Last news in Fakti

17 Юли, 2020 16:28 3 489 1

Докога няма да се лети

  • авиация-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • възстановяване-
  • сектор

До 2023 година самолетите остават празни

Докога няма да се лети - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Познатата отпреди пандемията динамика на авиационния пазар едва ли ще се завърне преди края на 2023 г., прогнозира рейтинговата компания Moody`s. Това е най-оптимистичния срок и то при условие, че бъде открита ваксина или лечение на коронавируса.

Най-големите се връщат на пазара последни. Такава е прогнозата за авиопроизводителите Воеіng и Аіrbuѕ. Паралелно с тях ще се възстановява и дейността на летищата.

Редица авиокомпании започнаха да „пенсионират” част от самолетите си. Така например, Вrіtіѕh Аіrwауѕ вече няма да използва Воеіng 747-400. Британската авиокомпания разполага с 31 броя от модела, който изпълняваше полети от Лондон до Πeĸин, Hю Йopĸ, Caн Фpaнциcĸo и дpyги. Това трябваше да се случи поетапно до 2024 г. Qаntаѕ cъщo ce oтĸaзa oт мoдeлa.

Вrіtіѕh Аіrwауѕ се насочва към по-нови и по-икономични моледи като Airbus A350 и Boeing 787.

В най-скоро време американският гигант спира да произвежда въпросния модел, като последната бройка ще слезе от конвейера през 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце

    16 5 Отговор
    Пратете тия Джъмбо Джетове насам, ама с повече шкафчета, че се не издръжа вече тука.