Last news in Fakti

28 Януари, 2021 12:16 1 782 5

Германия очаква недостиг на COVID ваксини за поне още 10 седмици

  • германия-
  • ваксина-
  • коронавирус

Най-продаваният в страната вестник "Билд" определи проблемите около набавянето на достатъчно ваксини като "скандал"

Германия очаква недостиг на COVID ваксини за поне още 10 седмици  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан заяви в четвъртък, че страната очаква да има недостиг на ваксини срещу COVID-19 в продължение на поне още 10 седмици (поне до април).

В поредица от публикации в Туитър Йенс Щпан предложи федералните и държавните служители на страната да проведат конференция с експерти и фармацевтични компании по въпроса за производството на ваксини в опит да подобрят процеса и разпределението им през този период.

"На тази среща на върха на федералните и регионалните правителства ще говорим за ситуацията, целите и пътя напред, така че Европа да получи справедливия си дял от ваксини", посочи още той.

В четвъртък най-продаваният в Германия вестник "Билд" определи проблемите около набавянето на достатъчно ваксини като "скандал".

Преди седмица германските медии съобщиха, че компанията "АстраЗенека" (AstraZeneca) е заявила пред Европейския съюз, че ще отнеме повече време от очакваното, за да достави планирания брой дози ваксини на блока, подчертавайки, че поръчаните от Берлин 56,5 милиона дози ще бъдат значително намалени като бройка.

"Пфайзер" също каза на властите в Германия, че се сблъсква с някои проблеми и ще забави доставките на COVID ваксини за страната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40🏴‍☠️

    6 3 Отговор
    С печалбите от ваксините се провежда нов вид война. И този път врагът пак сме ние.. Всички ни го казват, че или се оставяме да приемем лукавия за наш носител на светлината, или гърч с локдауни, натиск, тоталитаризъм, война.
  • 2 Майна

    9 2 Отговор
    КАЖЕТЕ, ЧЕ ХОРАТА НЕ ИСКАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ, А НЕ ЧЕ ИМА НЕДОСТИГ!!
  • 3 Проблемили

    4 1 Отговор
    Проблемите, не са с "доставката" .. проблемите се, че се опитват да печелят време за да ги подобрят. иначе ще лъсне една истина, че млрд. ще им се платят и ефективността ще е ниска.
  • 4 но проблемо

    1 4 Отговор
    В Германия вече има 2 млн. ваксинирани. Тук бройката трябваше да е 100 000.
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Германия от понеделник-отваря детските градини и забавачниците....Не очаквам да е за дълго....Колкото до ваксината Модерна.....И Пфайзер.....изчакайте поне 2месеца!Засега безопасна е Китайската ваксина....