Last news in Fakti

14 Декември, 2020 08:14 2 465 31

Лекарите в София трябва да вземат решение за ваксинацията днес

  • лекари-
  • софия-
  • ваксина-
  • ваксинация

До момента, по неофициални данни, около 11% от всички медици в страната са поискали да бъдат ваксинирани

Лекарите в София трябва да вземат решение за ваксинацията днес - 1
Снимка: БГНЕС/АРХИВ

Днес изтича крайният срок, в който медиците в София могат да подадат заявление за ваксиниране срещу COVID-19.

Както е известно, медицинските лица са на първа линия в пандемията от COVID-19 и поради това те са приоритетни при ваксинацията.

До момента, по неофициални данни, около 11% от всички медици в страната са поискали да бъдат ваксинирани.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    67 4 Отговор
    Явно само 11 процента от медиците ни са калинки.Това ми връща доверието в българската медицина.

    Коментиран от #4, #11

  • 2 Дельо Хайдутин

    71 0 Отговор
    Медиците ни знаят какво значи неизследвана и неизпробвана ваксина.Не са Тикви.
  • 3 Кой

    42 0 Отговор
    ги прави тези срокове ? Днес трябвало лекарите да вземат решение ?! Я стига !
  • 4 Лост

    34 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И сигурно са тези които обикаляха медиите за реклама.
  • 5 Killer

    27 1 Отговор
    Нека всеки види и да си прецени сам за себе си дали е вярно.

  • 6 Гледайте

    28 0 Отговор
    да не си вземат тапията и да си бият камшика !

    Коментиран от #19

  • 7 Опитните маймунки

    20 7 Отговор
    Скоро ще се молят на колегите си да лекуват.
  • 8 Бат Бойко нощния бандит

    30 1 Отговор
    Какви решения бе!Фризерите ми са празни.Само хабят ток.
  • 9 джаба

    37 0 Отговор
    нещо никой не я авава таа опасна ваксина - не им се мре на лекарите бре
  • 10 Първо всички в парламента...

    34 0 Отговор
    Но с проверена и запечатана Фазерска ваксина на сто процента и отгоре.... Новопристигналите ваксини,директно от фабриката в Белгия,заедно и с ваксинираните екипи от Белгия.Защото всички знаем ,че в България на власт е мафията и мафиотите пак ще направят шменди капели и ще си бият( НИЩО)....
  • 11 Centurion

    50 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Бъди сигурен ,че процента е много по нисък Лвкарите на са глупаци,те най добре знаят рисковете при една набързо скалъпена ваксина,и че неизвестните са много повече от евентуалната полза .Ваксинацията с подобна ваксина е почти равна на ефтаназия със забавено действие!

    Коментиран от #30

  • 12 Alf

    31 0 Отговор
    Заявление за неизвестен експеримент. Страхотна преса срещу бг медиците.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ме not

    42 1 Отговор
    Ония свинчо с мустачките мислеше, че като изкомандва и всички ще се юрнат на панацеята. Сега ще има заплахи и условия по болниците. И накрая ще ги пуснат на т*пите полицаи и военни. Те няма да откажат.
  • 15 Аз съм

    4 34 Отговор
    Аз ще се ваксинирам, точно защото изкарах Ковид и зная през какъв АД преминах. Нищо не може да е по-лошо от това, което преживях. Така или иначе имам всички възможни ваксини, по време на Чернобил бяхме на екскурзия с училище до Козлодуй, ядох е огромни зелени салати и ни валя радиоактивен дъжд-би трябвало да светя вече в тъмното. Здрава съм, синът ми е здрав и той. След като преживях това една ваксина няма да ме уплаши! Да му мислят меките китки антиваксъри!

    Коментиран от #16, #21, #22

  • 16 Мазньо

    19 0 Отговор

    До коментар #15 от "Аз съм":

    Извинявай ,че се намесвам,но ако наистина си преболедувала кови-то вече имаш естествен имунитет,поне за известно време...За какво ти е ваксината...

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 До Дядо Коледа

    2 14 Отговор

    До коментар #6 от "Гледайте":

    Няма да им се получи.Никой няма да мине метър.Не го ли осъзнавате още? Онзи- от агенция по лекарствата, сутринта говори за придружаващ сертификат.Един вид индулгенция.Имаш го- пътуваш със самолет, автобус, преминаваш граница.Ще го наложат другите- не нашите.Пробата беше със тестовете за почивка.Същия модел ще приложат и у нас..През работодател на място.Държавата няма да зсдължава.Но бизнеса ще ви постави в ъгъла.За него да се ваксинираш,е огромен плюс.Бе никакви лични разходи, веднага му отпадат всички забрани,блокади за логистика, производство.Започва да трупа печалба.Завръща се в изгодния модел от 90- те.Безработица и много индианец за едно място.И доФторите ще ги вкарат в кошарата.До края на Януари,ще видим как бройката на " желаещите" ще мине 90%.

    Коментиран от #29

  • 20 Аз съм

    1 5 Отговор

    До коментар #16 от "Мазньо":

    Защото предполагам имунитета не трае вечно!

    Коментиран от #23

  • 21 Сливи за смет

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Аз съм":

    И от къде си сигурна, че е ковид или "пипнат" грип? ПСР тестовете са абсолютно ненадеждни. Дори на опаковките им пише, че не са диагноза. Производителят си е "вързал гащите".
  • 22 Явно е,

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "Аз съм":

    че и Чернобил и Ковид са ти засегнали само мозъка, а иначе нищо ти няма!
  • 23 Сливи за смет

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Аз съм":

    Добре де, но ако след това се появят необратими последствия? Какво правиш тогава? Няма тестови изпитания, за които са нужни години. На времето се ваксинирахме няколко човека с противогрипна ваксина и всичките се изпонатръшкахме, без изключение. Много зле беше. Направо мислех, че издавам багажа. Другите бяха в същото положение. Така че парен каша духа и тиквите на плета като види.

    Коментиран от #25

  • 24 Тодоров

    9 0 Отговор
    Лекарското съсловие не е глупаво. Браво ! Кой нормален човек би приел да се ваксинира срещу нещо неизвестно като COVID-19, НАТРАПЕН от политиците и обслужващо корпоративни фармацевтични и политически интереси. А новият министър Ангелов много бързо влезе в "играта". Статистическа смъртност за първолаци и наивници, авансово плащане на фармациите за щяло и нещяло, концентрация на лечението от COVID-19 (ако го има) само в големи лечебни заведения, за да се регистрира значителна смъртност, увеличени пътеки за коронавируса, пълнещи джобовете на определена част от лекарското съсловие. Ами в България има около 300 общини е всеки ден във всяка умира поне един човек. Ето ти триста души починали за ден без пандемия. Крайно време е да се спре с тове психясване на народа и насаждане на паника. Да не се окаже същата ситуация, както преди 12 години със свинския грип. Но и тогава и сега, участниците в този пандемичен заговор сякаш са едни и същи. Бих се ваксинирал само ако в България се предлага и руската ваксина.
  • 25 Манафоглу

    8 0 Отговор

    До коментар #23 от "Сливи за смет":

    Че на кого му пука за последствията.Всички ще са доволни, най вече Файзер и Бил Гейтс.Резултатите ще са перфектни, първо ще уморят доктори и полицай, за да настъпи хаос, конкурентния бизнес също, защото от алчност ще се ваксинират първи. А накрая стадото само ще измре в патакламата даже и без ваксина.За да има зрелища по медиите ще тече третата вълна на короната.Политиците ще прибират пачките и ще мислят че са се отървали, обаче после ще дойде и техния ред, защото като няма овце и те ще станат излишни.
  • 26 2020

    3 0 Отговор
    Пише се ПФАЙЗЕР ,а не ФАЙЗЕР.Има натрупване на две съгласни-П и Ф.Едната е звучна съгласна-Ф ,а другата беззвучна съгласна-П.Затова се чува ,че думата започва с буквата -Ф,а П не се чува.Пише Пфайзер.Прочетете си правилата по граматека на български език.Никой не казва ,че българския е лесен език.
  • 27 Да видим

    0 1 Отговор
    джипитата сето са на първа линия и много реват
  • 28 кочо

    2 0 Отговор
    тая ваксина пари струва и трябва да се плаща.медицина или политика.това е въпроса.
  • 29 ртъййх

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "До Дядо Коледа":

    Бизнеса им зависи да имат роби,за да си купуват палати,и коли.Вместо на работа,овцете хванат пушка и напред,и бизнреса ще клекне.Никакви данъци,и неплащане на осигуровки,и готово.Щом аз оцелявам 12та година без да внасям здравни и социални осигуровки,значи и другите могат.
  • 30 Казуар

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Centurion":

    Лекарите от къде знаят за рисковете, без да са присъствали и изследвали при тестването на групите. А ти с твойта куха глава как така си сигурен и пишеш, че ваксината е ефтаназия.
  • 31 кочо

    0 0 Отговор
    УМНИ ЛЕКАРИ ИМА -ЛУДИ НЕ.