Last news in Fakti

5 Ноември, 2020 11:24 6 986 33

Скандално! Заплашват лекари, които са противници на строгите мерки срещу COVID-19

  • д-р георги тодоров-
  • д-р иво ватев-
  • лекарски алианс за нормалност

Апелът на лекарите от Алианса за връщане на нормалността е диагнозите да се базират на медицински методи за справяне с кризата и да не се внушава паника сред населението

Скандално! Заплашват лекари, които са противници на строгите мерки срещу COVID-19 - 1
Кадър: ''Честно казано с Люба Кулезич''

''В нашия алианс има патоанатом, д-р Божилова от Шумен, която е заплашена от нейния работодател, че ще я прати в COVID отдел''. Това заяви един от създателите на Лекарския алианс за нормалност - лабораторният специалист д-р Георги Тодоров. Част от организацията са и други противници на мерките срещу пандемията - д-р Атанас Мангъров, д-р Антония Първанова и др.

Тодоров се включи по скайп в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич по ТВ Евроком, а гост в студиото бе д-р Иво Ватев от Пловдив, който е общопрактикуващ лекар и специалист по образна диагностика.

''Слушахме за рекорди, антирекорди. Играе се на принципа - ако не слушаш, ще играе тоягата. Създаваме алианса, защото искаме мислещи хора. Не може хората да живеят в страх и терор. Обаждат се по телефона колеги и ме заплашват , разкри д-р Иво Ватев

''Нормалността беше преди март, преди да ми кажат, че когато някой се закашля първо е коронавирус и после всичко друго. Това са глупости. Нашият алианс означава, че ние ще направим мрежа, че във всеки един момент ние ще знаем какво става в различните градове. Когато има нещо ние ще го съобщим на хората, за да се пазят. По-често няма нищо - гарантирам ви, че ще се справим с това, което пристига. В медицината най-важното нещо е грижата за хората'', заяви още д-р Ватев.

''Първо - няма власт, която да е застанала без да претендира, че се грижи за хората. От втория ден след изборите, която и да е власт казва, че се грижи за хората. Второ - днес Борисов каза, че нарушава закона, защото е готов да открие приемна, на което и да е място, въпреки че да откриеш такава приемна трябва да минеш през Медицински надзор. Те са незаконни'', заяви от своя страна д-р Тодоров.

''Трябва да щадим психиката на хората. Обади ми се младо момче, което е карантинирано без симптоми. Сегашните мерки не помагат. Как ще лекуваш болните по телефона, като кашляш по телефона. Не добра е организацията на здравеопазването. Това понятие първа, втора, трета линия е пародия'', смята пловдивският медик.

''Трябва специфично да си решаваме проблемите. Да не гледаме Испания, Италия. Нашата икономика не е като на Франция. Не подкрепям този локдаун. Дано Борисов удържи на думата си. Доц. Кунчев, министър Ангелов, оставете хората да си живеят нормално, не ги плашете, каза още д-р Ватев.

Апелът на лекарите от Алианса за връщане на нормалността е диагнозите да се базират на медицински методи за справяне с кризата и да не се внушава паника сред населението.

Целия разговор на Люба Кулезич с медиците можете да изгледате след 12:00 във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    50 8 Отговор
    Религията Ковид и нейния пророк ПСР не търпи инаковерци. Черният чувал да не влезе в употреба..

    Коментиран от #5

  • 2 Си ган

    10 64 Отговор
    Мангъров и Сие, ясна ми е работата..
  • 3 Пенсионер

    12 63 Отговор
    Какви мерки бе, то липсват мерки
    На всички е ясно кои са най-големите преносители на вируса- учениците.
    За бога стига с експерименти. Училищата на дистанционно обучение

    Коментиран от #14, #26

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    20 55 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Защо Курнелка като цъфна с Ковид не отиде при Мангъра да я цери с аспирин и чай от лайка а отиде във ВМА да я лекува Мутавчийски ?

    Коментиран от #8, #9, #30

  • 6 ТаУмВзе

    47 7 Отговор
    Явният Геноцид започва от репресия над Лекари! Шизофренясалата мутра Трябва да се премахне! По един или Друг начин!
  • 7 КОРОНАТА

    43 11 Отговор
    Е НАЙ ОБИКНОВЕН ВИРУС, КАТО ГРИПА,НЯМА ПОЧИНАЛ ОТ КОРОНА, БЕЗ ДРУГИ БОЛЕСТИ

    Коментиран от #13, #23

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бачо Киро

    29 8 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Мутафчийски е хирург, умник... В болницата е под наблюдение, те всички политици са много ценни... да не мислиш, че я лекуват с лекарства за ковид.... Аман от галфони...

    Коментиран от #28

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Просветен илюминат

    26 3 Отговор
    Сега научих за един много показателен случай как се вземат тестове.Жена предстоящо и пътуване извън страната изисква да си направи ПСР тест и си дава заявка по телефона за да не стои и чака в лабораторията.Но поради някакви причини тя не отива да си направи тест и след два дена и се обаждат от лабораторията с новина за положителен тест.
    ПоЗдрави
  • 12 Просветен илюминат

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Име":

    А с какво подобриха и неизплашиха другите им колеги хората и какъв е резултата?
    Всеки говори общи приказки и теории.Ако прочетете обясненията на специалисти по темата и аз мога да публикувам такива,те професорите ни дори и термините и наименованията на техния език не споменават,говорят като журналисти.

    Коментиран от #15

  • 13 Диверсия 007

    2 14 Отговор

    До коментар #7 от "КОРОНАТА":

    Айде па да има!!!! При тежък случай - прием на болен с 80-90% поразяване на бял дроб, 30- 40 годишен, не пушач, спортист,без заболявания, за какви сапътстващи заболявания иде реч?!!
  • 14 Склери,

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пенсионер":

    стига спами с един и същ тъп коментар.
  • 15 Просветен илюминат

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "Просветен илюминат":

    Какво е това, което виждат под електронен микроскоп?

    Тъй като вирус никога не е бил забелязан под електронен микроскоп, е трябвало да се изнамери методология, за да се „извлекат” веществата, които по общо мнение са резултат от вирусна активност.

    Нека използваме като пример Полио, който по общо мнение е бил първият вирус идентифициран и след това заснет под електронен микроскоп. Това, което ни се показва, са всъщност „изкуствени частици”, което включва сложен процес по всмукване на неутрална маса през много фин филтър във вакуум, която след това е фотографирана. Това не е нещо, което в действителност се забелязва в кръвта или в тъканна проба!

    Тази форма на изследване е силно замърсена и въпреки това е приета и публикувана в научната общност. Въпросът е защо? Има ли план?

    Коментиран от #16

  • 16 Просветен илюминат

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Просветен илюминат":

    Моят въпрос е, ако те никога не са идентифицирали някакъв вид вирус под електронен микроскоп, как така имат ДНК секвенция от него?

    Какво реално показва това? По същество, това, което казват, че са способни да определят, са „маркери”, но тогава трябва да запитаме „маркери за какво”, особено ако нищо не е било изолирано като вирус!

    Отново сме изправени пред друга хипотеза, която реално не помага с нищо на болния човек, но по-нататък съм сигурна, че ще излязат с ваксина срещу нещо, което на са били способни да изолират.

    Коментиран от #17

  • 17 Просветен илюминат

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "Просветен илюминат":

    Ненадеждното тестване

    Когато става въпрос за този тестващ метод, в действителност той се оказва крайно ненадежден. Имаше много фалшиви положителни проби. В резултат на това, трябваше да открият друг начин, за да диагностицират корона вируса във всеки, който имаше грипоподобни симптоми или дори само кашлица, така се обърнаха към съществуваща технология, рентгеново изследване на гърдите и КТ (компютърна томография, бел.пр.).

    В края на краищата, всеки, който имаше течност в белите дробове, се определяше като заподозрян носител на вируса и незабавно беше поставян под карантина.

    Така беше и когато броят на „засегнатите” хора се повиши драматично в рамките на няколко дни. Въпросът е, всички те ли имаха т.нар. вирус или някои от тези хора преживяваха бактериална пневмония или сърдечна недостатъчност, тъй като тези състояния също включват течност в белите дробове?

    Коментиран от #18

  • 18 Просветен илюминат

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Просветен илюминат":

    Между другото, корона вирусът се предполагаше, че произлиза от „вирус по котките”, друга хипотеза, която никога не беше доказана.

    Във всеки случай, не бях изненадана да открия, че смъртността не беше по-висока от всяка друга през т.нар. сезон на грипа. Когато направих изчисленията, тя беше 2.1% от хората, които бяха диагностицирани с ТОРС, която беше точно същата като тази през всички други сезони на грипа.

    Не е нужно да казвам, че точно такава беше и смъртността в началото на нашествието на COVID-19. Обаче, когато „нов и подобрен” тестващ метод с КТ на гърдите беше внедрен, смъртността също се увеличи, защото вече не само хора с грип, но се включиха и други състояния, които бяха „заподозрени”, че са свързани с вирус.
  • 19 Просветен илюминат

    6 0 Отговор
    Дори и така да е, тези, които умираха от т.нар. вирус или по-скоро тези, които вероятно ще умрат от някакви грипоподобни симптоми, са възрастните, тези, които са отслабени чрез други предразположения, такива като сърдечни състояния, бъбречни състояния или недохранване. Също така е всеизвестен факт, че хората, които приемат опиати за хронична болка са в риск от евентуална дихателна недостатъчност, защото опиатите подтискат дихателната система.

    Коментиран от #20

  • 20 Просветен илюминат

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Просветен илюминат":

    Някъде от нашите професори и специалисти да сте чули подобни неща?
  • 21 възмездие

    13 2 Отговор
    Време е тези "доктори" които отправят заплахи към компетентните Доктори да започнат да получават подобаващото им се отношение и от хората, като за целта бъдат поступвани, за да им дойде акъла, а ако това не стане, уволнение и съд за последователите на Менгеле.
  • 22 Тра-ла-ла

    3 2 Отговор
    Тя си е е..... .....а ..да се чудиш, да се смееш ли, да плачеш ли ???😂😭😂😂😭😭
  • 23 Истината е, че

    3 8 Отговор

    До коментар #7 от "КОРОНАТА":

    Опасността може да не е толкова голяма за всички, но за някои е огромна Това че 80% не разбират даже, че са носители останалите 15% го карат като лека настинка 4.5% го карат тежко 0.5% умират прави вируса много по- страшен от един грип защото се разпространява мълниеносно през без симптомите или леко болните и стига до милиони. 0.5% ат 7000000 са 35000 за България. 0.5% от 7000 000 000 са 35 000 000 за света. А ако процента не е 0.5%, а е 5%.
    Кое е приемливото ниво на жертвите. Ако ти или твоите близки са в тези бройки тогава дали е безопасен?
  • 24 От болницата

    5 8 Отговор
    Наказателна отговорност за тези псевдо доктори! Всички са навързани с фирми - доставчици на медикаменти и санитарни материали. А специално за Мангъра - сатър!

    Коментиран от #32

  • 25 Просветен илюминат

    4 3 Отговор
    Вижте как ви се говори за нещо,което не е видяно и документирано от никой и всеки прави това,което може да приеме за своя истина и му минава през филтъра на собствената му призма за възприятие на реалността. На където наредят управляващите на там вируса действа и работи. Някой да говори за ромите? Не нали?Да сте чули проблемни махали от ромите да има пожар от корона вирус? А ромите масово ли стоят и гледат и пишат като вас за вируса? Дали всъщност ги вълнуват тези проблеми освен ако не е да изкарат някой лев?
  • 26 сила

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пенсионер":

    за бога легай си вече
  • 27 Васил

    0 0 Отговор
    А да питам защо лекувате тулупа Бирисов да бяхте го оставили да пукне нали той ви вкара в това блато? Или сте мазохисти?

    Коментиран от #29

  • 28 Дългия

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бачо Киро":

    А не бе, не с лекарства за ковид , сигурно с кюфтета и бира ! Аман от галфони!
  • 29 Шамара

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Васил":

    Борисов си стои в къщи и никой не го лекува,! А твойта принцеса е в ВМА без симптоми и на системи за по сигурно!

    Коментиран от #31

  • 30 Centurion

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Те пък във ВМА като я излекуват!!!Нали няма лечение и всички медикаменти които прилагат са спорни.Оргамизма сам преодолява заразата това е истината.Паниката замъглява разума.Страха пълни отделенията,страха допринася за смъртта.Стрсха не спира смъртта, страха спира живота!!!Тестовете не са валидирани,не са коректни,80% са невярни и обявяват здрави хора за позитивни!Теста не е диагностициране,той служи само за трупане на печалби!Болест има,никой не отрича,но степента и на опасност е прекалено преекспонирана.Това ще лъсне догодина във статистиката на починалите.Със сигурност ръст няма да има,даже напротив!!! Остават два месеца и лъжата ще лъсне!

    Коментиран от #33

  • 31 Centurion

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Шамара":

    Ама ти тези постановки на Борисов за истина ли ги вземаш??? Болестта е удобен начин да се покрие,нищо повече! Повечето не са били болни или заразени,просто стана модерно,хора с някаква публична известност да обявяват ,че са с Ковид,да печелят състрадание,и да участват в тази глобална театрална постановка,може би и срещу пари.
  • 32 възмездие

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "От болницата":

    А лек прецизен и бърз прорез около капана на кутията в коуто би трябвало да има мозък искаш ли, за да се разбере какво е съдържанието – все пак трябва да има нещо, което да замества мозъка.. някаква пихтия, слез например!
  • 33 даскала

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Centurion":

    Напълно съм съгласен с теб ! Но , голямо НО , страхът и истерията , насадени в наивниците , ще остане . От тях , каквато и статистика и данни да се пишат , пак няма оттърваване . Простият и наивния са като малки деца , това са възрастни с детски манталитет ! Те вярват в „дядо Коледа “ или „дядо Мраз“ , но за разлика от децата , които в един момент престават да вярват в „дядо........“ , простите и наивните , продължават да вярват , защото ИСКАТ ДА ВЯРВАТ !