно самолетоносачите, които по-късно обръщат войната са били изведени от пристанището точно преди атаката. Познато ли ви е? Икономическата война с Китай, митата, ученията за епидемия от вирус в големите градове, пренебрегнатите предупреждения?

    Коментиран от #30, #32, #33, #47, #51

  • 27 Гангстерскиу парадайс

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Професор":

    Една и съща схема може да се проследи чак до зверствата с индианците, когато след постоянно подстрекаване, някой нещастник остава без скалп, а кавалерията идва да даде урок на "диваците", като нападне и изколи всичко живо, заграби земята, а после храни оцелелите в резервати и иска благодарност, че са ги спасили от гладна смърт. И така е по цял свят, където са стъпили англичаните. Убиват, крадат ресурса и се грижат за оцелелите, поради хуманизма си. Разберете англосаксонската зараза винаги е била най-голямата заплаха.

    Коментиран от #53

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Еблю

    15 1 Отговор
    Бай Дончо що не ги нападнете бре?Нали сте голяма работа!?

    Коментиран от #40

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 незнайко

    16 2 Отговор
    Дали му е хубаво сега след толкова починали негови сънародници ? Дали ще преосмисли действията на САЩ в световен мащаб по отношение инвазията в различни страни ? Дали ще продължава да мисли, че САЩ са "ПОЛИЦАИТЕ" в СВЕТА ? Няма как 328 милиона да се изправят срещу 1,393 милиард и 393 милиона китайци ! НИКАКВО ОРЪЖИЕ В СЛУЧАЯ НЕ ПОМАГА !!! Ако това го разбере в СВЕТА може да настъпи всеобщ мир !!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Осми клас

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Професор":

    Тези обаче имат същите бомби и добрата новина е, че подобни конфликти са възможни само в уникалната ти малка главица.

    Коментиран от #36, #45

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Много

    9 1 Отговор
    Справедливо е да умират и американципо света
  • 38 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    12 3 Отговор
    Близо 75 000 починали в Краварника от COVID-19 - Перушан постигна мечтата си "America First"...
  • 39 132

    18 1 Отговор
    А вие сщенци спряхте ли заразата СПИН, която върлува вече 40г. и тръгна от сащ?
  • 40 Бай Дончо

    13 1 Отговор

    До коментар #29 от "Еблю":

    А бе ние една Северна Корея не смеем да нападнем.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 до защитника на американския геноцид

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Професор":

    Тези 10 милиона " славяно-тракийско-византийски племена" в кой резерват живеят ?Водят ли се за изчезващ вид ?

    Коментиран от #48

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Никога повече социализм

    2 14 Отговор
    Плюят по американци и германци ,но ваксина ще открият там ,руснаците както винаги после ще копират низко качествено
  • 45 Професор

    3 3 Отговор

    До коментар #34 от "Осми клас":

    Сега ще трябва тези бомби, както и останалите стоки дето ги произвеждат да ги варят дъълго, докато омекнат добре, защото друго няма да имат какво да ядат...
  • 46 Давид

    9 1 Отговор
    И за Пърл Харбър знаехте няколко дни по рано и не си мръднахте пръста за да се включите във войната , кулите помолихте Израел да си проба новата бомба и вируса си пуснахте . Но най силната атака предстои - икономическа . Край на капитализма .
  • 47 Колониални хроники

    7 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гангстерскиу парадайс":

    Това е самата истина . когато съобщават "тревожната " новина на началника на базата Пърл Харбър за приближаваща голяма група непознати самолети , видно какви, и за какво идват , началника не нарежда абсолютно никакви отбранителни действия , и противодействия, неминуеми за такъв случай . Няма пресрещащи самолети , няма насочени ПВО , няма извеждане на кораби от базата . Дни преди това са изведени от базата важните надводни единици , и самолетоносачите са далеч в открито море. Някой е гласял базата за курбан. Дни преди това малка японска подводница в надводно състояние ,и флагова сигнализация , без да осъществява заплаха , или нападение , вместо морски поздрав при разминаване получава снаряд от ам. кораб и потъва. И последно , такива мащабни нападения не остават скрити за агенти и разузнавания , те си имат хора , които им доставят относително достоверна информация , понякога с часове и дати , понякога в коя седмица и нападението , понякога в кой месец , или година , но никога не са слепи и глухи , на каквито са се престорили тогава американците.
  • 48 Професор

    3 4 Отговор

    До коментар #42 от "до защитника на американския геноцид":

    Говедовъд, като европейците са завоювали Америка, индианците в резервати ли са живеели? Съсредоточи се малко: питам те, ЗАЩО стоте милиона ВСЕ ОЩЕ напълно свободни и неизбити индианци не са избили десетината хиляди европейски колонизатори и нашественици те, ами са се оставили да бъдат избити от тези малко на брой отрицателни герои?

    Коментиран от #60

  • 49 Кокорчо🙄

    4 0 Отговор
    Ами да си бяхте седели на острова, да не, завладвяате Америка, че да не се заразявяте
  • 50 97435

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Капитан Иван от ДС":

    Ти си им бригадира на тия хора
  • 51 Професор

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Гангстерскиу парадайс":

    Евала, ти пренаписа историята на Америка и разработи самолетоносачи още преди да започне Втората Световна Война! Я кажи за самолетоносачите през Първата Световна нещо. моля ти се!
  • 52 Хенри Кисинджър

    12 0 Отговор
    тези гадове измират защото заедно с великата Англия имат най най скапаната здравна система във СВЕТА. живял съм в САЩ и знам. това го казвам заради троловете които ще изпаднат в транс и с пяна на пръстчетата ще започнат да ме хейтват след малко.а оранжевият идиот е притеснен защото стола му се клати яко. относно Китай нормално краварчетата си бачкат по старата схема тоест крадеца вика дръжте крадеца.

    Коментиран от #54

  • 53 Професор

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "Гангстерскиу парадайс":

    Ужасно е, мани! И сега стигнахме дотам да сме им съюзници! Бегай да се спасяваш в Беларус, че иначе англо-американците идват и ще те ликвидират като последния индианец...

    Коментиран от #57

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Майстор Манол

    4 0 Отговор
    Светът се управлява от луди, безскрупулни или от прекалено глупави, дори неграмотни хора. Явно избирателите им са още по-неграмотни, щом издигат на власт такива. По-лошото е, че тези човекомразци са започнали да се обединяват и действат със световен размах срещу редовите граждани. Много скоро ще последват недоволства и дори революции.
  • 56 Хенри Кисинджър

    7 0 Отговор

    До коментар #54 от "Професор":

    ей троле евала бдиш яко. заработи си салама може да си горд за днес.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Шопо

    5 1 Отговор
    Бай Дончо,за цял свят е ясно,че Кравария пусна коронката ! Само че,той взе и се върна при вас . Нали знаеш ,волът рие,рие и всичко се стовари върху главата му накрая...
  • 59 Шопо

    4 0 Отговор
    Абе ,Дънди !Абе Дончо ! Що не кажеш кой изби 114 000 000 червенокожи при създаването на USA ? А?
  • 60 Факти

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Професор":

    Не са се оставили бе. Повечето измират от болести, защото нямат имунитет. А и модерните оръжия, на кавалерията ги попилява, главоломно.

    Коментиран от #65

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 киро

    1 0 Отговор
    А в Хирошима и Нагазаки колко невинни хора загинаха - в отмъщение , че 2400военни на САЩ не можаха да се самозащитят от Японците !?

    Коментиран от #66

  • 63 Сл Расия

    1 1 Отговор
    Целта е ядрена война,за територията на Русия,вируса е измислен и е безобиден
  • 64 техен проект

    3 2 Отговор
    Пър=л= харбърт е американски проект,с цел използване на атомната бомба,сащ е държава на дявола.Япония не ги е заплашвала с нищо,и е нямала този ресурст
  • 65 Професор

    0 1 Отговор

    До коментар #60 от "Факти":

    Защо са нямали имунитет и не са имали кавалерия? И сега, да пренесем дискусията в наши дни. ТИ имунитет и кавалерия имаш ли? Защото ако случайно и ти нямаш, се готви...
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 един от стадото

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Капитан Иван от ДС":

    та казваш да връщаме Мария Тролева на екран. Да затваряме сайтовете, да слагаме една друга телевизия в петък, да се кланяме на ''некои съобръжения'' и ''положението е международно''..Колкото до Тролева/съвпадение със трол, беше перфектна/, за разлика от половината фъфлещи сега ..М/у впрочем къде влизам аз, току що връщаш се от работа и решил да каже нещо. Между лежащо болните и платените ли. А ти от кои си, тези проценти кой ти ти ги прошепна.
  • 68 БРЦК

    1 1 Отговор
    САЩ търсят предтекст за ВОЙНА НО ГИ Е СТРАХ ОТ РУСИЯ И КИТАЙ
  • 69 БРЦК

    1 1 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ
  • 70 Опа

    0 0 Отговор
    Тоо, тази (атака) от къде дойде? От самия Тебе бе Тръмпчо!!!!
  • 71 Усещате ли накъде

    3 0 Отговор
    духат вятъра ... а кажете че сценаристите на 11 септвмври не са се изчерпали творчески
  • 72 УРА

    2 1 Отговор
    Да живее САЩ – най-великата империя в историята на човечеството!!
  • 73 Димитър

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "А де":

    Ей руско зомби има един стар девиз. Хора бъдете никога повече комунизъм, защото е един жесток, тоталитарен и репресивен строй. А защо пропускаш агресивна и корумпирана Русия. Какво правят руснаците в източна Украйна, анексирани Крим, Грузия, Абхазия, Осетия, Сирия, Венецуела, Либия и Цар в Африка нима не изнасят богатствата на тези държави. Къде е стъпил руски ботуш трева не никне.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.