Last news in Fakti

2 Октомври, 2020 06:28 3 064 1

34 мигранти под карантина в Харманли

  • харманли-
  • мигранти-
  • карантина-
  • лагер-
  • коронавирус

Чужденците са настанени в пригодена за изолатор сграда

34 мигранти под карантина в Харманли - 1
Снимка: БГНЕС

Строги противоепидемични мерки са въведени в Регистрационно-приемателния център в Харманли, съобщи Българската национална телевизия. 34-ма мигранти са настанени в пригодената за изолатор сграда, където са поставени под карантина.

391 са настанените мигранти в момента в приемателния център в Харманли, който е от отворен тип. В него могат да живеят около 4000 души.

Заради противоепидемичните мерки достъпът в центъра е ограничен, а всички които влизат, минават през дезинфектант.

Значително са се увеличили търсещите закрила мигранти, настанени тук през последните месеци, през март те бяха едва около 100-на. Според властите, увеличен миграционен натиск се наблюдава през пролетта и лятото.

"Още при приемането им се правят бързи PCR тестове и се подлагат на 14-дневна карантина при нас. Като ежедневно, включително в празнични и почивни дни, се следи тяхното здравословно състояние от екип", заяви директорът на центъра Славчо Янев.

Пандемията от коронавирус не попречи на Международната организация по миграция да проведе традиционната си инициатива - "Графити фест", в която се включиха и много деца от града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грейс

    13 0 Отговор
    Хайде, там откъдето са изпълзя ли! Нямат работа в Европа! От хуманизъм към паразитите към геноцид към местните.