22 Декември, 2020 22:34 8 560 17

Как да разберем какъв е имунитетът ни

  • имунна система-
  • имунитет-
  • защитни сили-
  • заболявания

Дали той е понижен, или свръхактивен

Как да разберем  какъв е имунитетът ни - 1
Снимка: shutterstock

Автоимунните заболявания също са реакции на имунната система, но по-силни от необходимото. Възниква парадоксална ситуация: защитните имунни клетки атакуват не само враговете, но и собствените си тъкани.

Приблизително същото се случва с алергиите: имунният отговор на това, което тялото приема за опасност, е по-ярък и по-силен от необходимото.

Вие имате имунна дисфункция. Това понятие е много по-широко, отколкото обикновено се смята. Изключително активният, както и по-слабият имунен отговор, изисква корекция.

Но нарушен имунитет обикновено означава ниска активност на имунната система, когато се развива имунодефицит - вроден или придобит, например в резултат на СПИН.

Пониженият имунитет има много прояви. Имунната система, подобно на нервната и ендокринната, участва в работата на всички останали системи. Следователно, във всеки от тях можете да откриете проява на имунни нарушения.

По принцип, ниската активност на имунната система се характеризира с настинки, които често се повтарят, резистентност към традиционната терапия.

Специалистът предписва лечение, което изглежда работи, но не напълно. И след два-три дни, когато човекът е приключил с приема на лекарствата, болестта се връща - няма имунологична памет.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    35 16 Отговор
    не знам за имунитета , но пия ракия от 8 клас и от тогава болест не ме е хващала...ни настинка ни грип и всички щамове на короната явно бягат от мен:)

    Коментиран от #2, #13, #16

  • 2 Пацо

    39 14 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    300000 долара си приготви за черен дроб и продължавай да пиеш. Цирозата не е грип.

    Коментиран от #3

  • 3 КОТарАК

    10 14 Отговор

    До коментар #2 от "Пацо":

    бе ще се мре , то е ясно но при мен няма да е от измислена корона:) виж , от цироза може , но е повод за гордост някак си:)

    Коментиран от #17

  • 4 Аре

    16 4 Отговор
    Спирайте се със тези статии.
  • 5 Bobafet

    20 1 Отговор
    Ясно, как по ясно ложе как да разберем какъв имунитет имаме, страхотна статия. Всичко разбрахме са ко как да разберем какъв имунитет имаме.

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "Bobafet":

    И аз не разбрах,ама в лабораториите струва 200 лв за няколко имунни показателя. Евтино ,,удоволствие,, за да разбереш какъв ти е имунния статус и дали ти ,,работи "" имунитета.
  • 7 Спин

    5 1 Отговор
    Който се не пази от него, имунната система,, рухва,, лек няма и за автоимунните също, временна,, помощ,,....!
  • 8 Глъмдрънг Кукрук

    4 2 Отговор
    Забийте си ръждив глоздей в газа и ще разберете !

    Коментиран от #9

  • 9 ШанШунк

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Глъмдрънг Кукрук":

    Младеж ,Опитният тибетски лекар Пхунцонг Вангмо, директор на Международното училище по тибетска медицина към Института "Шан Шунг", сподели пред радио „Спутник” основни правила на зимното меню....
  • 10 Просветен илюминат

    4 2 Отговор
    В уни сон с политиците, фармацевтичната и медицинската индустрия, медиите, съвременната медицина говори на езика на войната. Бруталното лечение - „убийство” на рака с химични оръжия, води до смъртта на хиляди пациенти всеки ден.


    Образите на война обуславят и медицинското възприятие за човешкото тяло, представяно като армия от „клетки убийци” готови да атакуват „чуждите неприятели” (микроби) и злосторниците в системата (раковите клетки). Позовавайки се на измислицата за яростната биологичната борба в нашия организъм, медицинската наука е изградила концепцията за „имунна система”, представена като отбранителна система срещу заплахата от „микробите убийци” и „смъртоносните” тумори. Измислицата за „автоимунните заболявания”, при които явно имунната система атакува собствените си тъкани, само показва как една научна култура може да ослепее от собствените си вярвания.
  • 11 Просветен илюминат

    10 1 Отговор
    когато някои блогъри пишат за „150 000 допълнителни смъртни случая в Русия за 10 месеца на 2020 г.“, това не е аргумент. Необходимо е да се знаят точно причините за всичките тези излишни смъртни случаи. Всичките ли са причинени от COVID или от други заболявания, които са спрели да лекуват? А увеличаването на смъртните случаи в света от глад заради карантините, къде да ги запишем: в COVID или в последствията от борбата с него?

    Коментиран от #12

  • 12 ШанШунк

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Просветен илюминат":

    Младеж ,Опитният тибетски лекар Пхунцонг Вангмо, директор на Международното училище по тибетска медицина към Института "Шан Шунг", сподели пред радио „Спутник” основни правила на зимното меню....
  • 13 Башибозук

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Както казва един приятел ГРОЗДОВАТА трябва да я продават във аптеките
  • 14 тралала

    4 1 Отговор
    Диетолог към пациента:
    - Така, ето вашата диета: на ден 300 гр задушени тиквички, 400 гр листа от цикория и колкото искате зелена салата.
    - Докторе, а звънче на шията трябва ли да си вържа или може и така да си паса?
  • 15 гост

    2 2 Отговор
    Правят интервю със столетник и го питат как е доживял до тази възраст .Ами яйца , кисело мляко никакъв алкохол....В това време на втория етаж се чува трясъци , викове , псувни...Пита го - какво става , а той спокойно отговаря ; брат ни е на 120 г. и пак се е напил .
  • 16 Бург Гаски

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Сега в 9-ти клас ли си?
  • 17 ПИСА

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    ИЗМИСЛЕН СИ ТИ-КОТАРАК, А ИСТИНСКИ СИ ОСТАВА ВИРУСЪТ,ВНИМАВАЙ ДА НЕ ТЕ ХВАНЕ!